20. kapitola

79 3 0
                                    

Sedeli na plastových stoličkách a slnili sa. Upratovania mali plné zuby, mali pocit, akoby im niekto hádzal odpadky, ktoré pred tým pozbierali.

Emil s Mišom sa bavili o tom, čo dneska budú robiť. Paľo bol v chate a cvičil na gitare a Rišo sedel na terase a snažil sa spomenúť na včerajšok. Nakoniec si skryl tvár do dlani a v duchu si povedal, že je poriadky čurák a všetko pokazil. Ale niečo ho napadlo.

Vstúpil do ich chaty, prešiel okolo Paľa, ten si ho nevšimol, potichu vybehol po schodisku a počul Tomáša ako niečo púšťa. Rišo si myslel, že si nahrával včerajšiu oslavu. O chvíľu začul mľaskanie a...

„Chalani, neviete kde je Tomáš?" počul Veronikin hlas. Rýchlo zišiel zo schodov a stretli sa na pol ceste. Všimol, že ho pozdravila s nechuťou. Isto jej Klára narozprávala kraviny zo včerajška, pomyslel si.

Počul ich ako sa privítali hlasnou pusou a ako povedala: „Hneď teraz..." a zabuchli sa dvere.

„Je Klára u seba?" opýtal sa Paľo Riša.

„Mala by byť."

Rišo sa rozhodol, že sa vráti do chaty a pôjde sa pobaliť a bude rozmýšľať, ako Tomášovi spestrí posledný deň.

„Naser si," povedal Robo nazlostene.

Sedeli v kaviarni na terase v centre mesta a sledovali hudobné predstavenie speváka, ktorý bol v top desiatke v Superstár, ale iba niekoľko málo ľudí si vedelo spomenúť, z ktorej série bol. Zaspieval niekoľko piesní, ktoré spieval aj v súťaži a ľudia mu neprítomne tlieskali.

Robo tresol telefónom na stôl.

„Kto to bol?" opýtal sa ho kamarát.

„Dneska pôjdeme na Silvestrovskú párty."

„A kam?"

„Nechaj sa prekvapiť."

Dopili kávu a šli preč, Robo už nemohol dlhšie vystáť toho uškriekaného buzeranta na pódiu.

DarčekWhere stories live. Discover now