21. kapitola

82 2 0
                                    


Silvestrovská party

Veronika si Riša nevšímala. Nikto si ho nevšímal.

DJ pustil sľadák a Rišo neveriacky kýval hlavou nad pesničkou. Bola to pesnička, na ktorú tancoval s Veronikou. Podľa neho to bola ich pesnička. A ona Teraz tancovala s ním. Odpil si z piva a niekde vzadu zazrel vchodových dverách Roba. Bože, ešte ten tu chýbal, pomyslel si.

Klára sedela s Paľom a ruku mala v jeho nohaviciach. Jeho posledná nádej, že si vrzne, bola stratená. Potom si k nim prisadla Veronika s Tomášom. Rišo si všimol, že stále sa obzerá smerom k východu. Vyzeral akoby na niekoho čakal.

Už bol poriadne opitý. Bolo to neskutočné, každú chvíľu niekto k nemu prichádzal, podával mu ruku a želal mu všetko dobré. Chvíľu si myslel, že fakt bude nový rok.

Veronika si všimla Riša a volala ho, aby si k nim prisadol. „Jebem na vás. Vy dvaja sa tam bude olizovať a ja sa budem na to pozerať. Takú ešte nehrali." Mrmlal si po pod nos. Veronika sa smutne zatvárila, ale hneď ju to prešlo, keď jej Tomáš začal chytať stehná.

„Prečo mi to urobili? Každý sa na mňa vysral!"

Zišiel z barovej stoličky a šiel na záchody.

Bol to ich posledný spoločný večer, tak si ho chceli užiť, ako sa patrí. Na konci parketu boli Tomáš a Veronika, zomknutí v náručí a nikoho nevnímali.

Na diskotéku prišiel Robo aj s nejakým kamarátom. Roba hádzalo, ale aj tak si chladno krvne prezeral ľudí, ktorí sa okolo neho prešli.

Robo si ich všimol po desiatich minútach. „Ideme," vzdychol Robo a zadusil cigaretu.

Klára sa hrala s prázdnym poldecákom, keď si všimla ako sa k nim rúti Robo „Mali by sme ísť!"

DJ schmatol mikrofón. „O päť minút bude polnoc!" reval vzrušene. „Ste pripravený?"

„Áno!" zakričala miestnosť a ozvali sa aj tí, čo sedeli na stoličkách skoro otrávený alkoholom.

DJ pustil ďalšiu vypalovačku.

„Vera!" Robo jej položil ruku na plece

Veronika bola vyplašená, na okamih zabudla na všetkých a na všetko okrem Tomáša, Robo neexistoval. Otočila sa k nemu. „Ja... ja nejdem. My dvaja sme skončili." Srdce si cítila až v krku.

„Neskončili! Ideme!" Robo sa začal nasierať. Chvíľu tam stál, hádzalo ho, pozeral sa s prepitými očami po okolí a zrazu si uvedomil, že nevidí toho, ktorému sa topila v náručí.

„Kde je ten kokot? Ten, čo s ním spala? Kde je? Zabijem ho!"

Roba aj keď väčšinou brala ako nadržanca so silnými rečami, začala sa ho báť. Otočila sa okolo seba, Tomáša vôbec nevidela. Bože, kde je? Zrazu ho zazrela ako stojí za Robom.

„O tri minúty pól noc!" zakričal DJ do mikrofónu.

„Poď so mnou! Na všetko zabudnem. A keď nie, tak z toho čuráka urobím mrzáka a ty pôjdeš aj tak so mnou. Tak si... si vyber." povedal Robo.

„Prestaň sa správať ako čurák," odvetila.

ze:12.=32

DarčekWhere stories live. Discover now