4. Hodnocení - část první

512 37 11
                                    


SPOILER

Lekačky a strašidelné scény:

Mě osobně moc strašidelné scény neděsí, takže když tam ten klaun někoho prohání, prostě mě to baví, ale neděsí. Co se týče lekaček, ty už občas daly zabrat i mě a fakt jsem se párkrát lekla, což mě se moc nestává. Nejvíc se mi líbí úvodí scéna, kdy umírá Georgie a scéna, kdy Georgie říká snad nejznámější větu filmu „we float too." To je takové hodně děsivé, ale určitě se tam takhle strašidelných scén najde víc. U většiny filmu, když jsem se nesmála, jsem byla do toho zažraná a jenom ve mně cukalo.


Smrt Georgieho a Billův stesk:

Smrt Georgieho byla strašně smutná, zarážející a děsivá. Scénu jsem bohužel viděla dopředu, bohužel, ne každý píše SPOILER před prozrazením scény či děje. I tak mě scéna dost zarazila, tak jsem seděla, oči jsem měla vykulené a ani jsem nepípla. Celá scéna je prostě skvěle udělaná a celkově, snad každá scéna s Georgiem byla dobrá. Jestli má ten chlapec tak devět roků, tak jako mu tleskám, protože jeho scéna „we float too," je naprosto geniální. Co se týče bratrského vztahu mezi Billem a Georgiem, málem jsem se rozplynula, jak se objali a on ho pak zlechtal. Ale co opravdu nepochopím, je jak Jaeden mohl tak dobře zahrát tu zášť, že už tam jeho malý bráška není. Opravdu se mi málem chtělo brečet, když jeho otec najde plán a model kanalizace v garáži a dozví se, že ho pořád hledá. Jeho reakce mi přišla opravdu odporná. Je jasné, že to musí být šílená ztráta, když chodí po domě a on tam prostě není. Asi proto mě tolik ta scéna dostala, protože je jeho otec víc smířený s tím, že mu umřelo dítě, než Bill, kterému umřel bratr. To jak se s tím nemůže smířit a stojí si za tím, že žije je opravdu silné a zároveň bolestivé. Což mi tak připomíná scénu na konci, kdy se Bill rozbrečí nad jeho pláštěnkou a jeho kamarádi ho začali objímat. Je to opravdu smutné.


Klub nul:

Postavy jsou naprosto skvělé. Hodně se mi líbí obsazení, i když podle mého názoru, Bev, Mike a Ben se dostali až moc rychle k Billovi, Richiemu, Eddiemu a Stanovi. Ovšem, chápu, že z filmu museli moc scén vyškrtat, aby se to vešlo do rozpočtu. První část má přece jen dvě hodiny. Uměla bych si to ale i tak představit delší, takže kdyby nebyl It film, ale seriál, určitě by patřil mezi mé oblíbené a je mi líto, že se ty děti v druhé části už nevrátí. Nejoblíbenější postavy jsou rozhodně Bill a Richie, ale rozhodně taky bavil Eddie s jeho panickou hrůzou ze špíny a nemocí. Bill mě rozhodně oslovil takovou tou klasickou statečností, co bývá u hlavních hrdinů, a skvěle zahrál smutné scény. Rozhodně taky muselo dát práci to koktání, protože je to (jak to říct?) náhlá změna a člověk se musí pořád hlídat. Richie určitě osloví strašně moc lidí kvůli humoru. To dítě se postaralo o 80% srandy z celého filmu a že je tam toho dost, čímž se dostáváme k Eddiemu. Eddie je něco podobného jako Richie, neustále baví.


Šikanátoři:

Ze začátku se mi moc nezdáli, ale nakonec to zahráli hodně dobře, obzvlášť, co se týče Henryho a Patricka. Nicholas (Henry) to zahrál skvěle hlavně proto, že dokázal hrát nejen zlého šikanátora, ale i ustrašenou padavku a tak jeho role nebyla tak moc o ničem. Owen (Patrick) mě o stejném názoru přesvědčil hlavně ve scéně, kdy vejde do kanalizace a hledá Bena. Všechny ty pohyby a výrazy mi přišly podlé. Určitě, kdo jste to viděl, jste také z něj pocítili ten podivný pocit.


Everything about ITWhere stories live. Discover now