2. Zajímavosti o filmu - část druhá

969 57 25
                                    

Pokud tam najdete chybu, upřímně se omlouvám, protože jsem většinu překládala ze slovenštiny. A Slovákům se omlouvám, že jsem to přeložila do češtiny a tak si to nemohou přečíst v rodném jazyce :D Bohužel, snažila jsem se to upravit po svém, tak jsem to rovnou přeložila, ale to určitě nebude žádný problém :) 

1. Režisér Andy Muschietti prohlásil o Billu Skarsgårdovi: „Bill jako Pennywise působí strašidelně. Je šlachovitý, shrbený a ke všemu měří asi dva metry. Do toho začne vždy frkat, slintat a mluvit švédsky, což je naprosto děsivé."

2. První trailer k filmu nasbíral v té době rekordní počet zhlédnutí na YouTube, a to 197 milionů celosvětově během 24 hodin. Z prvního místa tak sesadil trailer k filmu Rychle a zběsile 8, který do té doby kraloval se svými 139 miliony zhlédnutí za jeden den.

3. Remake To bude mít premiéru 27 let po televizní premiéře původní verze. V knize Stephena Kinga se píše, že „To" se vrací do Derry zhruba každých 27 let. Jonathan Brandis, který hrál mladého Billa v původním snímku, spáchal sebevraždu ve 27 letech a Bill Skarsgård, který hraje klauna Pennywise, se narodil roku 1990, tedy 27 let před premiérou nového filmu To.

4. Tim Curry dostal v roce 2009 nabídku si zopakovat roli Pennywise. Roli ale odmítl i přes prosby fanoušků, kteří stále doufali, že si to rozmyslí. V roce 2012 však utrpěl Tim Curry mrtvici, která ho upoutala na invalidní vozík a těžce mu narušila řečové centrum, načež se o Timu Currym v roli Pennywise mluvit přestalo.

5. Představitel nového Pennywise Bill Skarsgard se narodil v tom stejném roku, kdy byla natočená první filmová adaptace.

6. Bill Skarsgard trénoval pro svou roli s hadími lidmi, kteří mu pomáhali stát se ohebnějším. Jako sám přiznal, pociťoval ze začátku obrovský tlak a nebyl si jistý, jestli dokáže v děsivosti vůbec konkurovat svému předchůdci Timovi Currymu, kterého sám obdivoval. Podle jeho slov, nechtěl být jen kopií, ale zanechat ve filmu vlastní odraz. Nervozitě odpovídá i fakt, že se zúčastnil celého natáčení a přitom jeho scény dostaly zelenou až po natáčení polovičky zfilmovaného materiálu.

7. Cary Fukunaga byl prvním režisérem, který měl stát za filmem. Za jeho působení byl dokonce do role Billa Denbrougha (Jaeden Lieberher) obsazený Ty Simpkins. Od projektu však odstoupil pro neschválení požadovaného rozpočtu. Po jeho odchodu se o pozici ucházel Mike Flanagan, ale neuspěl, taky bratři Dufferovci, kteří byli naneštěstí vázání se seriálem Stranger Things. Zatím, co se hledal nový režisér, Andres Muscietti přebral scénář a doplnil do něj více scén z knižní předlohy. Finální verzi ještě poupravil Gary Dauberman, který naopak pár scén zredukoval, aby se film vešel do stanoveného rozpočtu.

8. Posledními kandidáty na roli klauna Pennywise poté, co od projektu odstoupil Will Poulter, byli Hugo Weaving a Bill Skarsgard. Roli nakonec získal Skarsgard a to údajně díky schopnosti ztvárnit nejen děsivého Pennywise, ale také více zábavného a dětinského Pennywise. Weaving údajně dokázal ztvárnit pouze jeho děsivou stránku.

9. Autor předlohy Stephen King, který byl pozvaný na jedno z exkluzivních promítání, zveřejnil na svém Twitteru, že film převýšil všecky jeho očekávání, zároveň prozradil, že skutečně jde jen o zfilmování první poloviny knihy, čím dal za pravdu producentovi Royovi Leemu, který avizoval rozdělení knihy na dvě části už při rozhovoru v únoru 2016.

10. Představitel Pennywise, herec Bill Skarsgård, se podělil o příhodu rovnou z placu. Šlo o první setkání dětských herců se zamaskovaným Billem, který na ně vyběhl prvně až před kamerami. Děti do té doby vůbec netušily, jak vlastně Bill s maskou vypadá, a když ho spatřili, zmocnil se jich hrozný strach. Jednoho z mladých herců, prý pohled Pennywise, v plné parád dohnal k slzám. Režisér snímku Andres Muschietti místo toho, aby zastavil natáčení, křičel „akce", aby se jim podařilo tento moment zachytit i do samotného filmu. Jedině Sophia Lillis (Beverly Marsh) přiznala, že jí Pennywise přišel spíš komický. Třeba ale Finn Wolfhard (Richie Tozier) se přiznal, že má strach z klaunů i ve skutečnosti.

11. Na roli Pennywise byl zvažovaný americký komik Scott 'Carrot Top' Thompson. Taky se o ni ucházel Stephen R. Hart. V hledáčku studia padli taky jména Johnny Depp, Tom Hiddleston, Jim Carrey, Jackie Earle Haley, Channing Tatum, Doug Jones, Willem Dafoe, Richard Armitage dokonce herečka Tilda Swinton.

12. Film byl ve vývoji po dobu sedmi roků ještě před tým, než se začalo natáčet. Samotné natáčení trvalo od 27. června do 20. září 2016, a teda skončilo den před 69. Narozeninami autora předlohy Stephena Kinga.

13. Obyvatelé Toronta si po dobu natáčení v této oblasti stěžovali na tým, který tam natáčel. Stěžovali si na hluk, silné světla, vstup na soukromý pozemek a parkování na zakázaných místech. Natáčelo se taky v městečkách Port Hope a Oshawa.

14. Diskutovalose, že se Bill Skarsgard v pokračování It nevrátí jako Pennywise, kvůliobavám, že role klauna může negativně vyplývat na jeho duševní zdraví. Po dobunatáčení první části měl prý noční můry. Nakonec, ale týden před premiérouherec potvrdil, že byl obsazený a už se začal setkávat s režisérem AndresemMuschiettim, aby diskutovali o nových nápadech pro film a jeho postavu.

Everything about ITWhere stories live. Discover now