//Önsöz//

612 85 145
                                    


"MOR ÇUKURLU KADIN"

Gecenin en koyu saatleri sanki benim tek sığınağım gibi,öyle ya her saatin ayrı bir ayazı,fırtınası vardı ömrüme sokulup sonunda beni dağıtmak için başlayan,bende dağılırdım her seferinde toplanmaya gücüm yetmeyecek kadar.

Sanki acılarım süslenmiş gibiydi karşı koyması mümkün olmayan güzellikte,kanardım bende,sonra dudak kenarlarımdan sızan kırmızı şaraplar olurdu tadı acıydı,dokunsam acıtırdı.

İnsan saklanmak için küçücük bir ışığın altında her gece kendi gölgesine sarılıp sığınır mı..?

Her seferinde üşüyüp yalnızlık hastalığına yakalanır mı..?

Sığınmıştım,yakalanmıştım.

Ben bütün mutluluklarını uçuruma süren bir kadındım..

Geceden kalma ölen duygularımdan arta kalanlar olurdu her sabahın gün doğumunda mor çukurlarımı doldurup renk alan,yastığıma gelmeyen bir yaz vardı her yanına çiğ taneleri düşmüş bulutlarımdan,kirpiklerim şimsek niteliğinde çarparken Tanrı göz altlarıma gökyüzünü yerleştirmiş mora çalan.

İhanet ederdim gündüzüme geceyle deliler gibi sevişerek,bir fahişe gibi hakkını vermeye çalışırdım zamanın benden çaldıklarının, bileklerime günahlar bırakırdım her acımda çizik atan,parmak uçlarımda sönmeyen sigaraların is kokuları olurdu hep,kül tabağımda yarım yamalak öldürmeye çalıştığım cinayetler dururdu,ödünç aldığım sahte gülümseyişlerime bile sızmıştı hüzün,her mutlu olmaya niyetlendiğimde çığlıklar eşliğinde kendini doğururdu.

Tanrı en büyük sancıyı sol yanıma inşaa etmişti sanki,razı değilim dememeye şans bile tanımamıştı bana,sahi ya ne kadar dayanabilirdi bir kadın bunca acıda boğulurken nefes alıp yaşamak adına..

Mor çukurlarım vardı benim,başıma bağlayıp geceyi, yasını tuttuğum kendimi kandırdığım yalanlarım..Bilmediğim dillerde iniltilerim vardı benim,kimi zaman kimsenin anlamadığı..

Çıplak bir kadındım ben,geceyle durmadan sevişen,
Siyah bir günaha sımsıkı sarılan bir kadındım ben ,acıya secde eden..

Aklımın ıssız sokaklarında sakladığım bir de adam vardı gece sanıp her gece mor gözaltılarımda ağırladığım,her gelişinde sıyırıp tüm güzelliğimi çirkin bir kadın gibi boyalarımdan aşağı aktıran.Ruhumu yokluğunun boş mezarına atan...Bir adam..

.......

Yakında başlayacak olan hikayemde işlenecek konu okuduğunuz gibi derinlerde saklı kalan hisleri gözler önüne sericek,yalnız başına siyah bir örtünün altına sığınan bir kadının hayatının demlenmiş acılarını,hiç bir şehirin kaçılacak kadar yakın olmadığı,hiçbir intiharın huzura kapı açmadığı...

Yorumlarınız ,oylarınız ve fikirlerinizi paylaşarak hikayemde yer almanız oldukça değerlidir.Zaman ayıran her okuyucu dosta şimdiden teşekkürler..Kitap duyurumu içinde paylaşımlarınız kıymetli bir tevazudur.

YAKINDA...

"Mor Çukurlu Kadın"  Where stories live. Discover now