9.

907 40 37
                                    

"Hoćeš li sa mnom na piće poslije tekme?"

Samo sam ga gledala,ne znajući što da mu odgovorim. Toliko sam bježala od muškaraca zadnje dvije godine,da ne vjerujem da imam uopće snage otići sada s ijednim bilo gdje. Ipak mislila sam da mogu imati povjerenja u Tomu,a on me tako iznevjerio danas.
U razmišljanju me je prekinuo njegov glas.

"Gle,ne moraš odmah odlučiti. Imaš 90 minuta da doneseš odluku. Ali siguran sam da ćeš pristati. Vidimo se,ljepotice!"
Kada je to rekao otišao je sa smiješkom,namignuvši mi.

Koji drznik! Ma tko je on da sa mnom tako razgovara. Što si on umišlja? Da ću samo tako pristati. A ne,vidjeti ćemo mi još. Meni se nitko tako ne obraća.

"Tea,nećeš nam poželjeti sreću?" - odjednom se Zvone stvorio pored mene. Samo sam se nasmijala i zagrlila ga.

"Brate,razvali one kretene." On se samo nasmiješio na to.

"Tako mi je drago da si opet uz mene. Ne sjećam se kada si zadnji put bila na nekoj mojoj tekmi. Hvala ti što si tu uz mene i što me uvijek bodriš!"

"Znaš da ću uvijek biti tvoj najvjerniji navijač. Volim te više od ičega i uvijek ću biti tu."

"I ja tebe. Toliko da bih se odrekao i nogometa,ako treba."
To nas je oboje nasmijalo,samo smo se čvrsto zagrlili,a on je spustio jedan poljubac na moje tjeme.

"Tea otkada si došla,Zvone nam se pretvorio u pravog mekušca. Od njega si napravila pravu pekmezu." -rekao je Erceg,koji se zajedno s ostalim dečkima zezao na račun mog brata. No njemu to nije smetalo,iako su oni i dalje nastavili po svome.

"Znaš Zvone,blago tvojoj budućoj curi. Bit će u vezi s tobom takvim." -zezao ga je Juranović.

"Ja sam ovakav samo kada je moja sestra u pitanju. A za cure se ti Jurki ne brini,bolje idi ganjaj onu svoju malu. Jadnica samo bježi od tebe."

Evo ga! Krenulo je njihovo uobičajeno prepucavanje. Tako su naporni za slušati. Svi su se međusobno zezali,osim Tome. On se držao po strani,distanciran od njih. Samo sam primjetila kako me po skrivečki gleda. Tada mi je prišao Frane.

"A Tea,ne muči ga toliko. Ovo ti baš i nisam trebao reći,ali kada si otišla neutješno je plakao. Stvarno te voli. Nikada ga nisam vidio takvog. Čak ni zbog Sirene nije bio takav."

Na to sam ga zbunjeno pogledala. Ali on kao da je pročitao moj izraz lica te je odgovorio na nepostavljeno pitanje.

"Sirenom smo prozvali njegovu bivšu. Onu kravu Irenu."

"Vi stvarno niste ni sekunde normalni. Ne brini,riješiti ćemo nas dvoje to. Samo mi treba malo vremena."

Toma p.o.v

Gledao sam je dok je razgovarala s Franom. Smijala se nečemu. Kada sam vidio taj njen osmijeh srce mi se toliko zagrijalo kao da u njemu izgaraju sve baklje svijeta. Bila je predivna,tako nasmiješena. S tugom u očima sam promatrao kako grli sve dečke i želi im sreću na ovoj bitnoj tekmi. Bio sam uvjeren da meni neće zaželjeti sreću te sam pognuo glavu i polako se mentalno pripremao za tekmu. Tada sam osjetio miris njenog parfema u svojoj blizini. Podigao sam pogled,a ona je stajala ispred mene. U isto vrijeme bio sam i toliko zbunjen,ali i toliko sretan.

"To što sam ljuta na tebe,ne znači da ti ne smijem poželjeti sreću baš kao i ostalim dečkima." -rekla je s osmijehom na licu,koji mi je pored njenih riječi još više zagrijao dušu.
Prišla je i nježno me zagrlila,ali i tiho prošaputala.
"Sretno,ispuni obećanje!"
Nasmijao sam se na to,te ju još snažnije zagrlio. Udahnuo sam taj opojni miris jagoda iz njene kose. Za nju igram danas i uvijek.

ZABRANJENA LJUBAV📝Where stories live. Discover now