2.

1.3K 52 41
                                    


Otvorila sam vrata,a tamo je stajao visoki,plavokosi dečko. Zbunjeno je gledao u mene,a i ja u njega. Promatrali smo se par minuta,kada je Zvone prekinuo tišinu. Rukovao se s dečkom na vratima i pozvao ga u stan.

"Ah,ti si! Vidim Teu si već upoznao."

Tada sam ja prišla i odlučila se napokon upoznati s njim.

"Ja sam Tea,Zvonina sestra. Drago mi je,al još bi mi draže bilo kad bi napokon saznala tko si ti!?"

"Znači,ti si ta slavna Tea,o kojoj Zvone stalno priča. Napokon sam te i upoznao. Ja sam Toma,Zvonin suigrač i najbolji prijatelj."

"Daj Toma,ne pretjeruj,uopće je ne spominjem stalno...kao da je bitna!" -rekao je Zvone ljuto s malim smiješkom na usnama,te mi namignuo,dok je Tomu prijateljski lupio po ramenu.

"Braco,i ja tebe volim! A sada vas napuštam,preumorna sam. Bilo mi je drago,nadam se da ćemo se opet vidjeti."

"Ok,vidimo se" -pozdravila su me obojica,a Zvone me je zagrlio i poljubio u čelo.

Zvone P.O.V

Još prije Teinog dolaska,Toma me je zvao da dođe kod mene jer mi ima nešto važno reći. Ja sam to i zaboravio,zbog prevelike sreće radi sestrinog dolaska. Dok smo mi plesali  i uživali oko pola deset navečer začulo se zvono. Odmah sam znao da je Toma,stoga sam joj i dozvolio da otvori vrata. Bilo je tako smiješno vidjeti ih na vratima kako nepomično stoje i gledaju se onako zbunjeno. Doduše Tea je Tomu gledala poprilično zbunjeno,a kada sam im prišao bliže primijetio sam da on i nije toliko zbunjen,čak je bio i malo čudan. Nisam tome pridavao veliku pažnju,ipak ima nešto važno da mi kaže,samo sam ga uveo u stan i zatvorio vrata. Napokon sam ga upoznao sa svojom malom sestricom. Dok je razgovarao s njom,vidio sam neki čudan osmijeh i sjaj u njegovim očima,kao kada priča o Ireni. Kada smo napokon ostali sami,on je dugo zamišljeno gledao za Teom. Odlučio sam da je dosta,te da je vrijeme da kaže što je toliko važno da nije moglo čekati našu uobičajenu kavu,sutra ujutro na rivi.

"Dobro,Toma...zoveš da se nešto važno dogodilo i da me hitno trebaš,baš sada kad napokon mogu uživati malo s Teom,a sada šutiš kao zaliven. Misliš li mi konačno reći što je toliko bitno,da nije moglo čekati sutra ujutro?!"

"Ok,prekinuo sam s Irenom. Jutros me je posjetila po povratku iz Frankfurta. Upoznala je tamo nekoga i želi biti s njim. Kaže da joj je dosadila ovakva veza,u kojoj je ona u Njemačkoj više od pola godine,a ja ovdje pa i po utakmicama diljem Europe. Ne želi takav život i kaže da je s tim dečkom proživjela u ovo pola godine,više nego samnom u naše 3 godine veze."

To je rekao s nekom tugom u glasu,a u očima su mu se nazirale suze. No nijednoj nije dozvolio da klizne niz lice. Ni sam nisam znao što da učinim u ovoj situaciji. Samo sam mu prišao,i onako ga muški zagrlio.

"Brate,to je njen propust. Nemoj se niti brinuti,a pogotovo biti tužan radi nje. Pa sama ti je priznala da je proteklih pola godine vaše veze bilo laž. Gle,ona te definitivno nije zaslužila. Ali,u jedno sam siguran,a to je da te negdje tamo čeka,jedna princeza kakvu i zaslužuješ."

"Znam,i hvala ti brate,na svemu! Al malo boli to kad saznaš da te je osoba koju si neizmjerno volio i za koju bi dao život,samo tako zamijenila. Ma i ne boli ta zamijena toliko,koliko me boli to što me varala!"

"Ta cura je stvarno glupa. Nije te zaslužila!"

Odjednom sam začuo Tein glas. Toma je u nju pogledao sa smiješkom kao da mu je drago što je vidi. Prišla je i nježno ga zagrlila,baš kao što i mene svaki put grli dok me tješi. Odjednom je ponovono zašaptala.

"Znaš,na ovom svijetu ima mnogo cura, koje bi bile sretne da imaju dečka kao što si ti. A ta koza te nije ni zaslužila,nije ni svjesna kakvog je dečka izgubila! Znam,da si sada vrlo razočaran,al vjeruj da tu negdje postoji djevojka koja samo čeka da dođeš po nju. Koja će te voljeti onako kao i ti nju."

"Tea,hvala ti na svemu. Vidi se da ste ti i Zvone brat i sestra..istim riječima tješite."

Rekao je to i čvrsto je zagrlio i poljubio u tjeme. Ja sam odmah zauzeo neki zaštitnički stav,ipak radi se o mojoj maloj Tei. Puno puta je bila povrijeđena od strane dečkiju. Ponovno se obratila Tomi,ali ovaj put i meni.

"Toma,ništa ti ne brini,sve će biti ok. Znam što će te razveseliti. Zvone,jel još uvijek imaš ono što sam napravila?"

"Da,samo donesi. Toma kada ovo probaš,zaboraviti ćeš i na nju,ali i na svu bol i tugu koju trenutno osjećaš."

Tea je iz kuhinje donijela najsavršeniju čokoladnu tortu. Uvijek mi ju je pravila za rođendane,a sada je Tomi donijela najveći mogući komad. Kao da ga pokušava ubiti čokoladom. Pružila mu je komad te mu se nasmiješila.

"Izvoli,ovo je za tebe. Ali čuvaj to od Zvone,jer on je lud za ovom tortom. Kad shvati da sam ti dala posljednji komad,poludjet će!"

Opet nas je ostavila. Toma je za njom neprestano gledao kao začaran,sve dok se ja nisam nakašljao.

"Znaš,prijatelju da te volim kao brata,ali ne moraš toliko slinit za mojom sestrom. I sam znam da je lijepa,ali skuliraj se. Još prije pola sata si cvilio kako te Irena ostavila,a sada ovo?!"

On je se blago zacrvenio i nasmiješio kada sam spomenuo sestru.

"Zvone,moram ti priznat da......."

A.n

Drage moje,to je sve za ovaj put...nadam se da vam se dopada,ja nisam baš zadovoljna...hvala na ⭐,samo tako nastavite...al voljela bih cuti i poneki komentar,jer zanima me što i vi mislite!

Voli vas,
Vaša icequeen1912😘

ZABRANJENA LJUBAV📝Where stories live. Discover now