Hoofdstuk 11

1.4K 101 8
                                    

'En daar is ze weer!' riep Katie. Weer keek de hele Grote Zaal me aan. Niet dat er ook maar iemand was die niet wist wat er gebeurd was. De hele toveraarswereld wist ervan. 'Alsjeblieft Katie, doe eens rustig.' vroeg ik een beetje dwingend. 'Nou ja, het is goed dat je terug bent, want Huffelpuf speelt dit weekend tegen Zwadderich.' zei Evangeline lachend. 'Inderdaad Zwadderich meisje.' zei een jongensstem.

Victor Smit stond achter ons. Hij was een van de Jagers van Huffelpuf. Hij was de populairste jongen van Huffelpuf. 'Ik ben blij dat je terug bent Smits.' zei hij. 'Ik ook,' zei ik, 'wanneer trainen we weer? 'De wedstrijd is zaterdag en donderdag, om half zes, hebben we een extra training. Zie je dan.' Hij gaf me snel een knipoog en liep weg. 'Ooohhh, iemand heeft sjans.' zei Roos.

Ik keek Victor na. Hij zag er goed uit, met zijn blonde haren en heldere, groene ogen. Hij haalde goede punten en was Zwerkbalheld van Huffelpuf. 'Ga achter hem aan,' zei Katie. 'Wat? Nee, dat ga ik niet doen,' zei ik onzeker.

Ik keek naar Albus. Hij stond tegen de zijkant van de deur, met Georgina te zoenen. 'Trek je niks van hem aan,' zei Aslihan, 'ga naar Victor toe.' Ik keek de anderen aan. 'Alleen als jij Jamie Bakers mee uit vraagt en we op een dubble-date gaan.' zei ik lachend. Wij keken Aslihan allemaal aan. 'Ok dan.' zei ze naar even twijfelen. 'Goed zo.' zei ik trots en ik gaf haar een kus op de wang.

Arm aan arm liepen we naar Victor. Hij stond met Jamie te praten, waarschijnlijk over de aankomende Zwerkbaltraining. We hadden al een heel plan uitgedacht. Aslihan keek naar mij en ik knikte; ik zou het woord doen. 'Hé jongens.' zei ik. Beide keken een beetje verbaasd op.

'Ik ben binnenkort jarig en ik wilde een feestje geven, maar Aslihan en ik gaan eerst samen eten. Willen jullie misschien met ons mee eten?' vroeg ik. Jamie keek naar Aslihan. 'Wie met wie?' vroeg Victor. Ik keek hem diep in de ogen aan. 'Wij twee en Jamie en Aslihan.' zei ik. Ik voelde Aslihan gewoon roos worden. Ik kneep snel in haar hand.

De jongens keken elkaar geamuseerd aan. 'Cool, waar gaan we heen?' vroeg Jamie. 'Vrijdagavond, 7 uur, bij de Drie Bezemstelen.' zei Aslihan snel. En we liepen weg. Katie had ons gezegd dat we "heart to get" moesten spelen.

Zodra we de Grote Zaal uit waren, renden we naar de leerlingenkamer. we ploften op ons bed neer en begonnen te lachen. En dat hielden we lang vol. Zo lang, dat onze magen er pijn van deden. 'We gaan gewoon op dubble-date met de twee knapste jongens van Huffelpuf!' zei Aslihan helemaal verbijsterd, 'ik ga op een date met Jamie!'

Ik glimlachte naar haar. Ze zag er zo gelukkig uit. Aslihan kon heel stoer doen, maar als het om haar gevoelens ging, dan was ze juist heel verlegen en afgesloten. 'We moeten kleren uitzoeken,' ze stond op en rende naar de kast, 'nu!' 'Maar de date is pas vrijdag!'zei ik. 'Ja, maar je hebt vrijdag ook dat feestje. Evangeline heeft de ideale ruimte gevonden om niet betrapt te worden en ze heeft de halve school uitgenodigd. We moeten er super uitzien.' zei Aslihan enthousiast. 'OK, laten we daar maar eerst mee beginnen dan.' zei ik.

Vrijdagavond, om kwart voor zeven, liepen Aslihan en ik door Zweinsveld. Ik mocht er nog heen, maar de beveiliging was wel aangesterkt. Ik neer op mijn kleding en die van Aslihan (http://www.polyvore.com/dubble-date_noras_birthday_party_wattpad/set?id=120170673), we zagen er hip uit. We waren weer gekleed door Evangeline.

Jamie en Victor zaten bij een tafel in de Drie Bezemstelen. Ik plofte naast Victor neer, maar Aslihan stond een beetje zenuwachtig bij de tafel. Jamie's mond viel open. 'Wow. Je ziet er prachtig uit.' zei hij. Ze zag er ook prachtig uit. Haar donkere ogen werden door de make-up nog mooier en haar prachtige wenkbrauwen zagen er nog voller uit.

Ze ging naast Jamie zitten en we bestelden vier Boterbier. Ik keek haar aan. Ze was heel zenuwachtig. Ik ook. over anderhalf uur gingen we alweer terug naar het kasteel. De kamer die Evangeline ontdekt had, was de Kamer van Hoge Nood. Hij had zich geschikt gemaakt als feestruimte. Help, het werd zo druk. Maar ja, eerst ons concentreren op de date.

The Young, New Wizard: Harry Potter FanfictionWhere stories live. Discover now