Hoofdstuk 8

1.6K 106 2
                                    

Heeyy allemaal! Ik wil even mededelen dat ik een polyvore account heb, waarop ik outfits voor mijn verhalen samenstel. Ook voor dit verhaal. Hier is een link naar de pjyama van Nora.

Xxxx potterheadforever16

http://www.polyvore.com/noras_sleepwear_wattpad_story/set?id=114365899

Ik lag stil op mijn bed. Na de laatste les was ik meteen me'n bed ingekropen, weigerend om mijn huiswerk te maken. Ik vond het heel jammer dat er geen Ben and Jerry's op Zweinstein was. Katie, die ook Dreuzelouders had, begreep me volkomen. Snel was ik met Aslihan door een geheime gang, achter een schilderij in de leerlingenkamer gekropen, die leidde naar de keukens. We deden dit heel vaak en de huiselven in de keukens vonden dat heel gezellig.

Vooral Knijster, die altijd met dat bizarre medaillon rond liep, wilde ons graag helpen. Ik had wel eens gehoord dat hij vroeger een hekel aan mensen met Dreuzelafkomst had, maar dat dit verandert was sinds dat hij op Zweinstein werkte. Al meer dan twintig jaar stond hij dus al in deze keukens.

Hij begon een beetje bejaard te worden, maar hij was nog steeds de baas in de keukens. Toen wij aankwamen kwam hij meteen met ijs aanlopen en nog veel meer lekker snoep. Ik was dol op Knijster.

Ik lepelde het ijs naar binnen, terwijl Aslihan op haar bed een boek zat te lezen. Het was vrijdagmiddag en vanaf gisteren lag ik al huilend op mijn bed. Ik was vandaag naar de les gegaan, maar ik had niet echt opgelet. Niet dat er veel op te letten was. De laatste twee blokuren was Geschiedenis van de Toverkunst en Waarzeggerij, die zo slaapverwekkend waren dat je je ogen gewoon niet open kon houden.

'Ik snap het gewoon niet. Hoe kon Albus met zo'n snob aanpappen? Als ze jou pestte me je beugel, kwam hij voor je op. En nu hangt hij aan haar lippen alsof hij dagen niet heeft gegeten!' zei Aslihan meer tegen haarzelf dan tegen mij. Ik keek haar aan. Daar had ze wel een punt. Hij had nooit eerder interesse in haar getoond, maar nu opeens wel. Aslihan keek me aan en sprong op. 'Je moet terugvechten! Je wilt Albus, dan moet je voor hem vechten! Zorg ervoor dat hij jou leuker vindt dan haar!' 'En hoe ga ik dat doen dan?' vraag ik haar.

'Doe mee aan de try-outs voor het Zwerkbalteam! Ik hoorde van Jamie Bakers dat ze een nieuwe Drijver nodig hebben en jij bent toch ook goed in..... euh..... hoe noemen Dreuzels dat ook al weer?' 'Slagbal.....?' zei ik twijfelend. 'Ja! Slagbal! Daarbij moet je toch ook met een knuppel slaan?' 'Ja, maar ik ben echt niet goed genoeg voor het team. Ik kan wel vliegen, maar ik ben niet getalenteerd genoeg voor het team!'

We liepen over het schoolterrein, naar het Zwerkbalstadion. Overal liepen mensen in hun uniform en bezem in hun handen, terwijl ik het met een bezem van school moest doen. Ik keek naar mijn outfit (http://www.polyvore.com/noras_try-out_wattpad_story/set?id=115062082) en ik concludeerde meteen dat ik er te Dreuzelachtig uitzag.

Jamie Bakers zwaaide naar Aslihan en mij zodra hij ons. Ik verdacht Aslihan ervan dat ze een oogje op hem had, aangezien ze heftig begon te blozen toen we bij hem kwamen staan. 'Komen jullie allebei proberen voor Drijver?' vroeg Jamie. 'Nee! Alleen Nora, ik niet. Ik zal wel even....' mompelde Aslihan en ze liep naar de tribunes. Ik lachte naar haar en draaide me weer naar Jamie: 'Ik ben niet super goed, maar ik zou het graag willen proberen.'

'Natuurlijk. Als je bij de anderen wilt gaan staan, dan worden jullie oms beurt getest.' zei Jamie vriendelijk. Ik hing bij de anderen staan en zij hallo. Een paar kende ik, maar de meesten van hen waren ouder dan ik. Niemand zij iets, dus besloot ik om ook maar mijn mond te houden.

Naarmate dat de rij korter werd, werd ik zenuwachtiger. Ik zag dat we getest werden doormiddel van een aantal losgelaten Beukers weg te slaan. Als je dat goed had gedaan, moest je dit nog een keer doen, alleen dan op hoge snelheid, vliegend over het veld. Ik slikte toen ik de indrukwekkende slagen van een jongen zag, die ik herkende als een slungelige zesdejaars die Katie altijd achterna liep.

Al snel was het mijn beurt. Ik steeg op en bleef tegenover Jamie vliegen. 'Ik ga je nu drie Beukers los laten, probeer ze allemaal binnen drie minuten weg te slaan. Duidelijk?' zei hij. Ik knikte en keek snel nog even naar Aslihan. Ze gaf me een bemoedigend knikje en ik concentreerde me op de kist waar de Beukers inzaten.

The Young, New Wizard: Harry Potter FanfictionWo Geschichten leben. Entdecke jetzt