→2←

3K 321 88
                                    


"Efendi Byun bu sabahki kahvaltınıza dokunmadınız başka bir şey ister misiniz? "


Baekhyun kağıt yığınları arasında kulağının arkasına sıkıştırtığı kalemle kapıdaki yardımcısını gördüğünde sadece gülümseyerek duraksamıştı.Tüm yorgunluğu sadece onu görmesiyle kayboluyordu.

"Chanyeol, gel buraya."diyerek karşısındaki koltuğu gösterdiğinde robot olan elleri önünde birleşmiş bir şekilde sadece masaya yaklaşmış ve durmuştu.


"Buyrun efendim. "Diye kalın ve pürüzsüz ses Baekhyunun kulaklarına ulaştığında bunun lanet olasıca bir robota ait olabileceğine ihtimal veremiyordu.


Chanyeol dört yıldır onunlaydı. Ona ismini bile kendi vermişti. Tamam kendi vermemişti ona gönderilen kutuda yazıyordu ama sonuçta ona ilk ismiyle seslenen oydu.

Yeni şeylere odaklanmışken onu düşünen tek şey robot olarak sınıflandırılan bu kişiydi. Ona her hangi bir emir vermeden yapmaya karar verdiği şeyleri kusursuz bir şekilde yapardı. Baekhyuna çoğu zaman çizimler ve yazılar konusunda yardımcı olup yükünü hafifletirdi. En önemlisi Baekhyun hasta olduğunda başından bir saniye bile ayrılmaz o tamamen iyileşmeden yataktan çıkmasına bile izin vermezdi. Ve ne olduysa Baekhyunun iki yıl önceki yılbaşında ateşlenip günlerce baygın şekilde yatmasıyla olmuştu.


İnsan olan bir haftanın ardından gözlerini araladığında ilk bir kaç dakika bulanık görmüştü. Ama tepesinde gülümseyen robotla halisülasyon gördüğünü düşünüp gözlerini tekrar kapatmıştı ki yanağına düşen ve ıslaklı hissi veren şeyle tüm hayatı alt üst olmuştu.

Baekhyun o günden sonra yardımcı olarak gördüğü robotunun tüm hareketlerini incelemeye başlamıştı. Bilimin getiridiği realistlik düşünce beynini kemirirken bir robotun insanlar gibi düşünerek hareket edişi kendi kararlarını vermesi doğal değildi.


Bunu en yakın arkadaşı olarak gördüğü Yi Fanla paylaştığında, Yifan bunun sadece o anki hasta psikolojisinden kaynaklandığını ,halisülasyon olduğunu söyleyerek üstelememesi konusunda uyarmıştı.

Ama Baekhyun geceleri düşünmekten gram uyku uyumadığı için Chanyeolun üretici firmasıyla görüşmüştü. Onu inceleme onayı almak için iki ay boyunca  yılmayıp şirketle görmesinin sonucunda belirli deneyler için  izin alabilmişti. Onu kendisiyle Bilimsel araştırma enstitüsüne götürerek ona yeni beceriler kazandırmak için çalışmalar başlatacaktı ama asıl amacı şüphe duyduğu noktaları araştırmaktı.

Ve onun farklı olma sebebini öğrenmeden yaşadıkları tüm hayatını alt üst etmeye yetecekti.

Başladıkkkk ~
Heyecanlandım azcık. 😂

Ex Robot IV [ChanBaek Texting ]Where stories live. Discover now