Ex

95 12 5
                                    




POV ROSALIE

Het is zondag. Een doodnormale zondag zoals altijd. Ik zit in mijn joggingbroek op de bank met een hoodie, ook al is het daar veelste warm voor vandaag, terwijl ik Breaking Bad met Pascall kijk.

"Fuck, marry, kill doen?" vraagt Pascall als hij de tv op pauze zet. "Why?" Hij draait zich naar me toe, ''Nou, we hebben niet echt iets anders nuttigs te doen nu.''

''En fuck, marry, kill is wel nuttig dan?" Zeg ik lachend. Hij zucht. ''Kom op, over twee dagen zitten we in Kreta daar gaan we ons niet meer vervelen." Zeg ik enthousiast. Hij slaat een arm om me heen, ''Heb er zin in babe."

De deur kraakt en mijn ouders komen binnenlopen met de boodschappen. "Hey Pascall." Zegt Valentine druk bezig met het uitpakken van de boodschappen. "Hey.'' Zegt hij terug. "Wat eten we?'' Vraag ik nieuwsgierig. ''Vis met nog wat dingen." Antwoord Valentine. "Lekker duidelijk.'' Lach ik.

''Blijf je eten?'' Pascall kijkt me twijfelend aan. ''Uh nee, ik moet gaan.'' Antwoord hij haastig. ''Wacht nu?'' Hij knikt en staat op. Hij geeft me een vlugge kus en loopt naar de deur toe. ''Doei!'' Zegt hij nog voordat hij de deur uitloopt.

"Haast?'' Vraagt Lara vanuit de open keuken. "Ja. Blijkbaar.''


***


Samen met Valentine loop ik naar een klein zaakje in de buurt. We gaan er vaak samen heen om wat te drinken en iets van een cakeje te eten. Het is echt ons ding met Jade zou ik het niet kunnen doen, zij is meer het avontuurlijke type en totaal niet van het koffie drinken in een klein schattig zaakje.

We lopen naar binnen en gaan zitten op ons vaste plekje, bij het raam. Een vrouw komt langs en noteert onze bestelling. ''Ik ga even naar de wc.'' Zeg ik tegen mijn moeder. Ze knikt en ik sta op van mijn plek.

Ik loop door het vrolijk versierde gangetje naar de toiletten toe.

***

Ik loop de wc uit. Ik zie de helft van een jongen met een lang kleurig shirt en wit haar aan het eind van de gang staan. Als hij geen wit haar had en niet met een meisje stond te praten zou het precies Pascall zijn. Ik lach en loop verder de gang uit. De stemmen komen dichterbij en ik hoor Pascall. Het is Pascall.

Ik weet niet of ik nu moet stressen om het feit dat hij zijn haar wit heeft geverfd of het feit dat hij met een meisje praat waarvan ik nooit de stem heb gehoord.

Boos loop ik verder en ik schrik naar achter als ik Pascall pratend met Eva aantref. De Eva. De bitch die mijn beste vriendin probeerde te vergiftigen.

Ik trek hem naar achter. ''Rot op!" Roep ik naar Eva en ze kijkt me aan als een vreemde. ''Kom op, kijk niet zo! Ik heb hem verteld over je, hij wist dan niet hoe je eruit zag maar nu hij dat weet gaat hij echt niet meer met je praten.'' Zeg ik nog net niet schreeuwend tegen Eva.

Pascall heeft mijn hand vast gepakt en trekt me zacht van haar weg. Ik sla zijn hand los en kom dichterbij Eva staan.

"Wat zei je tegen hem? Ik heb je al een keer in elkaar geslagen en kan dat heus nog een keer doen." Zeg ik dreigend. Pascall kijkt me schamend aan. Misschien raar als je drie koppen kleinere vriendin je beschermt van een meisje, maar ik heb al eerder van haar gewonnen dus ben niet bang.

Eva kijkt Pascall met opgetrokken wenkbrauw aan en hij loopt langzaam naar me toe. "Ik ken Eva al langer en ze is met me meegekomen naar de kapper.'' Zegt hij slikkend.

Duizenden vragen spoken door mijn hoofd. Hij is zo vroeg weggegaan om met haar naar de kapper te gaan? Hij kent haar langer en gaat nog steeds met haar om ook al ben ik door haar geschorst?

"Waar ken je haar van?'' Vraag ik hem met honderden emoties. Eva trekt haar mond open om wat te zeggen en ik steek mijn hand naar haar toe. ''Shut the fuck up.'' Onderbreek ik Eva.

''Waar ken je haar van?'' Vraag ik weer aan Pasacall en hij haalt een hand door zijn haar.

''Ze, ze..'' Mompelt Pascall en ik kijk hem ongeduldig aan.

''Ze..", weer is hij stil. "Ik.''

''Ze is mijn ex, Roos.''

-sez

Shiiii. Kleine cliffhanger? Ja he? Hoe denken jullie dat Roos gaat reageren? ~Mae

Menu Number.| J.F&P.SWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu