Drunk mistake

121 11 9
                                    

Pov Rosalie

"Kut kluisje." Mompel ik in mijzelf als ik mijn kluisje probeer te openen. Ik sla er een keer tegenaan en het kluisje zwaait open. Ik pak mijn gymtas die ik vastklemde tussen mijn benen en prop hem in mijn kluisje.

"Hey sunshine." Ik sluit mijn kluisje en zie Jake staan. "Wat doe jij hier?" Vraag ik verward. "Ik had toch gezegd dat ik hier zou komen wonen." Zegt hij als hij zich tegen de kluisjes aanleunt. "Ik dacht dat je naar m'n oude school zou gaan." "Ik zou er naar toe gaan, maar m'n ma zei dat je op deze school zat dus ben ik hier ook maar opgegaan." "Oh." Is het enige wat ik kan uitbrengen. "Je hebt me niet meer gebeld." Zegt hij. "Ik uh, ik heb je al verteld dat ik niks wil afspreken." Zeg ik als ik haastig mijn sleutel terug in mijn tas stop. "En ik heb je al verteld dat het gewoon als vrienden is." Zegt hij als hij dichterbij komt.

Er word een kus op mijn wang gedrukt en ik herken Pascall's lippen. Ik draai mijn hoofd om en zie Pascall staan die een arm om me heen legt. Hij kijkt Jake met opgetrokken wenkbrauw aan, "Wat is er?" Zegt hij arrogant tegen hem. "Ik wou Roos even onder 4 ogen spreken." Zegt hij knikkend naar mij. "Aw, da's jammer ik ben er al en ga niet weg." Jake rolt zijn ogen en loopt weg.

"Wat moest ie?" Vraagt Pascall die zich naar me toe draait. "Hij- niks. Gewoon. Het is goed." Pascall kijkt me ongeloofwaardiger aan. "Het is echt goed." Zeg ik weer. "Je mag hem?" "Nee." Zeg ik snel. "Het is gewoon, het is goed. Niks aan de hand en ik durf gewoon tegen hem te zeggen dat hij weg moet, komt goed." Hij zucht en pakt mijn hand vast. "Gaan we?" Ik knik en loop met Pascall mee. Ik denk even aan Tara. We hebben al best wel lang niet meer gepraat. Ik zucht kort. ''Wat is er?'' Vraagt Pascall aan me. Ik kijk hem aan en schud mijn hoofd. ''Niks..'' Zeg ik maar het komt niet echt uit mijn mond zoals ik het wil. Want Pascall heeft me door. ''Vertel het is.'' Zegt hij met een glimlach. ''Nou, Tara en ik hebben elkaar al best lang niet gesproken. En we moeten ook nog op vakantie met haar en Jer.'' Leg ik uit en hij knikt. Hij slaat een arm om me heen en geeft me een kus op mijn hoofd. ''Het komt goed.'' Zegt hij. ''Ik hoop het..'' Zeg ik zachtjes en we lopen weer verder.

***

Samen met Pascall loop ik de stoep op naar mijn huis toe. Vandaag word de eerste keer dat mijn ouders hem gaan ontmoetten, hopelijk mogen ze hem een beetje. We lopen het kleine trappetje op wat voor mijn deur staat. "Zo, hier zijn we dan." Pascall reageert niet en duwt me zacht tegen de muur aan en zijn lippen drukt hij op de mijne. Ik duw hem weer naar achter. "Niet nu, en zeker niet hier." Fluister ik en er verschijnt een kleine grijns op zijn gezicht. Weer zitten zijn lippen op de mijne. "Wat heb je op?" Vraag ik boos als ik alcohol proef. "Niks." "Je hebt gedronken." Zeg ik met een boze blik. "Hoe kan ik gedronken hebben als ik de hele dag op school was?" Vraagt hij onschuldig. Ik trek zijn tas van zijn schouder af en open hem om zijn waterfles te pakken. Ik open de fles en ruik een hevige vodka geur. Teleurgesteld kijk ik hem aan. "Sorry. Ik- ik had er gewoon zin in." Zegt hij en ik zucht. "De laatste keer dat je zoveel ophad zoende je met een ander meisje." Zeg ik als ik naar het bijna lege flesje kijk.

Gezoend met een ander meisje ja. Vorige week waren we samen naar een feest gegaan van één of andere gozer van onze school. En toen hij te veel ophad heeft hij met een ander meisje gezoend. Ik heb hem maar vergeven omdat het gewoon een dronken fout was en hij had gezegd dat hij het nooit meer zou doen. Maar nu loopt hij gezellig alcohol mee naar school te smokkelen..

Hij aait mijn wang, "Come on Roos. Ik zal het nu echt niet meer doen." Ik zucht. "Okay." Zeg ik kortaf. Ik open de deur en tot mijn verbazing zijn we niet alleen thuis met mijn ouders. De familie Hastings is er. Aka de familie van Jake. Aka Jake is hier ook.

~ Sez & Mae

Wie is jullie favoriete stel? Jer & Tara of Roos & Pascall ?

X sez

Menu Number.| J.F&P.SWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu