Hoofdstuk 29

87 8 1
                                    

Waarom doet mijn hoofd zo'n pijn? Waarom doen mijn ribben zo'n pijn? Waarom is het zo donker? Verdorie, waarom gaan mijn ogen niet open? Wacht, het lukt! Een klein beetje... Ik ben moe. Waarom slaap ik, maar kan ik toch denken? Zo maar weer proberen...

Waar ben ik? En een betere vraag, wie ben ik? Wat raar, ik weet niet wie ik ben. Waar ben ik? Een loods zo te zien. De loods draait om me heen maar ik heb mijn ogen open. Weer een stekende pijn. Waarom doet het zo'n pijn? Langzaam probeer ik rechtop te gaan zitten, maar het lukt niet. Mijn ribben. Volgens mij heb ik nog nooit eerder zo'n pijn gehad. Ik moet hoesten en ik hoest allemaal bloed op. Mijn ribben zijn gebroken flitst er door mijn hoofd heen. Tranen schieten in mijn ogen.

-Flashback-

Point staat voor me. Ik krijg een schop in mijn buik en tegelijk in mijn rug. Ik word aan mijn armen opgehangen aan het dak. Dan snijd Point het touw door. Ik kon hard op mijn knieën terecht. 'Dat krijg je ervan, prinsesje! O, wat is zal je lieve paard, Tessa heet dat rotbeest toch, je missen. En die Lars en de rot meiden, Floortje, Noortje, Kiki en Milou!' Point gooit me tegen de muur en ik krijg een laatste klap in mijn gezicht. Dan wordt alles langzaam zwart.

-Einde flashback-

Prinses? Ben ik een prinses? Wie is Lars? En Noortje? En Floortje? Kiki? Milou? Ik kan me niks herinneren. Een dikke laag mist zit er voor. Wacht! Een prinses! Ik ben Vatoria! Jaaaa, van Avant! Blij dat ik iets kan herinneren spring ik op, maar val gelijk weer op de grond. Geromino. Geromoni. Wat vreemd. Ik weet niet meer wat "help" betekend.

Langzaam ga ik staan. Een vlam van pijn schiet door mijn benen en via mijn rug gaat het naar mijn hoofd. Mijn ademhaling schiet omhoog. Rustig blijven. Ademen. Ik blijf tegen de muur aangeleund staan. Mijn ogen scannen de loods. Er staan stapels dozen. Ik probeer er rustig heen te lopen. Rustig.

Als ik eenmaal achter de dozen zit, kan ik eindelijk nadenken. Nee, dat was het niet. Gek dat ik dat niet meer weet. Normaal versta ik die taal, maar nu heb ik geen idee welk woord "help" betekent. Misschien kom ik er later op. Of ik probeer gewoon alle twee de woorden. 'Geromoni.' Weer gebeurt er niks. 'Geromino.' Weer niks. Zie je wel! Moest ik soms iets er voor zeggen? Waarom ben ik dat vergeten? Raar. Ik sla een paar keer tegen mijn hoofd in de hoop dat het weer terug komt. Maar ik krijg alleen maar meer hoofdpijn. Ik heet Vatoria, dat weet ik nog en volgens mij had het daar iets mee te maken.

'Ik ben Vatoria, prinses van Avant.' fluister ik zacht. Een heel fel licht. Ik sta opeens in een soort van jungle. Is dit een grap ofzo? Tot mijn grote verbazing krijg ik kleren aan. En ik voel geen pijn. Ik raak in paniek. Wat is dit? Waarom gebeurt dit. Opeens ben ik weer terug in de loods. Met een raar ijzer ding in mijn hand met een gloeiende steen erop. Ik raak nog meer in paniek. Wat is dat voor ding? 'Geromino!' gil ik geschrokken en tot mijn grote verbazing verschijnt er weer een fel licht.

Een silhouet, nee twee silhouetten! Langzaam worden ze zichtbaar. Het ijzeren ding in mijn hand wordt langzaam groter en er verschijnt een soort van staf. Wat gebeurt hier? Waarom gebeurd dit met mij? 'Nee!' gil ik, 'Nee, nee, ga weg!' Gelijk verdwijnt het licht en ook het ijzeren ding is weer normaal. Wat is er allemaal met mij aan de hand? Dan opeens schiet er iets door mijn hoofd. Geheugenverlies. Terwijl ik dat denk komen de vlekken weer aan zetten. Ik wordt duizelig en langzaam wordt het donker...


Hoi lieve lezers! Het spijt me echt heel erg dat ik al zolang niet heb geupdate! En ook sorry voor dit mega korte hoofdstuk! Hopelijk zijn jullie niet boos... Vote? Comment? Ik word er blij van!

X Evamoos

The Lost Princess (VOLTOOID!)Where stories live. Discover now