Hoofdstuk 22

110 10 0
                                    

Na twee uur lopen komen ze eindelijk bij het kamp aan. Min of meer door het feit dat Tessa gewond is, maar ook omdat ze zover weg was gerent, tenminste Marit denkt dat ze is weg gerent. 'Floortje! Noortje! Milou!' De meiden komen aanrennen. Opgelucht laten ze zich in het gras vallen. 'Jullie hebben haar!' roept Floortje. Marit knikt. 'Maar ze is heel erg gewond aan haar been. Kun je lauw water, een handdoek en een verbandtrommel halen?' Floortje knikt, springt op en rent weg.

'Rustig, Tessa. Rustig.' Marit praat kalmerend tegen haar paard terwijl ze de wond schoon maakt. Kiki houdt Tessa stevig vast, want Tessa heeft steeds de neiging om weg te rennen. Marit maakt het schoon met lauw water en dept de wond met de handdoek. Ze pakt de verbandtrommel en haalt er gaas uit dat ze er voorzichtig omheen wikkelt. Vervolgens doet ze er verband om en plakt dat met tape vast. 'Nu moet ze complete rust hebben en elke dag moet het verband worden vervangen. Ze mag elke dag vijf minuten rond stappen.' Kiki knikt en voorzichtig neemt ze Tessa mee naar een soort van stal dat Lars heeft gemaakt van boomstammen en de huifkar. 'Het komt goed meisje, het komt goed,' fluistert Marit. Ze ruimt de spullen op en laat zich dan met een zucht in het gras zakken. Haar ogen zakken dicht en even later slaapt ze. Point is ze allang vergeten.

Nachtmerrie:

Marit staat op en loopt naar de "stal" van Tessa. Ze stapt naar binnen en het eerste wat ze ziet is Tessa die steigert. 'Tessa! Rustig!' roept ze. Ze hoort een vreemd gegrinnik achter zich en draait zich om. Er staat een persoon. Ze kan niet zien ofdat het een man of een vrouw is door de zwarte kleren en het masker.

'Haha! Jammer hè? Tessa is gewond! Ach, ik heb toch een medelijden! Maar oeps, daar blijft het niet bij!' De persoon pakt een pistool en richt op Tessa. 'Geniet nog maar even van de laatste seconden met je lieve paardje, want nu...' Hij of zij laat de trekker overgaan. 'Nu is ze er niet meer!'

Als is slow motion ziet Marit de kogel voorbij razen. Tessa wankelt en met een harde bons valt ze op de grond neer. 'NEE! TESSA!' schreeuwt Marit. Ze rent naar Tessa toe. 'Nee! Tessa! Niet dood gaan! Ik kan je niet missen! Alsjeblieft!'

Ze hoort hard gemeen gelach en draait zich om. 'Wie ben jij? En waarom doe je me dit aan?' schreeuwt ze naar de persoon. 'Ik?' Weer gegrinnik. 'Ik ben Point, je ergste vijand.' Opeens is Point verdwenen. 'Ik haat je!' schreeuwt Marit. 'Ik haat je!' Huilend laat ze zich op de grond zakken.

Einde nachtmerrie:

Geschrokken zit Marit rechtop in het gras. Geschrokken kijkt ze om zich heen. Het is net zo rustig als net. Ze springt op en rent naar de "stal" van Tessa. Tessa staat rustig te grazen. Ze zucht opgelucht. Het was maar een droom, gelukkig. Maar wie of wat is Point ? En waarom haat diegene haar? Omdat ze een prinses is? Waarom doen ze dit haar allemaal aan? 'Hallo! Wakker worden!' Kiki zwaait voor Marit's gezicht. 'Ik ben al wakker. Net.' mompelt ze. Kiki haalt haar schouders op. 'Boeiend. Ik vroeg wat ze gingen eten.' Marit haalt haar schouders op. 'Geen idee. Iets lekkers?' Kiki rolt met haar ogen. 'Duhu! We hebben alleen maar lekkere dingen mee genomen. Pizza?' Marit haalt haar schouders op. 'Je doet maar.' Ze staat op en loopt naar Tessa. Op de een of andere manier is ze bang. Bang dat Point zo maar kan verschijnen.  Ze moet snel gaan uitzoeken wie Point is, want ze heeft nu al schoon genoeg van die rot grappen. En het is nog maar net begonnen!

Pov Kiki

Wauw! Marit is chagrijnig! Dat komt niet vaak voor. Ik doe een pizza in de oven. Ja, ja, we hebben een oven in de huifkar. Lars springt de huifkar in. 'Hé!' 'Hé!' antwoord ik. 'Wat is er met Marit? Ze is super chagrijnig!' Ik haal mijn schouders op. 'Waarschijnlijk is ze bezorgt om Tessa.' Lars kijkt bezorgt. 'Ik vind het zo rot voor haar. En voor Tessa, natuurlijk.' Ik grinnik zachtjes. Iedereen weet dat Lars een oogje op Marit heeft, behalve Marit. Lars "probeert" het geheim te houden, maar dat lukt niet echt. 'Wat is er zo grappig.' vraagt Lars. 'Oh, niks. Ik dacht aan kinderchocola.' Lars schudt zijn hoofd en springt de huifkar weer uit. 'Maak je geen zorgen om Marit! Morgen is ze weer waarschijnlijk normaal!' roep ik hem na

Pov neutraal

'Marit! Eten!' Marit staat op en loopt naar de huifkar. De rest zit er al. 'Pizza!' gilt Noortje. De rest kijkt haar aan als of ze gek is geworden. Noortje haalt haar schouders op. 'Wat? Het is pizza, hoor!' De rest haalt ook hun schouders op. Het zal wel. Marit pakt een stuk pizza en neemt een hap. 'Hoe langer Tessa gewond is, hoe langer we moeten wachten voor dat we verder kunnen.' zegt Noortje. 

Het wordt Marit een beetje te veel allemaal. 'Wrijf het er nog maar eens lekker in, joh!' roept Marit. Ze staat op, springt de huifkar uit, bedenkt zich en klimt er weer in. Ze pakt nog een stuk pizza en springt weer de huifkar uit. Ze rent naar de paarden. 'Ik ben Vatoria, kroonprinses van Avant!' schreeuwt ze. Ze springt op een random paard. 'Go! Naar het bos!' Ze galoppeert aan en gaat over de duinen heen. Ze heeft geen idee waar ze naar toe gaat, maar ze moet weg, weg van haar vrienden. Ze gaat Point pakken. Ze gaat er voor zorgen dat Point niet nog meer dingen gaat doen.

Haar vrienden zitten verslagen in de huifkar. 'Die is weg.' fluistert Floortje zacht. De rest knikt. Noortje heeft tranen in haar ogen. 'Het is mijn schuld.' snikt ze. Kiki slaat een arm om haar heen. 'Je kon daar niks aan doen. Ze is gewoon van slag door dat Tessa gewond is.' Lars staart voor zich uit. 'Kiki! Weet je nog dat ze zei dat de wond van Tessa expres was gedaan?' zegt hij opeens. Kiki knikt. 'Ik heb het gevoel dat ze een stalker heeft.' Geschrokken kijken de meiden hem aan. 'En...' Hij knijpt zijn ogen samen. '...Ik heb het gevoel dat ze die nu probeert terug te pakken is.' 'Oeps...' zegt Floortje. 'Misschien moeten we haar gaan zoeken en haar helpen?' vraagt Milou. 'Fun! Twee zoektochten in een dag. Perfect.' Kiki zucht en rekt zich uit. 'Kom op!' Lars springt op. 'We gaan haar zoeken!' Kiki zucht. 'Nu?' 'Nu!'


Nieuw hoofdstuk! Marit is weg! Allemaal door die rot Point. (Sorry, ik wist geen andere stomme naam te verzinnen :))

Voor de lezers die Miloufan zijn, sorry dat ze zo weinig voor komt in dit hoofdstuk...

Ik hoop dat jullie het leuk vinden! Vote? Comment? Tips? Dat zou super fijn zijn!

Greetz en unicorn groetjes Evamoos

The Lost Princess (VOLTOOID!)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu