Hoofdstuk 2

296 21 5
                                    

Alleen ik op de zolder keek, vond ik het maar mysterieus, en besloot er maar niet vaak heen te gaan. Alleen als het ECHT moet, ga ik er heen. Mijn ouders hebben er nu een paar spullen op geborgen. Ik totaal geen mietje, maar op een of andere manier wil ik nu al helemaal niet naar die zolder. Als of er dingen liggen die mijn leven anders maken... Misschien ga ik over een poosje een keer kijken...


---------------------------------------------------------------------------


Pov Marit

De volgende ochtend gaat de wekker vroeg. Ik stap met een grom uit bed, en trekt mijn kast open. Ik pak een spijkerbroek en een unicorn t-shirt en trek dat aan. Ik loopt naar de badkamer. Bezet. Chris. 'Hé Chris! Hoelang duurt het nog?' roep ik boos en bons op de deur. De deur gaat open en Chris loopt naar buiten. 'Nou zeg, je moet niet overdrijven hoor, zus!' Als ik naar binnen loopt, hangt er een geur van gel en aftershave. 'He broertje! Je hoeft dat spul niet op te doen, hoor! Je stinkt sowieso al!' pest ik. Ik kamt mijn haar en vlecht het in. Dan pak ik mijn tas en loop naar beneden. Ik beleg een boterham met ham en kaas en stop dat in het tosti-ijzer. Iedereen zijn mond houden, tosti's zijn mijn leven. Ik schenk ondertussen een glas joki in en pakt mijn telefoon. Hmm, een bericht van Kiki. 'Ik zie je kwart voor acht!' appt ze. Ik app terug en open het tosti-ijzer. Ik neem een hap en kijk toe hoe mijn moeder met een kruiwagen naar buiten loopt. Als mijn tosti op is, loop ik naar buiten en ga naar Tessa. 'Hé meisje. Hoe gaat het? Lekker geslapen? Je krijgt zo je ontbijt, hoor.' Ik hou van praten met dieren, ze kunnen niet terug antwoorden. 'Hé Marit!' Kiki komt de oprit opgefietst. 'Hay! Ik kom er aan, hoor! Even Tessa nog een knuffel geven.' Ik geef Tessa een knuffel en pak mijn fiets. 'Kom op!' En tegen haar moeder: 'Doei mam, succes met die wedstrijd straks!'

Als we Floortje hebben opgehaalt, fietsten we met z'n drieën naar school. Als ze daar aan komen, komt Noortje aangelopen. 'Heey! Echt stom! We hebben een vervanger voor Duits. Die gierigaarts geven ons maar doodleuk een vervanger, inplaats van uitval. Want ja, stel je voor dat ze niet genoeg leren, wat een ramp.' Ik schiet in de lach. 'Haha! Jou gezicht!' Noortje trekt inderdaad een niet heel erg blij gezicht. We lopen naar binnen en ik hang mijn jas in mijn kluisjes. We kletsen nog wat en dan gaat de bel. 'Hé Noor! Wat hebben we het eerste?' vraagt ik vervolgens grijnzend. Noortje trekt weer een boos gezicht. 'Wat denk je? Duits, inderdaad!' Ze knipoogt en samen lopen we naar dat stink lokaal.

Na zes uur school, kom ik eindelijk thuis. 'Ik ben thuis!' roept ik en natuurlijk krijg ik geen reactie. Ik facepalm mezelf, mijn moeder is natuurlijk naar een wedstrijd. Wie riep er als een mongool veel succes? Ikke! Ik loop naar boven en trek mijn rijkleren aan. Mijn vader komt laat thuis, Karen is thuis met een vriendinnetje en Chris is nog op school. Als ik de manege in loopt, zie ik dat Karen haar vriendinnetje, Nora, les aan het geven is. Ik grijns even en steek mijn duim op naar Karen. Ik trekt de deur van de kantine open en loop naar het rooster. Over twee uur moet ik twee uur achter elkaar lesgeven. Snik.

Ik ga naar Tessa. Als ik in de stal staat, kijk ik heel even naar het huis. De zolder valt weer bij me op. Kom op, Marit. Je bent toch niet bang voor een zolder? Ik loop naar mijn kluisje en tik de code in. Ik haal het tasje met de borstels, het zadel en het hoofdstel eruit en loopt terug naar de stal. Ik borstel Tessa en zadel haar dan op. Ik controleer de singel nog een keer en stijgt op. Vijf minuten later stap ik, voor het eerst sinds tijden weer, het erf af, in de richting van het bos.

Het is stil in het bos. Je hoort alleen het regelmatige hoefgetrappel van Tessa. Als ik bij de mooie open plek kom, zet ik Tessa in een rustige handgalop. We vliegen over het veld heen. Dit heb ik zo erg gemist!

Na de buitenrit en de lessen, ga ik naar binnen. Ik pak schone kleren en ga naar de badkamer. Ik stap onder de douche. Na vijf minuten zet ik de douche uit, droog mezelf af en kleed me aan. Als ik de badkamer uitstap, kijk ik naar de trap. Zal ik? Ik zet een voet op de tree en denkt na. Heel even dan. Ik ga de trap op naar boven. Als ik met mijn hoofd boven de trap komt, laat ik mijn ogen over de zolder glijden. Het is een grote ruimte, met stof. Ver in de hoek staan een paar dozen. Ik loop de trap verder op en eenmaal op de vloer loop ik langzaam naar de dozen. Ik kijk oplettend rond, alsof er elk moment iets te voorschijn kan komen. Als ik bij de dozen aankomt, denk ik na. Zal ik het doen? Ik trek de doos naar de me toe en open de deksel. Boeken. Na drie dozen, kom ik bij een doos met foto's. Als ik de eerste foto wil pakken, hoor ik de deur dicht slaan. 'Hallo? Is er iemand?' hoor ik Chris roepen. Ik stop de foto's terug in de doos en doet de deksel dicht. Ik loop gauw de trap af. 'Ja, ik ben thuis! Papa en mama zijn naar een wedstrijd.' roep ik terug. Waarom voel ik me zo betrapt?

Als ik beneden komt zit Chris op de bank. 'Moet jij geen lesgeven?' vraagt hij. 'Nee. Maar moet jij niet naar je paard?' vraag ik kattig terug. 'Hmm straks. O ja, kan je Bently voor morgen in de les zetten?' 'Oh mijn unicorns, heb je dan geen tijd om haar te rijden?' vraagt ik boos. Dat joch dit niks met dat beest. Het wordt keihard verwaarloost. 'Ik vraag het toch gewoon? Ik moet eerst naar school en daarna naar drumles. Daarom kan ik niet rijden' antwoordt hij. 'Oke, goed, ik zet haar wel in de gevorderde les.' Ik loop boos naar buiten. Terwijl ik naar de kantine loop, denk ik na over wat er op die foto's zou staan. 'Ik heb ze nog nooit eerder gezien' fluister ik zacht voor ik de deur van de kantine open trek.


Ik hoop dat jullie het een leuk hoofdstuk vinden! Stem en geef tips!

Ily XXX

Evamoos

Herschreven

The Lost Princess (VOLTOOID!)Where stories live. Discover now