41.

1.3K 61 37
                                    

Jessy's point of view.

"Goedemorgen zonneschijn." Grijnst Jake als ik de keuken inloop. Ik geef hem een sarcastische glimlach terug.

"Iemand is chagrijnig." Mompelt hij. Ik kijk hem aan met een 'vindt je het gek' blik waarna ik een broodje pak en er wat Nutella op smeer.

"Wat is er babe?" Vraagt hij, ik zucht en ga naast hem zitten.

"Het is gewoon, vandaag kan de laatste dag met Mirjam zijn." Zeg ik zacht, Jake knikt begrijpend en slaat een arm om me heen.

"Ik snap het, maar je moet er gewoon het beste van maken. Geniet van de momenten die je nu nog samen met haar hebt, en treur pas als ze er niet meer is." Zegt Jake, ik kijk hem glimlachend aan.

"Dankje Jake." Zeg ik waarna ik hem in een warme knuffel trek.

"Ik zou niet weten wat ik zonder je zou moeten doen." Zucht ik waarna ik mijn hoofd verstop in zijn nek.

"Eet je eten maar op, dan kijk ik hoe het bij Mirjam is." Zegt Jake, ik knik. Hij geeft me nog een kus op mijn voorhoofd waarna hij de keuken verlaat. Ik zucht en neem een paar happen van mijn broodje.

Mirjam en Jake komen naar beneden en komen bij me zitten.

"Goedemorgen Mirjam." Glimlach ik, ze geeft me een warme glimlach terug.

"Goedemorgen meid, lekker geslapen?" Vraagt ze.

"Ja, jij ook?" Vraag ik waarop ze knikt.

"Mooi zo."

"Dus Mirjam, wat is iets dat je nog echt dolgraag wilt doen?" Jake en ik kijken haar vragend aan. Ze haalt haar schouders op en denkt even na.

Ze kijkt naar buiten en krijgt een grijns op haar gezicht. Ik volg haar blik naar buiten en zie dat het mooi weer is, ik kijk fronsend weer terug naar Mirjam.

"Ik wil nog een ijsje met mijn 2 lievelingstieners eten." Zegt ze, Jake en ik krijgen een glimlach op ons gezicht.

"Dan doen we dat." Zeg ik, waarna ik opsta om mezelf klaar te maken. Ik zet mijn bordje in de vaatwasser waarna ik de keuken uitloop.

Ik ren de trap op naar boven en loop naar m'n kamer. Ik pak wat kleren uit mijn kast waarna ik naar de badkamer ga en de douche aandraai. Ik kleed me uit en stap onder de douche.

Als mijn haar goed nat is pak ik mijn shampoo en masseer dat in mijn haar. Ik spoel het uit waarna ik conditioner pak en dat ook in mijn haar masseer, ik laat het even intrekken. Ondertussen zeep ik mijn lichaam in met kokos douchegel.

Ik spoel mijn haar en lichaam af, waarna ik nog even onder de douche blijf staan. Genieten van het warme water. Na een tijdje zet ik de douche uit en stap ik uit de douchecabine. Ik pak 2 handdoeken, 1 wikkel ik om mijn haar heen en de ander gebruik ik om mezelf af te drogen.

Als ik daarmee klaar ben trek ik mijn kleren aan. Ik haal de handdoek van mijn haar af en borstel het door. Ik poets mijn tanden en als ik daarmee klaar ben breng ik nog wat make-up aan. Mijn make-up is simpel, wat foundation, mascara en highlighter. Mijn wenkbrauwen zijn best wel vol van zichzelf dus daar doe ik nooit wat mee.

Ik loop de badkamer uit naar mijn kamer en spuit nog wat deo en parfum op waarna ik naar beneden ga.

"Looking good girl." Grijnst Jake, ik grinnik en bedank hem. Ik loop naar de woonkamer en tref daar een stralende Mirjam aan.

"Oh meid, ik heb er zoveel zin in! Je ziet er trouwens prachtig uit!" Zegt ze blij.

"Dankje, ben je er klaar voor?" Vraag ik, ze knikt hevig. Ik help haar met van de bank af komen waarna we naar de gang lopen.

"Jake Foster, kom nu beneden anders krijg je geen ijsje!" Roep ik naar boven, Mirjam grinnikt waardoor ik een glimlach op mijn gezicht krijg.

"Ja mam, ik kom!" Roept Jake terwijl hij van de trap afrent.

Jake pakt de huissleutels waarna hij de deur opent, Mirjam en ik lopen, arm in arm, naar buiten waar we wachten op Jake. Jake stapt het huis uit waarna hij de deur opsloot draait.

"Klaar voor dames?" Vraagt hij, we knikken. Jake haakt zijn arm in die van Mirjam en met z'n drieën lopen we naar de ijssalon.

---

"Jongens, ik had het zo naar m'n zin." Zegt ze en ze trekt ons allebei in een knuffel. Ik glimlach en omhels haar ook.

Opeens verslapt haar grip en valt ze, Jake en ik vangen haar op. Jake houdt haar vast in zijn armen, ik kijk naar Mirjam en zie dat haar ogen gesloten zijn.

"Jake." Zeg ik in paniek, Jake kijkt me aan. "Haar ogen zijn gesloten." Zeg ik en ik wijs naar Mirjam's gezicht.

"Shit." Mompelt hij, hij zet haar neer op een stoel en gaat gehurkt voor haar zitten. Hij slaat haar zachtjes tegen haar wang. "Mirjam, kom op." Mompelt hij.

Ik pak haar pols vast en kijk of ik nog een hartslag voel. "Jake, ik voel nog een hartslag." Zeg ik terwijl ik met mijn andere hand mijn telefoon pak.

Ik toets het nummer van de ambulance in, ondertussen zijn er veel meer mensen komen kijken wat er aan de hand is. Ik breng de telefoon naar mijn oor en hoor de bekende piep. Na een paar piepjes wordt er opgenomen.

"Met de ambulance, waarmee kunnen we u van dienst zijn?"

"Ik heb een ambulance nodig en snel! Er is iemand flauwgevallen, ze heeft een tumor en ze zou niet lang meer hebben!" Zeg ik in paniek.

"Waar moeten we heen?"

"Ijssalon de wolk, konijnstraat 44."

(Improvisatieskills alles.)

"We zijn er over een paar minuten." Daarna wordt er opgehangen.

"Ze zijn er zo." Zeg ik, Jake knikt.

Niet veel later hoor ik de sirenes in de verte. De ambulance stopt voor de ijssalon, de ambulancebroeders halen een brancard uit de ambulance en komen naar binnen. Ze leggen Mirjam op de brancard en leggen haar in de ambulancewagen.

"Gaat ze het redden?" Vraag ik.

"Het spijt me mevrouw, maar ik denk het niet." Zegt een van de ambulancebroeders.

"Dan moeten er nu naar huis." Zeg ik.

"Mevrouw we moeten naar het ziekenhuis." Gaat de ambulancebroeder tegen me in.

"Ze wilt niet sterven in dat verdomde ziekenhuis! Dus als ik zeg dat we naar huis gaan, gaan we naar huis!" Spuw ik in z'n gezicht. De ambulancebroeder zucht maar stemt in.

"Welk adres?"

---------------------------------------------
X, Kim❤️

The Sister of Zayn Malik. |N.J.H|Where stories live. Discover now