27. Kapitola- Dolores a její nabídka

1K 76 27
                                    

Brumbál se cestou do své pracovny snažil uklidnit. Myslel na kozy, které choval jeho bratr Abeforth, a to ho uklidnilo. Jo, i kozy mohou mít uklidňovací účinky, nemyslím tím ženská ňadra. Ty vás většinou vzruší, ale na to já nejsem odborník. Ani Brumbál ne.

Když tedy zabočil za roh s normálním tepem, náhle spatřil tu růžovou žábu, jak si zaujatě prohlíží chrliče. No a vztek v něm zase stoupl.

,,Chtěla jste se mnou mluvit, Dolores?" zeptal se jí co nejklidnějším hlasem a vyžádal si tak od ní pozornost. Sladce se na něj usmála a on měl pocit, že nejspíš dostal cukrovku. Vidíte, jak je ten svět divný? Celý život se cpete citronovými bonbony, ale po sto patnácti letech konečně dostanete cukrovku z jednoho hloupého úsměvu.

,,Ach, Albusi!" zašvitořila. ,,Ano, ano, chtěla. Bohužel jsem zapomněla heslo, jaké štěstí, že jste tady!"

,,Mastnovlá- tedy mastný omastek," vyžbreptl Brumbál a chrlič odskočil. Jakmile se před nimi objevilo schodiště, ředitel jakk pravý džentlmen pobídl Dolores, ať jde první, ta si ale jen tak nenechala ujít výhled na ředitelovo pozadí. Když tedy stoupali po schodech nahoru, Dolores si v duchu říkala, že je Brumbál nějaký roztržitý. Omastek je přece mastný, to ví i Potter, který má mozek jako vejce na hniličko!

,,Co jste mi tedy chtěla?" optal se opět Brumbál, když se usadili. Honem si vzal citronový bonbon, aby se uklidnil, ale Dolores nenabídl, což ji celkem urazilo.

Odkašlala si a usmála se. Brumbál neklidně bubnoval prsty o koleno a ptal se sám sebe, co ta baba asi může chtít. ,,Na začátku roku jsem vám sdělila, že mě sem poslal pan ministr," začala medově.

,,Ano."

,,To ale nebyl ten pravý důvod. Chtěla jsem do Bradavic kvůli vám a místo OPČM bylo - nečekaně - volné," zachichotala se a vášnivě planoucíma očima se na něj zadívala, ,,chtěla jsem vám říct, Albusi, že mne přitahujete. Ty vaše dlouhé vousy a ještě delší prsty-" olízla si rty.

,,Promiňte, že vás přerušuji, Dolores, ale mé prsty jsou docela krátké, když je porovnáte s vousy," odvětil Brumbál, který byl uvnitř sebe vyděšený.

,,Nechme teď vaše prsty být," zasmála se zvonivě, ,,co byste říkal na mou nabídku?"

,,Prosím? Vy jste nějakou nabídku řekla?"

,,Toužím po vás, Albusi," zasyčela a předklonila se k němu. Pokud ho ale chtěla nalákat na svůj výstřih, měla smůlu. Nošení svetříků se jí teď vymstilo a Brumbál stejně chtěl Severuse. ,,Nechtěl byste-"

,,Ne, Dolores," odvětil rázně, ,,tohle je škola a ne nějaká - nějaká-" nenacházel slov. Umbridgeová zrudla vzteky a ukázala na něj svým tlustým prstem.

,,Toho budete litovat, Brumbále!" zapištěla. ,,Jen počkejte!"

,,Samozřejmě, já mám času dost," odvětil klidně. V hloubi duše ale věděl, že to Dolores nenechá jen tak být.

,,Jen počkejte," zašeptala se pro sebe a vydala se ke dveřím, které za sebou rázně zabouchla. Kráčela rychle ke svému kabinetu, studenti jí šli z cesty. Před dveřmi ji ale čekalo překvapení.

Stála tam jedna nervózní havraspárská studentka a opodál i Draco Malfoy s pár zmijozelskými spolužáky. Marietta jí pošeptala, co jí chce sdělit, a Umbridgeové se po tváři rozlil úsměv. V duchu už plánovala pomstu.

,,Draco!" zavolala na něj. ,,Sežeňte vyšetřovatelský sbor! Mám pro vás práci..."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 16, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Fuck, I Love Harry Potter!❌Where stories live. Discover now