And yet so different - CHAPTER #55

5.6K 370 76
                                    

7. ŽÁRLENÍ

8. FLIRTOVÁNÍ

   Hned jak jsem se ráno probudila, spatřila jsem Mayu sedět v tureckém sedu na posteli. Hryzala si spodní ret a vypadala zadumaně. Včera jsem ji už nezastihla, protože jsem brzo usnula a ona se musela vrátit pozdě. Což by mohlo naznačovat tomu, že se jí na rande líbilo.

,,Tak jak to včera šlo?'' Protáhla jsem se a nahlas zívla. Maya sebou trhla a pak se otočila směrem ke mně.

,,Jo, dobrý,'' zněla nevzrušeně. ,,Mám kamaráda,'' pousmála se a mně to hned zvedlo náladu.

,,Já ti říkala, že to bude fajn. Třeba to nezůstane jen u toho přátelství,'' uculila jsem se na ni a ona zčervenala.

,,Víš, Liv, asi bych ti měla něco říct,'' začala váhavě a já zvážněla.

,,Mayo, já už to vím,'' uklidnila jsem ji a ona ztuhla.

,,Jak? Tobě to Shawn-''

,,Ne, poznala jsem to. Nechtělo se ti se Shawnem, pořád ses vyhýbala schůzkám, nejsem hloupá,'' mluvila jsem klidně a Maya vypadala ještě nervózněji než předtím.

,,A-A zlobíš se?'' Zavrtěla jsem hlavou. Jak bych se na ni mohla zlobit? Tak se jí líbí někdo jiný, no a? Napadl mě jeden kluk z Normalis, ale nechtěla jsem se vyptávat.

,,Vůbec, Mayo,'' ujistila jsem ji a ona se rozzářila.

,,Vážně? Protože si skvělá kámoška a já kvůli tomu o tebe nechci přijít.'' Přelezla ke mně na postel a objala mě okolo ramen.

,,Probůh, Mayo, je to součást života. Můžeš chodit, s kým chceš, vždy tě podpořím!'' Objala jsem ji nazpátek a jí se hned zvedla nálada. Seděly jsme tam na posteli, pohupovaly se a tvářily se spokojeně. Holky přeci drží spolu.

*

Shawn mě vyzvedl v poledne, protože jsme dnes měli spousty práce. Oba jsme se dohodli na tom, že za tenhle víkend dohodu dokončíme, abych pak já měla čas sama na sebe. Čili dnes jsme měli na seznamu žárlení a flirtování. Hlavně už žádné automaty, protože od té doby se mi zdají opravdu divné sny.

,,Princezno, seš dostatečně připravená? Dneska musíme zvládnout dva body na našem seznamu,'' připomněl mi Shawn.

,,Jsem, neboj, zvládneme to!'' povzbudila jsem tím hlavně sebe, protože mi docházelo, že se to pomalu blíží ke konci. Zítra budou poslední dvě lekce a pak na scénu přijde nová Liv.

,,To sem rád. Teď si sedni tady.'' Popostrčil mě k lavičce, která stála opodál, a já si poslušně sedla. ,,Pokud si chceš udržet svého partnera, pak si pamatuj, že ho musíš občas donutit žárlit. Protože, lhát ti nebudu, Styles bude vždycky koukat po holkách. Je to děvkař. Ale nepodvede tě. Tím sem si jistej.'' Začal gestikulovat rukama a pochodovat sem a tam, jako učitel dějepisu. V duchu jsem se zasmála. ,,Takže, Liv. Pamatuj si, že pokud Styles bude nepříjemnej, nebo se po nějaký tý sukni ohlídne, nebo s tebou nebude chtít někam jít, i když pro tebe to bude důležitý, musíš ho přinutit žárlit!'' Podíval se na mě vážně a já se kousla do rtu, abych nevyprskla smíchy. Cítila jsem se kvůli tomu provinile, ale nemohla jsem se ovládnout, protože to opravdu působilo komicky. ,,Olivie, nesměj se mi!'' pohrozil mi ukazováčkem a já se se smíchem omluvila.

,,Promiň, Shawne, ale připadám si jako u maturity!'' smála jsem se a on si dal ruce v bok. Držel se, aby se nerozesmál, ale zároveň se ho to nejspíš dotklo.

,,Já se ti snažím pomoct!'' vydal ze sebe dotčeně a já se na povel uklidnila. Rudá od smíchu jsem ho poslouchala dál a hodně se přemáhala, abych zase nevybouchla. To jsou ty chvíle, kdy máte hrozné nutkání se smát, ale víte, že nemůžete. ,,Dobře, princezno. Už si někdy Stylese žárlit donutila?'' zeptal se a posadil se vedle mě.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat