And yet so different-CHAPTER #11

8.3K 419 104
                                    

Od události na večírku utekly skoro dva týdny a Em už se zase vzchopila. Zayn jí dal kupodivu pokoj, jen mě občas zpražil nenávistným pohledem, ale nic víc si nezkusil. Navíc měl okolo očí stále náznak vyrážky po tom útoku s pepřovým sprejem.
Během těch několika dní jsem se dost sblížila s Edwardem a zjistila, že toho máme spoustu společného.
Například čte stejné knihy a má na ně podobný názor.
Dívá se na romantické filmy a nejradši má ''Hříšný tanec'', stejně jako já!
Ano, vím, že ten film má dost odvážných scén, ale příběh mezi Baby a Johnnym je nádherný.
Slíbili jsme si, že se společně na něj podíváme a budeme ho rovnou komentovat.

S Harrym jsem se od večírku nebavila a ani mi to neschází. Myslím, že jsme mezi sebou vytvořili takové neutrální pouto, které se každou chvíli mění na nepřátelské.
Nevím, proč, ale na druhou stranu mě docela zajímalo, jaký je pravý Harry Styles, protože ten, kterého denně potkávám na chodbách s chladným výrazem ve tváři, to není on.
To je jen maska, kterou si za tu dobu dokázal vytvořit a okolí se jí začalo bát.

*

Dnes jsme měli už jen dvouhodinovku herectví, takže jsem si šetřila dobrou náladu, a doufala, že mi ji nikdo nezkazí.
Vešla jsem do učebny a posadila se do prostřední řady. Vyndala jsem svůj nový diář, který byl čistě náhodou právě od Harryho, a nechala ho pro všechny případy ležet v klíně. Za chvíli se už zaplnila skoro celá učebna a vešel i pan Watkinson.
Přátelsky se na všechny usmál a vyskočil na malé pódium.

,,Vítám vás, moji milí žáci,'' přivítal nás vřele a dal si ruce v bok. ,,Chtěl bych vám zadat další velký úkol, který budete mít povinně ve dvojicích. Bude se jednat o romantickou scénu, kterou si ve dvou vymyslíte a sehrajete na velkou část vašich bodů. Pokud nebudete spolupracovat, body vám strhnu.
Do dvojic vás rozdělím já a chci, abyste se inspirovali ''Romeem a Julií'', rozumíme?'' zeptal se a já se celá rozzářila. Konečně pořádný úkol. ,,Fajn.'' Rozhlédl se po třídě a promnul si ruce. ,,Carley půjde s Benem.'' Ukázal na blondýnku z O Barbies a jednoho kluka ze spolku Athletae. Ta na Bena svůdně zamrkala a on jen protočil očima. Učitel pomalu rozděloval všechny a já se modlila, aby na mě zbyl někdo normální a hlavně šikovný.
,,Liv? Ty půjdeš se Stylesem. Chci, aby alespoň jednou udělal něco pořádně, a jedině s tebou, toho může docílit. A žádný hádky!'' Varovně se podívá na potetovanou vysokou postavu s kučeravou hlavou, která sedí úplně vzadu a má napnutou čelist.
Já si jen odevzdaně povzdechnu a s nechutí si diářuložím zpátky do tašky    
,,Máte čas do příští hodiny, která je až za týden, protože z osobních důvodů tu už tenhle pátek nebudu. Hodně štěstí! Můžete jít, a doporučuju hodně trénovat!'' usmál se a já se loudavě vydala za Harrym.

Poslední dobou jsme se dost ignorovali. No, vlastně už i na tom večírku byl dost nepřístupný, drzý a zkrátka takový jako dřív.
Jediná chvíle, kdy mi přišlo, že se chová ''normálně'', byla, když mi věnoval ten nádherný diář nebo když mi řekl, kvůli čemu nechce malovat.
V ten moment jsem měla pocit, že v něm je ještě kousek citu, který ale nutně potřebuje ven.

,,Zase ty,'' odfrkne si otráveně a zadívá se do svého telefonu.

,,Taky nejsem dvakrát šťastná z toho, že s tebou budu muset nacvičovat něco, čemu ty zjevně vůbec nerozumíš. Nechci dělat ale žádné scény, a tak prosím vstaň a pojď! Jdeme si vše sepsat.
V sobotu budeme celý den trénovat a v neděli už chci, aby jsi to uměl nazpaměť, jasné?'' vybalila jsem na něj ihned a nasadila nekompromisní výraz ve tváři.

,,Děláš si kurva prdel? Takovouhle sračku dělat nebudu! Je to pro buzny! A navíc víkend mám už plnej a nehodlám ho ru-''

,,Tak to koukej ihned zrušit, protože Liv dochází trpělivost, a když Liv Sparksové dochází trpělivost, tak to není dobré jak pro tvé pozadí, tak pro tvé ultra veliké ego!'' Falešně jsem se usmála a ukazováček mu zapíchla do hrudi.
Překvapeně se na mě zadíval a otevřel pusu, že něco řekne. Pusa se mu ale komicky zaklapla zpátky a Harry zatnul pěsti.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat