Söz 114

210 36 2
                                    

"Hayatını paylaş. Paylaşmak eksiltmez, bilakis zenginleştirir. Dikkat etmen gereken tek şey kiminle paylaştığındır. Hayattan tat almak istiyorsan şayet vasat olan bir paylaşımcı ol."

Kimi insanlar sağa kayar kimi insanlar ise sola. Kimileri için bilmem sağın solun yanı, köşesi, ortası derler, kimileri içinse tarafsız.

Sanki dünya olmuş saklambaç alanı, herkesler tutmuş bir köşeciği. Hâlbuki köşeler insanı insanlığından eder. Tarafsız olmak ise bertaraf ederdi kişiyi hayattan.

Sen vasat ol!

Ortada duranlardan ol.

Onun, bunun veya şunun ideojisinin, fikrinin ortasında değil Allah'ın sana biçtiği yol üzerine ol. Bu yol ne aşırılığı kabul eder ne de bir köşeye çekilip de sinmeyi. Bu yol sana insanlığını verecek, seni kıymetlendirecek, seni istikamet üzerine olanlardan kılacak yegâne yoldur. Geriye kalan yollar ise beşerin şaşmasından başka bir şey değildir.

Vasat olmak demek her şeyde orta yolu bulmak demektir. Hayatı yaşarken de ortada duranlardan ol. Orta şekerli bir kahve gibi olsun hayatın. Ne acı ne tatlı tam kıvamında.

Hayatı tam ortasından yaşarken, kendinin de ortası ol. Ne kendini ihmal edenlerden ol ne de özüne haddinden fazla değer verip de aşırıya kaçan bencillerden ol. Karakterin hayatın ortası gibi olsun.

Kendinde yaşat hayatı. Hayatta yaşama...

Hem kendin için yaşa, hem de başkalarının daha iyi bir hayat yaşaması için paylaşımcı ol. Hayatı başkaları ile paylaştıkça ferahlayacak ve zenginleşecek yarınların.

Düştüğünde yanında birilerinin olmasını istiyorsan şayet hayatını da paylaşmasını bilmen gerekir. Gözyaşlarına mendil olacak bir çift el olmasını istersen eğer bugünden itibaren hayatını sadece kendine saklamaktan vazgeç. Zor anlarında tutunacak bir dal bulmak istersen, hayatında başkalarını da gölgelendirmen gerekiyor. Zira İnsan yalnızlıktan boğulur ve körelir.

==***== 

"Vasat Ol!"

HER ŞEY SENİN İÇİN
İNSTAGRAM HESABIM: er.doganyildirim

HER ŞEY SENİN İÇİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin