Söz 80

708 79 45
                                    

"Yolcusun sen bu handa... Sapmayasın sakın hak yoldan batıl yollara... Gül bahçelerinde kanat çırpan bir bülbül olmak var iken, neden alevlere pervane bir pervane böceği misali gibi olsun halin? Irmaklar kenarında serilmek var iken, neden kor ateşler üstüne yatırılmak ister bedenin? Var sen bir düşün henüz zamanın varken..."

Bazen yolumuzdan şaşarız.

Yolda bir yolcu olduğumuzu unutur, kendimizden geçer kaybederiz kendimizi. Arayıp dururuz kaybettiğimiz benliğimizi. Biz bazen öyle hallere düşeriz ki halimizi dillendirmeye bulamayız kelimeler. Kimi zamanlar bu sırlar âleminde sırra kalem basmak isterken, bazen bilinmek, ünlenmek isteriz. Biz insanlar ne çok şeyler isteriz...

Neyse ki her istediğimize icabet eden bir Rabbimiz var.

Peki, bizler ne kadar Rabbimizin emirlerine icabet ediyoruz?

Hiç düşündün mü?

Sen bu dünyada sadece bir yolcu olduğunu, han olan bu uğrakta soluklanan bir fani oluşun üzerine hiç tefekkür ettin mi?

Han kokan bu dünya bir uğrak yeri...

Bu handa bir yol üzerine olman gerekir. Kaybolmamak için solukları sayılı bu yolda bir pusula takip etmen gerek. Hayat bir yol, dünya bir han ve sen ise bu yolda yürürken handa konaklayacak olan sadece bir yolcu. Yol alırken yolundan sapma sakın yamaçlara. Gökten inen emirler üzerine ol. Şaşma sakın hak yoldan.

Bir yolcusun dedik sen bu dünyada. Ve gökten inen emirler olsun dedik pusulan.  Zira yolcuya yol gerek. Yolu bulmak içinde kılavuz lazım gerek. Çünkü kılavuzsuz bir yol çukurlara çıkardı. Bir de yol yoldaşsız olmazdı. O halde yol alırken bu handa bir de yoldaşlar edinmeli yanına. Elleri göğe avuç avuç açılan, gönülleri hak ile dolanlardan olanlardan olan. Bakışlarında dünya kıpraşanlardan değil, gözlerinde cennet tütenlerden olanlar.

Unutma!

Kendine yol arkadaşı edinirken "Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin," diye buyuran peygamberinin bu ikazını asla çıkarma aklından.

Ve...

Yol dediysek bu hana, sanki başsız bir başına, başıboş bırakıldığını mı sanırsın bu âlemde. Yürürken dünya yollarında bir tarzın olsun. Tarzın sünnet üzerine olsun. Rolsüz olmasın duruşun. Rol alırken bu hayatta rol modelin peygamberin olsun.

==***==

"Pusulasız Çıkma Yola."

HER ŞEY SENİN İÇİN
İnstagram hesabım: er.doganyildirim

doganyildirim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
HER ŞEY SENİN İÇİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin