Söz 95

181 31 6
                                    

"Affetmek; duygusal bir unutuştur."

Asil, erdemli insanların en büyük intikamıdır affetmek.

Maruz kaldığın haksızlıklardan dolayı nefret mi doluyor kalbine. O halde affet... Zira nefret tohumları saçılsın istemiyorsan hayatına affetmektir bunun en kesin çözümü. Affettiğinde kendini daha bir özgür hissedeceksin. Çünkü nefretin pençelerinden kurtulmuş olacak ruhun. Gönlün kapkara, zifiri bir kinin esaretine girmekten sıyrılmış olacak.

Nefretin hayatını bir sarmaşık gibi dolamasına müsaade etme.

Nefret öyle bir histir ki bürümeye görsün kalbi, dolanmaya görsün zihinlere. Nefret kişinin hayatta zevk almasına mani olur. İnsanları tek tipleştirir gözlerimizde. Bir süre sonra iyi yanlarını göremez oluruz hayatın ve insanların. Çünkü artık herkesleri birler olmuşuzdur. Çünkü hayat artık bize öcü gibi gözükür olmuştur. Kötülerin yanında iyileri de kötüler sana nefret. Katarak olur bakışlarına, birler sana herkesleri nefret.

Nefret şüphe tohumları saçar zihinlere.

Depresyon uçurumlarına sürükler kişileri. Umutları söndürür ve dahi ümitsizlik deryalarında boğar kişiyi. Hayatımıza perde germeye görsün nefret. O vakit mutsuzlaşır kişi yaşamında.

Affetmek ise bir çırpıda olmasa da zamanla güzelleştirir hayatı.

Affetmek için hazırlamalı insan evvela kendisini. Ruhsal ve zihinsel açıdan kendini hazır bir hale getirmek gerekir. Çünkü affetmek ne pek kolay ne de çok zor olan bir seçimdir. İsteyerek affetmelisin. Zorla olmaz affetmek. Affetmek bir güzelliktir ve hiç bir güzellik zorlamayla olmaz. İsteyerek olur. Affetmek bir sürecin uzantısıdır. Zaman ile gerçekleşir. Kor iken gönül varmaz dile 'affettim' deyişler. Birden affetmek dahi bir sürecin ürünüdür.

Koşulsuz affet!

Affetmek omuzlardan bir yük indirmektir. Hafiflersin... Özgürleştirir düşüncelerini yerli ve yersiz üzüntülerden. Affetmenin kolay olduğunu iddia etmiyorum. Zor bir eylemdir affetmek. Ve bilmen gerekir ki zor işleri ancak güçlü insanlar başarabilirler. Özgürleşmek için gereklidir affetmek. Daha bir güçlendirir kişiyi affetmek.

Affetmek hayatınızın kontrolünü kendi elinize almanızı sağlar. Üzüntüden başka bir şeye yaramayan anıların boyunduruğundan kurtulmanıza yarar affetmek.

Birilerinin yaşattıkları; duvarsız, taşsız hapishaneler ördürtmesin zihninde, kalbinde ve hayatında sana. Kırgınlığın, kızgınlığın ve nefretin esaretinden özgürleşme eylemidir affetmek. Acı duyan ruhlara, sızlayan kalplere merhemdir affetmek. Belki zihinsel olarak tamamen, hızlıca unutamazsın sana yapılanları ve yaşatılanları ama duygusal yönden unutmanı sağlar affetmek.

Zira duygusal bir unutmadır affetmek.

Ve bilmen gerekir ki sen affetsen de eden ettiğinin karşılığını bulacaktır elbette. Emin ol sen affettin diye de ettikleri kalmayacak kimseciklerin yanına kâr. Muhakkak ki eden ettiklerinde boğulacak.

Affet ki affedilesin.

Zira affedeni affetmeyi seven bir Rabbin var.

Ve unutma...

Affedişlerin belki geçmişini değiştirmeyecektir sana ama yarınlarına örebileceğin olası engelleri birer birer kaldırtacaktır sana.

Haydi, affet ve dön tekrardan hayatına.

==***==

"Kendin İçin Af Et."

  HER ŞEY SENİN İÇİN
İNSTAGRAM HESABIM: er.doganyildirim

HER ŞEY SENİN İÇİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin