ÖNDEYİŞ

20.8K 1.5K 1.5K
                                    

"Bil ki hakiki bir aşka varmak sabır ile bilenmekten, edep ile gözlemekten ve duadan geçer. Zaten dua sürmeden dile, sabır ile acıtmadan gönüllü ve edep ile beklemeden ne aşkına düşülecek bir salihaya/salihe varılır, ne de evveli aşk ahiri ebet olan bir yola çıkılabilir."

Gönle değmeyi bilmenin adıydı aşk, kalbi yerlerde sürtmenin adı değil.

Aşk sol yanların sancısıydı ta ki ceplere düşünceye kadar. Aşk ayet kokardı bir zamanlar, dünya kokar oldu aşk. Aşkın süsü bir gülüştü, şimdilerde ise zümrüt oldu.

Aşk ruha ilmek ilmek sevdayı dokumak demekti. Nasıl ki güneş altın sarısı saçlarını zümrütlere değdirdiğinde ışıl ışıl parıldardı zümrütler, aşkta sabır ile ışıldardı. Zira aşkın güneşi sabrı bilebilmekti.

Aşk vaktini beklemekti, vakte dolanmak değil.

Aşk flört ile değil dua ile başlardı. Üç harfli bir tılsımdı aşk ta ki dualardaki yerinden oluncaya kadar. Orda burda el ele, göz göze, yan yana, sarmaş dolmaş gezmenin adı oldu aşk. Halbuki bunun adı zinaydı, İslam'da da yasaktı.

Aşk edepti, züppelerde aranır oldu.

Aşk ahirete açılmak için bir biletti şimdilerde ise seyahat acentası gibi görünür oldu. Öyle ya gezmeyi bilene, bilmem hangi maviliklere yelken açmakta pek mahir olana, hangi koylarda gezinene ve hangi plajlarda sırt üstü yatmasını bilene aşık olunurdu artık.

Olsun, olsun...

Biz aşkı secdede arayanlardan olmaktan pek mutluyuz. Biz aşkı gönlü İslam'ın kışlası olanda ararız. Biz aşkı gözleri dünya ile sürmeli bakışlarda değil, ahiret ile ıslanan bakışlarda ararız. Biz çeyizi dünya olan bir cananı değil, bohçası ilim dolu bir cananı bekleriz.

Biz aşkı Kurân'dan öğreniniriz hayattan değil.

==***==

"Aşkın Ayet Koksun. Dünya Değil."

HER ŞEY SENİN İÇİN
İNSTAGRAM HESABIM: er.doganyildirim

doganyildirim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
HER ŞEY SENİN İÇİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin