Söz 108

142 31 6
                                    

"Kul Rabbine yaklaştıkça huzur bulur, uzaklaştıkça Rabbinden hep kaybedenlerden olur. İslam'dan başka yerlerde mutluluk arayan Âdemoğlu hep mutsuz olmaya mahkûm olur."

Rab buyurdu ki:

"Biz Allah'ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah'ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz" (deyin). (Bakara: 138)

İnsan Rabbinin boyası ile boyanmayı unuttu. Hayata beşeri boyalar çaldı.

İlahi bir düzende soluklanmak, huzur ve mesut bir şekilde yaşamak var iken böbürlendi ve 'kendi düzenimi ben kurarım,' deyip kibriyle atıldı sahneye. Kurduğu beşeri düzen insanın kimyasını bozdu. Beşeri sistemi ters etki yaptı. Etki tepki doğurdu.

İlahi düzende insanlar renklerinde, ırklarında, dillerinde ve inançlarında farklılık gösterirlerdi. Beşerin sisteminde tüm bu farklılıklar ırkçılık, aşırıcılık, sağcılık, solculuk ve feminist tutkular gibi farklı farklı kutuplara evirildi. Hal böyle olunca insanlık devrildi. İnsan yaratılış gayesinden koptu. Fıtratından sıyrılıp hayvan postuna büründü.

Ve bu düzen insanları insanlara tanıtmaya başladı. Daha doğrusu insanlıklarından sıyrılmış oluşlarını.

Bu nedenle bu satırları okuyan kardeşim sakın şaşırma olur mu?

Hayat sadece insanları ve kendisini tanıtacak sana. Hayatı ve insanlarını tanıdıkça hayata küsme sakın. Bilakis genç bir kız gibi yüzüne makyaj çalmış şu ihtiyar ve çirkin dünyanın neden Rabbinin indinde bir sinek kanadı kadar dahi değeri olmadığını iyice belle. Belle ki asıl ebedi yurdun olan ahiretin için dünyada hiç zaman kaybetmeden kulaç atmaya başla.

Ve...

Sakın...

Dünya ile boyanma. Zira dünyanın rengi zifttir, akıbeti ise çukurdur.

Unutma!

Herkese bir ölüm vardır kendi renginden.

==***==

"Var Sen Yeşillen."

  HER ŞEY SENİN İÇİN
İNSTAGRAM HESABIM: er.doganyildirim

HER ŞEY SENİN İÇİNHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin