Mitä sä teet täällä?

214 20 3
                                    

Kuulinko oikein? Lähdemmekö me luokkaretkelle Espanjaan? Luokkamme ei ole kerännyt yhtäkään euroa luokkaretkeä varten, emmekä kyllä ole tienneetkään, että sellainen on tulossa. "Sanokaa nyt jotain." opettaja sanoo huvittuneena, mutta kukaan oppilaista ei sano mitään. "Wilmaan on tullut tarkempaa infoa reissusta, joten en vastaa kysymyksiin, joita ei näytä edes tulevan. Asia on siis tällä selvä! Eiköhän jatketa biologialla." opettaja jatkaa ja kaivaa kirjansa esille. Luuliko hän oikeasti, että me kuuntelisimme hänen tylsiä lörpötyksiä Australian kasvillisuusalueista, kun hän oli juuri kertonut, että lähdemme luokkaretkellä Espanjaan? Katsahdan Beniin päin katsoakseni hänen ilmeensä, mutta hän vain näyttää peukkua.

TUNNIN JÄLKEEN

Melkein koko luokka lähtee loikoilemaan koulun alimmaisessa kerroksessa oleville sohville, mukaanlukien minä. Kutsumme tätä tilaa oleskeluhuoneeksi. Tänne tullaan yleensä pakollisilla välkillä piiloon tai tekemään kyseisen päivän läksyjä, jotka pitäisi olla valmiit ensi tunnille. Tänään porukka on kuitenkin eri syystä oleskeluhuoneessa.

"Kauankoha me ollaa siel Espanjas? Monet alushousut mun pitää ottaa mukaa? Mahtuuko mun meikkipussi varmasti matkalaukkuu?" Veronica hätäilee.

"Rauhotu. Opeha sano, et Wilmasta löytyy lisää infoo." Katy selittää.

"Tuskin se on sinne kirjottanu, monet alushousut pitää ottaa mukaa." Liam tirskuu.

"Älä viitti näsäviisastella. Onneks me ei enää seurustella." Veronica sanoo tylysti.

"Mitä pahaa Liamissa on?" Katy kysyy ja nousee.

"Älä ny hikeenny." Veronica sanoo naurahtaen hieman.

"En mä hikeenny." Katy sanoo ja istuu hieman katuen takaisin sohvalle.

Tällä kertaa minä en puuttunut tyttöjen väliseen ilkeilyyn, mutta säästyimme silti draamalta jälleen kerran. Sitä on kyllä sisältynyt näihin kolmeen vuoteen erityisen paljon, joten ehkä meno alkaa pikku hiljaa rauhoittua.

KOULUN JÄLKEEN KOTONA

Viestittelen Benin kanssa huoneeni sängyllä. Hän lupasi tulla meille tänään, joten sovimme mihin aikaan. "Sä voit tulla vaikka heti." lähetän. "Sovittu, nähään kohta!" Ben vastaa.

Vartin päästä ovikello soi ja ryntään avaamaan, mutta kun avaan oven, siellä ei olekkaan Ben. Ovella seisoo suurinpiirtein äidin ikäinen mies. Ehkä hän on joku äidin uusi deitti! Jos katsoo hieman tarkemmin, voi huomata, että miehellä on tummat silmät, ruskea tukka ja pisamia. Benilläkin on! Minulla ja äidillä taitaa olla sama maku. "Äiti! Sulle tais tulla vieras!" huudan ja äiti kipaisee ovelle, kutsuu miehen sisään ja esittelee hänet: "Alice, tässä on Raj. Raj, tässä on Alice". Emme ehdi jutella sen enempää, kunnes ovikello soi taas ja tällä kertaa Ben on ovella. "Moi. Äitillä on joku deitti täällä. Älä anna sen häiritä." kuiskaan ja Ben vain naurahtaa. Hän astuu peremmälle, mutta jää tuijottamaan Rajia. "Isä, mitä sä teet täällä?" Ben kysyy ihmeissään.

Boy With FrecklesWhere stories live. Discover now