@aycanmutlu

109 10 2
                                    

Kendisini Hatıralar kitabıyla tanıyoruz hepimiz. Burdan aycanmutlu ya çok teşekkür ediyoruz bize vakit ayırıp sorularımızı yanıtladığı için.

Çok beklemeden geçiyorum röportaja. 

Öyleyse ilk sorumuz

Sizi yazmaya iten en büyük sebep neydi?

- Yazmak benim için başlangıçta eğlence kaynağıydı. 10 yaşındayken bilgisayar başına geçer aklımdan kurgular üretirdim. Daha sonra ise kafamı rahatlatmak için yapmaktan en keyif aldığım işe dönüştü.

Wattpad ile ne zaman tanıştınız?

- 2013 yılının Ağustos ayında üye oldum. O zamandan beri aktif olarak kullanıyorum.

Yazarken neler hissediyorsun?

- Hikayeye göre, karakterlere göre hissettiklerim değişiyor. Onlar duygusal bir moda giriyorsa ben de duygusal oluyorum mutluysa ben de mutlu. Hatta yazarken açtığım şarkıları da ona göre belirliyorum.

Hatıralar kitabınız gerçekten dram konusunda ağır içerikli bir kitap. Bu kitabı yazarken size ilham olan şey neydi?

- O dönem çok fazla dram içerikli film izliyordum. Mutlu sonla biten çoğu kitap dışında hüznün ve biraz olsun zorlukların anlatıldığı bir kitabın olmasını istedim. Tabii elbette bu zorlukların üstesinden gelinebileceğini anlatmaya çalıştım.

Hatıralar kitabını ilk yazmaya başladığınızda bu kadar yükseleceğini ve kitap olarak çıkacağını düşünmüşmüydünüz?

- Hayır kesinlikle. Elbette kitabımın çıkması en büyük hayalimdi ancak gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğim konusunda tereddütlerim vardı. İlk bölümleri paylaştığımda hii, on kişi görmüş acaba çok mu çirkin oldu eyvah gibi garip telaşlara kapılırdım ki hala yeni başladığım bir kitapta bunu yapıyorum. Daha sonra ise aldığım yorum sayısının günden güne arttığını fark edince garip bir şaşkınlıkla birlikte çok sevindim. Çünkü gerçekten bir yazarın aldığı bir yorum bile baya faydalı olabiliyor.

Olmak istediğiniz kişi mi yoksa size dayatılan kişi misiniz?

- Hiçbiri. Asla dayatılan değil ama olmak istediğim kişi de değil. Çünkü sevmediğim yanlarım da var ve bu yanlarımın daha iyi olması isterdim ama değil bu yüzden neysem oyum desem en doğrusu olacak sanırım.

İleride belki mizah veya genç kurgu yazmayı düşünür müsünüz?

- Mizah yazmak pek bana göre değil sanırım, mizah kategorisi beni biraz zorlar. Ama tamamen genç kurguya dayalı bir kitap yazabilirim, evet.

Uçmak sizce özgürlük müdür?

- Özgürlüğün bir yoludur sadece.

Burdan okuyucularınıza bir öneriniz var mı? Herhangi bir şey.

- Her hikayemde yorumlarını, desteklerini esirgemeyen minik ama kalici bir okuyucu kitlem var, onları çok seviyorum. <3 Onlar da yazıyorsa eğer, çok ümitsiz hissettikleri, hiçbir şeyi başaramayacak olma hissini tattıkları anlar maalesef olacak. Olacak ama inanırlar ve bu hissi üzerinden atabilirlerse her şeyi başarabilirler. Yeter ki önce kendilerine güvensinler ve o tertemiz içten içe yaşadıkları hayal güçlerini bırakmasınlar.

Aycan gerçekten çok harika bir röportajdı. Seninle tanıştığıma çok memnun oldum.

Umarım başarıların her zaman devam eder ve hakettiğin yerlere gelirsin.

- Benim için de çok keyifli bir röportajdı, ben de çok memnun oldum. İnşallah hepimiz için öyle, iyi dileklerin için teşekkür ederim.

Daha fazlası için beklemede kalın.

-Zen

| WKK | |Röportajlar|Where stories live. Discover now