@DuruMavii

98 15 25
                                    

Ve kendisiyle röportaj yapmamız istenen bir yazarımız ve çok keyfili bir röportaj. Röportaj süresince fazlasıyla nazik ve yetenekli bir yazarımız olduğunu da WKK ekibi olarak öğrenmiş olduk. Ve işte kendisiyle röportajımız. DuruMavii

İlk sorumuz, neden yazmaya başladınız ve sizi yazmaya iten şeyin ne olduğu ile ilgili olacaktır.

- Tek sebebi yazmayı seviyorum, yazmaktan bıkmıyorum ve yazdıkça motive oluyorum. Çok küçük yaşlarda yazmaya başladım, ortaokul yıllarımda sanırım. Tabii o zaman kompozisyonlar ağırlıktaydı benim için, lise yıllarımda hikayelere yer verdim taslaklarımda.

Peki sizi etkileyen bir kitap oldu mu? Sizi etkileyip yazmaya daha da bağlayan bir kitap.

Boleyn Kızı, kalın bir kitap olmasına rağmen sıkılmadan okuduğum ve bitmesini istemediğim bir kitaptı. Ancak yazmak benim için bir nedene dayalı olmaktan çok tutkudur.

İlk yazdığınız zamana dönersek, yazarken neler hissetmiştiniz ve yazacak konuyu nasıl bulmuştunuz?

Bu soruyu Wattpad'de yazdığım döneme istisnaden baz alacak olursam; aslında öylesine başladığım bir hobiydi. Sevileceğini düşünmedim bile açıkçası, çünkü ilk hikayemdi. Alıştırma olarak yazarım, bu platformdaki insanların ilgisini çeken konuları bulduktan sonra taslağa alarak başka konuda geçiş yaparım diye düşünüyordum. Sevildiğini görümce ziyadesiyle özendim. Konu ise kafamda kurgusu oturmuş olan, ancak akılı tamamen spontane gelişen bir hikayeydi.

Peki ilham gelmediği zamanlarda ne yaptınız?

İlham gelmediği zamanlarda yazdıklarımı beğenmediğim zamanları bir tutuyorum. Sayfalarca yazıp sayfalarca sildiğimi biliyorum maalesef, hala oluyor. Birkaç gün tanıyorum kendime böyle dönemlerde ve klasik müzik kesinlikle ilhamla iyi anlaşıyor. (:

Peki bir kitap karakteri olsanız, hangisi olmayı tercih ederdiniz?

Bunu hiç düşünmedim ama okuduğum kitaplarda karakterlerin başına gelmeyen kalmadığı için sanırım hiçbiri olmayı tercih etmezdim (:

Peki ya sizce, uçmak özgürlük müdür?

İzafi bir soru.Bedenden uçmak özgürlük sayılmasa da düşünceleri uçurabilmek özgürlüktür bence.

Örnek aldığınız bir yazar var mı? Varsa neden örnek alıyorsunuz?

Hayır yok, tamamen kendi duygu ve düşüncelerimi döküyorum yazılarıma..
Sadece bazen beğendiğim kitaplardan zihnime kazınan bazı kelimeleri kullanabiliyorum.

Mutlu olmak için ne yapıyorsunuz?

3 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var. Ona baktıkça mutlu oluyorum zaten (:

O zaman Allah nazarlardan saklasın.
Ve son olarak sizden bir etkinlik yapmanızı isteyeceğiz. Size bir kelime vereceğiz ve o kelime ile kısa bir paragraf yazmanızı rica edeceğiz.

Amin teşekkürler, tamam o zaman kelimeyi alayım.

"Varoluş."

"Varoluşu çözümlendirmeye çalışmak zihnin kaygan yüzeyini yoran ancak bir o kadar mübrem bir beyin jimnastiğidir. Saltık bir varoluşa dayandırılmasa da, somut varlığımız soruya bir yanıt niteliğinde oturuyor. İnsanı insan yapan düşünmek olgusu "varoluşu sorgulama" ile biçimlendirilmesi durumunda her zihin farklı sonuçlar doğurur.

Bu harika röportaj için teşekkür ederiz❤️

Rica ederim (:

Ve bu güzel röportaj için size tekrardan teşekkür ederiz (:

-Zeynep

| WKK | |Röportajlar|Where stories live. Discover now