LIX.

2.3K 126 6
                                    

Nastal den D a museli jít na ministerstvo. Oba byli hodně nervózní a bylo to na nich poznat. Bylo sedum a oni se přemístili na ministerstvo, aby v čas dostali pryč všechny zaměstnance a stihly ukrýt všechny bystrozory na předem určená stanoviště. To bylo asi nejtěžší při organizování tolika lidí, ale Hermiona věděla, že ti lidé jim mohou zachránit život.
,,Severusi, počkej, " zavolala na něj, když se těsně pře devátou chystal také schovat na své stanoviště. Zastavil se a otočil k ní čelem.
,,Co se děje? " zeptal se jí.
,,Mám na tebe prosbu. " Zatvářil se nedůvěřivě. Po zkušenosti s Albusem Brumbálem se rozhodl, že nic nebude slibovat, ale po jejím štěněčím pohledu si povzdechl.
,,Povídej, " vyzval ji.
,,Slib mi prosím, že kdyby se něco pokazilo, tak zabráníš Dracovi, aby mi šel pomoct. "
Tohle se Severusovi vůbec nelíbilo. Vyznělo to tak, jako kdyby Mia počítala s tím, že se něco stane a jejich plán selže.
,,Prosím Severusi, " pronesla naléhavě, když viděla, že váhá.
,,Tak dobrá, ale ty mi na oplátku slib, že na sebeb dáš pozor. "
Uhnula pohledem jinam. Takže Severus se nemýlil. Ona ví víc něco víc než ostatní.
,,To ti slíbit nemůžu, protože vždy se může stát něco s čím nikdo nepočítá. " Pak se Severus otočil a šel do svého úkrytu. Na jeho místo nastoupil Draco, objal ji a vtiskl jí polibek, do kterého se snažil vložit všechny své city, které k ní choval a ona mu ho vracela se stejnou láskou.
,,Miluju tě," zašeptala, když se o sebe opřeli čely a měla co dělat, aby udržela slzy v očích.
,,Miluju tě, " zopakoval po ní a také ucítil pálení v očích.
,,Měl by jsi se jít schovat, " řekla mu a naposledy ho políbila.
,,Tak jo, ale buď prosím opatrná, " řekl a pohladil ji po tváři.
,,Neměj strach, dám na sebe i to malé pozor, " přislíbila mu a zkontrolovala čas. 20:56.
Draco odešel do úkrytu k Severusovi a Harrymu.
Mia se zhluboka nadechla a čekala. 20:57, 20:58, 20:59, 21:00
Na druhé straně atria se najednou objevila temná postava zahalená v černé kápi. Nepochybovala o tom, že to je Eliah. Šel k ní, pomalu, nikoliv upíří rychlostí. Mia se začala trochu třást a instinktivně si položila ruku na bříško v ochranném gestu.
Došel až k ní.
,,Počítal jsem s tím, že tu s tebou bude ten tvůj přítelíček, " rozhlížel se okolo sebe.
,,Nedovolila jsem mu to. Vlastně vůbec neví, že jsem tu, " sklopila hlavu a chovala se zahanbeně. Nejspíš předstírala úspěšně, protože se nepěkně ušklíbl a chladně se zasmál.
,,Tak a teď mi to dej, " změnil náhla své chování a natáhl k ní ruku.
,,Slib mi, že ho nezneužiješ, " řekla a strčila ruku do kapsy, kde ho měla schovaný.
,,Ale samozřejmě, s tím počítej, " řekl medovým hlasem.
Hermiona vytáhla medailon a pomalu mu ho podala.
,,Ano! " Vykřikl a prohlédl si ho zblízka. ,,Konečně, konečně se může uskutečnit můj plán! Konečně můžu ovládnout svět a získt nad všemi moc a zotročit ty, kteří mi způsobili nesnáze a křivdy. "
,,Slíbil jsi, že ho nezneužiješ! " vykřikla Mia a upoutala tak na sebe jeho pozornost. Nepěkně se ušklíbl a v rudých očích se mu zračilo zlo.
,,To že jsem řekl? Tak jsem se asi spletl a nebo jsi ty byla tak naivní a uvěřila mi, " děsivě se zasmál.
,, Tak to mi nedáváš na výběr, " vytáhla hůlku a namířila ji na medailon. Okamžitě se přestl smát a vražedně se na ni podíval.
,,Schovej to, " přikázal jí zvýšeným hlasem. ,,Hned! " zařval na ni, vyrthl jí hůlku z ruky a zahodil ji. Na tohle Mia čekala. Začala se pekelně soustředit, namířila ruku na medailon a čekala. Snažila se propustit svou dlaní všechnu magickou energii, kterou měla. A konečně! Ucítila v prstech slabé mravenčení a najednou jí z prstů začalo vycházet zlatavé světlo a narazilo přímo do medailonu.
,,Co to děláš! " zakřičel a bolestně se chytil za hruď a pak s vypětím všech sil skočil po její ruce a kousnul ji do ní. Hermiona vykřikla bolestí a kouzlem, které seslala druhou rukou ho odhodila pryč a znovu se soustředila jen na zničení medailonu. Zcela přitom ignorovala pramínky krve, které jí stékaly po paži.
,,Mio, " slyšela za sebou Dracův výkřik, ale ignorovala ho a dál se soustředila jen na jediné. Zničení Eliaha.
Slyšela za sebou zápas. To se snažil Severus udržet Draca. Eliah se podíval tím směrem a v očích se mu nepěkně zablesklo. Hermiona dala do kouzla ještě větší sílu, ale Eliah se i přes očividnou bolest rozběhl tím směrem.
,,Ne! " vykřikla Mia a vytvořila kolem nkch kopuli, přes kterou nikdo nemohl ani dovnitř, ani ven. Eliah do ní narazil a Draco, který se už vymanil ze Severusova sevření a teď bušil do oné kopule a volal na ni, ať ji okamžitě odstraní. Ona jen záporně zakroutila hlavou.
Cítila se najednou strašně slabá a Eliah se ošklivě rozesmál.
,,Tvoje vlasy, " vykřikl s ďábelským smíchem.
Podívala se na jeden pramen vlasů, který právě začal bělat. Takto jí postupně bělal pramen po prameni a ona začala slábnout.

Severus sledoval viděšeného Draca, jak pobíhá okolo a snaží se dostat dovnitř. Najedmou Mia začaly bělat vlasy a Severus věděl co to znamená.
,,Ona umírá, " řekl tak hlasitě, aby ho slyšeli všichni.
Bystrozoři zateagovali tak, jak očekával a Draco taky noc originální nebyl, protože se rázem zastavil, podíval ze Severuse na Mia a pak se mu zaleskly v očích slzy. Sesunul se podél kopule na zem a složil hlavu do dlaní. Všichni bystrozoři rychle vylezli ze svých úkrytů, rozestavěli se kolem kopule a sledovalu scénu před sebou. Mie zbělala už většina vlasů a cítila se unaveně. Věděla ale, že když to nedokončí ona, tak nikdo. Vrazila do toho všechno, naprosté maximum, které dokázala a medailo začal praskat. V duchu si zajásala, ale Eliah ne. Vykřikl bolestí a z hrudi se mu vydralo jasné světlo.

Seveeuse už napadlo, co by mohl udělat, aby jí zachránil život, ale v tu chvíli dala do kouzla větší sílu a vypadalo to, že déle to už nevydrží. Okamžitě na ni namířil hůlku a začal jasně a zřetelně odříkávat jedno velice složité kouzlo.
,,Magia dare edunt potentie, " odříkával klidně a ze špičky jeho hůlky vysvitl pramen zlatého světla a vpij se do jejích zad. Jeden pramen rázem zhnědnul. Pramen světla, který už z její dlaně vycházel slabě, získal na síle. Konečně se Potter probudil z šoku a přidal se k němu a draco ihned následoval. Za chvíli se celým atriem rozléhalo ozvěnou: ,,Magia dare edunt potentie, magia dare edunt potentie, ..."
Působilo to zvláštně a tajemně, ale Hermioně to dodávalo novou sílu. Přiložila první ruku k té druhé a v jedem hrozně silný okamžik seslala to nejsilnější kouzlo, ma které s pomocí ostatních svedla. Eliaha pohltilo zlaté světlo, on zařval něco o pomstě a pak zmizel. Byl jednou pro vždy pryč. Hermiona přerušila zlaté světlo, zapotácela se, její kopule zmizela a v tom okamžiku se jí zatmělo před očima.

Draco se k ní okamžitě vrhnul a chytil ji těsně před tím, než dopadla na zem. Pevně ji objal.
,,Dokázala jsi to, " zašeptal, když k němu doběhl Severus, abyj zkontroloval, jak na tom je.

...

Tak, tahle kapitola je hodně dlouhá a konečně isme se zbavili Eliaha, ale co Mia?
Jak myslíte, že to s ní dopadne?

Mějte se hezky😊
marrta20

ÚdělKde žijí příběhy. Začni objevovat