XVIII

4.2K 218 5
                                    

,,Bude v pořádku ? "
,,Samozřejmě. Omdlela vyčerpáním, " zaslechla Hermiona velice povědomý hlas, ale nedokázala si ho spojit s obličejem.
Víčka měla těžká a nedokázala otevřít oči.
,,Nikdy by mě nenapadlo, že ty budeš pomáhat slečně Všechno vím - všechno znám, " ozval se znovu ten hlas a Hermiona poznala. Jediná osoba jí takhle říkala. Nebyl to nikdo jiný, než Severus Snape.
,,Ty přece víš, že já to tak nikdy nechtěl, ale musel jsem. Stejně jako ty. "

Kdyby Hermiona otevřela oči, viděla by, jak na sebe oba muži podívali.

Pohnula a v tu ránu se na ni ova muži podívali. Pomalu od sebe odtrhle ztěžklá víčka a do očí ji udeřilo jasné denní světlo. Profesor k ní přistoupil a Hermiona si ho prohlédla. Vypadal úplně steně jako ve škole, až na to, že mu přibylo pár vrásek a na krku dvě malé jizvy od hadích zubů.
Mia si dost živě pamatovala, jak k nim přišel. Byla to tehdy ona, kdo ho vyléčila a zachránila mu tak život.

,,Ruku, " řekl a Hermiona mu ji podala. Neměla už důvod mu nevěřit. Nahmatal a zkontroloval její tep. Pak Miinu ruku pustil. Ta se posadila a vlasy si projela rukou.
,,Co se stalo? " zeptala se.
,,Byly jsme na zahradě a ty jsi najednou omdlela, a protože vím, že zatím nechceš zpět do kouzelnického světa, tak jsem tě vzal sem. "

,,Aha, " to byla ta nejpitomější věc, kterou mohla Herm vyslovit. Posadila se na posteli a chystala se vstát, ale zarazil ji Snapeův hlas.
,,Zůstaňte sedět. "
Pak se otočil a odešel z místnosti. Nastalo až trapné ticho.

,,Děkuju, " řekla po chvílu Hermiona.
,,Za co? "
,,Za to, že jsi mě nevzal k Mungovi. Víš, hodně mi na tom záleží. "

Snape nakráčel zpět do místnosti a v náručí nesl několik lahviček s lektvary.

,,Tohle vypojte teď, " podal Hermioně jednu lahvičku. Hermiona podle zápachu poznala povzbuzovací lektvar. Rychle ho vypila a snažila se sama sebe přesvědčit, že nebude zvracet.

,,Tohle, " -  ukázal jí Snape další 3 lahvičky  -  ,,je upravená verze lektvaru pro bezesný spánek. Stačit by měla jedna polévková lžíce. Ale musím vás varovat. Vždy jeden den v týdnu je nutné dávku vynechat, aby nedošlo k předávkování. " Podal lahvičky Hermioně. Ta je s vděčností ve tváři přijala a neodpustila si slova : ,,Děkuji profesore. "
Jen přikývl a Hermiona se postavila.

,,Nashledanou, " řekla ještě, než se spolu s Dracem přemístili pryč.

ÚdělWhere stories live. Discover now