XVI

4.5K 216 4
                                    

,,Byl to dobrý film, " zkonstatovala Hermiona, když se spolu s Dracem a dětmi přesunovali zpět do sirotčince.
,,Jo, to byl. "
,,Byl skvělý nápad jim dát něco výměnou za slušné chování. "
,,Zase tak geniální to nebylo. "
,,Ale jo, bylo. Nikdo to s nimi ještě nedokázal. Nikoho neposlouchali. "
,,Nech toho, nebo se začnu červenat, " zasmál se Draco.

Hermioně přišel jeho úsměv prostě kouzelný. Byl fakt roztomilý, když se usmíval a Hermiona si přála jeho úsměv vídat už navždy.
Vzápětí si ale vynadala. Nesmí už nikoho pustit k sobě příliš blízko. Ohrozila by ho tak a to nemohla dopustit. Záleželo jí na něm a už i to bylo špatně. Eliah se nebude bát využít jejích slabin ve svůj prospěch. Bude se muset prostě od Draca držet dál, přestože jí dnes nabídl pomoc. Slíbila mu, že si to promyslí,ale předem zanala svou odpověď. Jednoznačně NE!
***
Hermioně se domů vůbec nechtělo. Věděla, že tam bude sama a všechno na ni zase dolehne. Ale i přes to vytáhla klíče a odemčela si.
Dala si teplou sprchu a vzala si knihu. Snažila se co nejvíce oddálit spánek, protože se obávala zlých snů. Za chvíli jí ale spadla víčka a ona usnula.

Hermiona spěchala úzkou chodbou k tmavým, zavřeným dveřím. Měla strašný strach, že jde pozdě.
S trhnutím dveře otevřela a do očí jí vhrkly slzy. ,,Né! " zakřičela ve chvíli, kdy se Eliah zakousl Dracovi do krku.

Hermiona se s výkřikem probudila. Slzy jí stékaly po tvářích. Ten večer už to byla několikátá noční můra. Pokaždé se ocitla někde jinde, ale vždy to končilo stejně. Eliah zabil buď rodiče, nebo Harryho a nakonec i Draca. A to bylo snad to nejhorší.

Koukla se na hodiny a zjistila, že jsou 4 hodiny ráno. Vylezla z postele, protože už nechtěla znovu usnout. Nechtěla znovu vidět umírat své milované.

ÚdělWhere stories live. Discover now