LI.

2.6K 137 5
                                    

,,Miláčku, měli bychom vstávat. Potřebujeme se nachystat, " řekla Mia, zatímco Draca hladila po vlasech. Utekli se schovat do jejich ložnice před Cissou, která prováděla poslední úpravy před bálem a byla v značném stresu a tak následovali Luciusova příkladu a šli si radši po obědě lehnout.

,,Kolik je hodin? " zamumlal, ale oči neotevřel.

,,13:00. Máme už jen hodinu a půl. "

,,To už je tolik? " otázal se, konečně otevřel oči a posadil se. Vlasy měl roztomile rozcuchané.

,,Ano a nevím jak ty, ale já na přípravu minimálně hodinu budu potřebovat."

***

O přesně hodinu a půl později Mia s Dracem sešli dolů. Byla tam už spousta lidí, včetně Harryho a Ginny. Hermiona se rozzářila. Takže tu přeci jen bude někoho znát.

,,Pozval jsem je, protože ty by jsi se jinak neměla s kým bavit  jak jsem sám poznal, tak jsou fajn, " řekl Draco, když zaznamenal, kam se Hermiona kouká.

,,Děkuju, " odpověděla s úsměvem a vtiskla mu letmý polibek na tvář.  ,,Pújdeme je pozdravit?" 

,,Jasně."

Začali se prodírat rozrůstajícím se davem až k jejich přátelům. Draco s Harrym si podali ruce, zatímco Mia a Ginny se objaly. Když ji Ginny pustila, Mia spatřila v jednom temném koutě stát Severuse se sklenkou šampaňského. Všichni se otočili směrem,kterým se koukala a zahleděli se na Severuse.

Hermiona se otočila k Dracovi. ,,Proč tam stojí tak sám? " zeptala se.

,,Takhle je to každý rok. Nikdy sem jít nechce a pozvánku vytrvale vrací, ale máma se nedá jen tak odbýt, takže vždy nakonec Severuse přemluví. Nikdy ho ale nedokázala přemluvit k tomu, aby se nějak více zapojil. Severus nesnáší takovéto akce. " 

,,Hermiono, ty profesorovy tykáš? " zeptal se užasle Harry.

,,Ano, domluvili jsme se na tom, když měl léčil. "

,,Ty ji byla nemocná? "

??Ano, " přiznala neochotně, ,,ale nebylo to nic vážného. "

,,Prý nebylo nic vážného, " odfrkl si Draco s pozvednutým obočím, ,,vždyť jsi byla nemocná tři týdny! Měla těžký zápal plic, " otočil se k manželům Potterovým.

,,Všechny vás zde srdečně vítám, " ozval se Cissin hlas z podia. Všichni se tam otočili a ztichli.

,,Než vám popřeji hezkou záavu, chtěla bych vám oznámit jednu radostnou zprávu a to zasnoubení mého syna Draca s velice půvabnou slečnou Hermionou Grangerovou. "

Ozval se hlasitý potlesk a všichni se otočili na ně se zvědavými pohledy.

,,Gratuluju! " řekli Harry a Ginny současně.

,,Děkujeme, " odpověděli jim.

Narcissa zaklepala lžičkou o svou skleničku, aby si zase sjednala pozornost hostů. ,,Chtěla bych jim věnovat první tanec, " mávla rukou a kapela začala hrát pomalou písničku. Draco si odvedl Miu do středu parketu a začal ji vést v rytmu hudby. Po chvilce se ukázalo, že je Draco výborným tanečníkem. Zůstali na parketu i poté, co kapela začala hrát nové skladby. Po chvilce Draca přišel vystřídat Luciu, což Miu dokonale překvapilo, ale neprotestovala a zatančila si s ním.

,,Musel jsem přehodnotit svůj názor na vás. Skvěle se k sobě hodíte.

,,Děkuji, " odpověděla, protože se jí nedostávalo jiných slov.

,,Chtěl bych vám nabídnout tykání. Bylo by přeci jen hloupé, kdybychom si neustále vykali, když budeme rodina. Souhlasíte? "

Lucius Hermionu tento večer překvapoval čím dál víc, ale byla ráda, že jí to nabídl a tak přijala.

***

,,Severusi, proč tady stojíš tak sám? " zeptala se ho později toho dne Mia, když si všimla, že pořád stojí na tom samém místě a už několik lidí,kteří si s ním chtěli promluvit okázale ignoroval.

,,Vyhovuje mi to tak. Mimochodem, abych nezapoměl, bylo by dobré,kdyby jsi ke mě chodila na kontrolní ultrazvuky jednou za měsíc. "

,,Ty jsi těhotná? A to ji mi to jako neřekla? Své kamarádce? " hrála uraženou Ginny. ,,Dobrý den pane profesore, " nezapomněla a pozdravila ho. On jen kývl.

,,Promiň Ginny, ale nebyl čas. Teď před Vánoci bylo všechno hrozně hektické. Jsem ráda, že se mi na poslední chvíli podařilo všem sehnat dárky. "

ÚdělWhere stories live. Discover now