~ 29. Όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια! ~

1.3K 117 9
                                    

Ελίνα!

Ο δικηγόρος της Αντιγόνης άρχισε να χρησιμοποιεί το βίντεο που είχε στα χέρια της η αστυνομία για να κατηγορήσει τον Βασίλη. Περίμενα πως και πως να έρθει η σειρά μου και να τρίψω στην μούρη της Αντιγόνης το CD.

"Γιατί να είμαστε σήμερα εδώ αφού το βίντεο μιλάει από μόνο του και τα δείχνει όλα ξεκάθαρα. Βλέπουμε τον κατηγορούμενο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, να βλέπει την νεκρή γυναίκα και να τηλεφωνεί κάπου. Ύστερα από λίγο τον βλέπουμε να φεύγει και να εγκαταλείπει το θύμα του." Είπε εκείνος δείχνοντας σε όλους το CD που είχε στα χέρια του.

"Περίμενα μέχρι να δω το ασθενοφόρο και μετά έφυγα. Ελίνα στο ορκίζομαι." Μου ψιθύρισε εκείνος.

"Μην ανησυχείς το έχω." Του είπα και του χάιδεψα το χέρι διακριτικά. "Το βίντεο είναι μονταρισμένο περισσότερο από το αρχικό. Είναι σαν να θέλουν να τον βάλουν στην φυλακή ακόμα και αθώο." Ψιθύρισα εγώ στον κύριο Κλειδωνά.

"Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει να προσθέσει κάτι, γιατί νομίζω πως το βίντεο μιλάει από μόνο του;"

"Και φυσικά έχω να προσθέσω κάτι. Και μάλιστα ένα ακόμα CD. Ένα διαφορετικό CD με την πραγματική ιστορία. Όπως ακριβώς την διηγήθηκε και ο πελάτης μου. Καλύτερα όμως να το δούμε." Τους είπα εγώ και Το έδωσα στον υπεύθυνο για να το προβάλλει.

"Ισχυρίζεστε πως το βίντεο που πρόβαλε ο δικηγορικός Στεφάνου είναι μονταρισμένο;"

"Και φυσικά αυτό ισχυρίζομαι. Στα χέρια της η αστυνομία είχε ένα ψεύτικο βίντεο. Ας δούμε αυτό που έχω εγώ στα χέρια μου και μετα ας κρίνουμε πιο από τα δύο είναι τα αληθινά." Του απάντησα εγώ και τότε το βίντεο άρχισε να παίζει σε σύγκριση με το άλλο. "Στο δικο μου βίντεο βλέπουμε τον πελάτη μου να κατεβάζει το θύμα στις τέσσερις το ξημέρωμα και να φεύγει. Τέσσερις και πέντε επιστρέφει και βγαίνει από το αυτοκίνητό του. Βλέπει εκείνη την γυναίκα στο δρόμο νεκρή και τηλεφωνεί κάπου. Αν προχωρήσω την σκηνή βλέπουμε πως μετά από μια ώρα εκείνος φεύγει μόλις εμφανίζετε το ασθενοφόρο. Δεν διαφέρουν τελικά τα λόγια του με την εικόνα." Εξήγησα το βίντεο σε όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί.

"Έχω ένσταση κύριε Πρόεδρε." Είπε ο συνήγορος της οικογένειας Χαρίτου. "Και στα δύο βίντεο βλέπουμε τον κατηγορούμενο να σκοτώνει το θύμα."

"Μισό λεπτό. Δεν έχετε προσέξει μια μικρή λεπτομέρεια." Προσπάθησα να το σώσω.

"Η ένταση απορρίπτεται. Σε ποια λεπτομέρεια αναφέρεστε κυρία Μίλτου;" μου έδωσε τον λόγο και πάλι ο δικαστής.

"Αν δείτε το αυτοκίνητο φτάνει για δεύτερη στις τέσσερις και πέντε ενώ βλέπουμε ξεκάθαρα πως στις τέσσερις η ώρα και τέσσερα λεπτά βλέπουμε το θύμα πεσμένο στον δρόμο. Τώρα τι έχετε να πείτε για αυτό κύριε Στεφάνου;" Τον ρώτησα με ένα λαμπερό χαμόγελο και κοιτώντας το θυμωμένο πρόσωπο της Αντιγόνης.

"Και που ξέρουμε πως αυτό δεν είναι μοναρισμενο; πως ξέρουμεπως δεν σκότωσε εκείνη την γυναίκα πριν και επέστρεψε δεύτερη φορά για να βεβαιωθεί πως δεν άφησε κανένα στοιχείο;"

"Αυτές είναι δικές σας υποθέσεις απλά και μόνο για να βρείτε μια κατηγορία για να τον συλλάβουν και να μην χάσετε μια δίκη. Τα λέω σωστά ή κάνω λάθος;"

"Δεσποινίς Μίλτου προσέχετε πως μιλάτε. Αυτήν την στιγμή κάνετε προσωπική επίθεση προς τον συνάδελφός σας."

"Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε. Μπορώ να έχω την άδεια να απαντήσω στον συνάδελφό μου;"

"Σας ακούμε."

"Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Ισχυρίζεστε πως το δικό μου βίντεο είναι μοναρισμενο. Τότε γιατί και στα δύο βίντεο βλέπουμε νεκρή την γυναίκα πριν φτάσει το αυτοκίνητο; Και στα δύο μπορούμε να διακρίνουμε  το χέρι της γυναίκας που ένα λεπτό πριν εχει πέσει νεκρή στο δρόμο." Του απάντησα εγώ και σταμάτησα τα βίντεο στο ίδιο σημείο."

"Έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο ;"

"Εγώ όχι."

"Και εγώ είμαι καλυμμένη. " απάντησα και επέστρεψα στην θέση μου.

" Θα σκεφτούμε και θα εξετάσουμε τα όσα υπόθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και αφού έχουμε την απόφαση των ενόρκων θα επιστρέψουμε με την απόφαση του δικαστικού συλλόγου." Είπε ο εισαγγελέας και αποσύρθηκαν.

"Είχα δίκιο μαζί σου Ελίνα. Είσαι γεννημένη για αυτό." Μου είπε ο καθηγητής μου.

"Τώρα είμαι και εγώ λίγο πιο αισιόδοξος. Χάρης εσένα αγάπη μου."

"Σου είπα πως θα βγεις από εδώ μέσα."

"Ακόμα δεν έχουμε την απόφαση."

"Θα είναι υπέρ μας. Θα το δεις Βασίλη." Του είπα εγώ και τότε είδα την μητέρα του να μας πλησιάζει.

"Μαμά τι κάνεις εσύ εδώ; Δεν περίμενα να σας ξανά δω ποτέ." Της είπε ο Βασίλης και σηκώθηκε όρθιος.

"Αυτά θα τα πούμε μετά. Όλα τα χρωστάς σε αυτόν τον άγγελο που έχεις δίπλα σου." Είπε εκείνη και κοίταξαν εμένα  και οι δύο.

Τα μάγουλά μου άρχιζαν να κοκκινίζουν από αμηχανία και πήρα αμέσως ένα ντροπαλό ύφος. Τότε εμφανίσθηκαν και πάλι τα μέλη του δικαστηρίου για να μας ανακοινώσουν την απόφασή τους για την τύχη του Βασίλη. Όλοι σηκωθήκαμε επάνω και περίμενα να τους ακούσουμε.

Αδύνατον να αντισταθείς!Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ