~ 14. Μέρα ταξιδιού! ~

1.4K 134 21
                                    

Ελίνα!

Μάζεψα τα πράγματά μου σε μια βαλίτσα μαζί με τις αναμνήσεις μου και τις στιγμές μου με τον Πέτρο. Καθώς πήγαινα στο αεροδρόμιο είχα στο μυαλό μου εικόνες από το ταξίδι μας στο Πήλιο. Προσπαθούσα να κρύψω τα δάκρυά μου από τους γονείς μου για να μην καταλάβουν τίποτα.

Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο, α1ποχαιρέτησα τους γονείς μου και την Γωγώ και μόλις τους είδα να φεύγουν τσέκαρα το εισιτήριό μου για Λονδίνο.

Ακόμα δεν ήξερα αν είχα πάρει την σωστή απόφαση. Μια νέα αρχή, μία νέα ζωή σε ένα ξένο και άγνωστο μέρος. Δεν ήθελα να είναι παρορμητική αυτή η απόφασή μου. Όμως έπρεπε να φύγω όσο πιο γρήγορα γινόταν από τον Πέτρο. Δεν θα ήθελα να ήμουν εδώ την μέρα του γάμου του.

Όπως προχωρούσα στον διάδρομο άκουσα κάποιον να φωνάζει το όνομά μου. Αναγνώρισα την φωνή και ενώ στην αρχή κοντοστάθηκα ύστερα τσούλαγα την βαλίτσα μου σαν τρέχω. Ήθελα να προλάβω την ασφάλεια πριν με φτάσει ο Πέτρος. Αλλά αυτό ήταν τελικά αναπόφευκτο.

"Ελίνα στάσου." Μου είπε και με σταμάτησε.

"Πέτρο δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Κάνε στην άκρη γιατί θα χάσω την πτήση μου."

"Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ χωρίς εσένα."

"Πέτρο τι θέλεις πια από έμενα;"

"Ελίνα αν σε χάσω θα τρελαθώ. Αν γυρίσω πίσω χωρίς εσένα θα πεθάνω. Είμαι ικανός να πάρω το αυτοκίνητο και να πέσω απο γκρεμό. Ποτέ δεν είχε νόημα η ζωή μου μέχρι να πάρω το πρώτο σου φιλί. Για σένα ζω. Αν φύγεις δεν θα θέλω να υπάρχω."

"Πέτρο εσύ ήθελες να χωρίσουμε και μάλιστα για να παντρευτείς την Αντιγόνη. Αυτή την συζήτηση την κάναμε και εχθές το βράδυ και δεν κατέληξε πουθενά."

"Ελίνα μπορείς να με κατηγορήσεις για ότι θες. Αλλά για ένα πράγμα να είσαι σίγουρη. Ότι σε αγαπώ ως το τέρμα και είμαι αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί σου."

"Πολύ θα ήθελα να το πιστέψω, να τρέξω στην αγκαλιά σου και να σε φιλήσω, αλλά τα γεγονότα με εμποδίζουν. Με παράτησες και μάλιστα μια μέρα μετά από ότι έγινε μεταξύ μας. Μου ζητάς να γυρίσω πίσω να κάνω τι; να σε αγαπάω στα κρυφά; να σε βλέπω να παντρεύεσαι μια άλλη γυναίκα; αντίο Πέτρο."

"Ελίνα αυτό το αντίο σου με σκοτώνει."

"Και εμένα με σκοτώνει η συμπεριφορά σου απέναντί μου. Για αυτό φεύγω. Για να μπορέσω να μαζέψω τα κομμάτια μου. Όταν σπάσει το γυαλί δεν ξανά κολλάει." Του είπα και τον έκανα στην άκρη με το χέρι μου για να περάσω.

Πέτρος!

"Εγώ όμως μπορώ να το ενώσω το γυαλί για να μπορώ να ζήσω." Της είπα με είχε είδη φύγει.

Το περίμενα πως αυτή θα ήταν η αντίδρασή της και δεν την αδικώ. Δεν περίμενα πως θα γύρναγε πίσω γιατί ξέρει και ξέρω πολύ καλά πως δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ποτέ ξανά μαζί.

Περπάτησα ως την πόρτα του αεροδρομίου που έβλεπε στον δρόμο. Μια δυνατή βροχή έπιασε εκείνη την στιγμή και γύρισα το κεφάλι μου μόνο για ένα λεπτό για να δω μήπως η Ελίνα άλλαξε γνώμη.

Όμως η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να το κάνει. Απλά αυτό ευχόμουν.

Περπάταγα ως το πάρκινγκ που είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου και κάτω απο την βροχή. Δεν με ένοιαζε αν βραχώ γιατί ένιωθα κενός μέσα μου. Στο πρόσωπό μου είχαν μπερδευτεί οι σταγόνες της βροχής με τα δάκρυά μου.

Μπήκα στο αυτοκίνητο και έβαλα μπροστά την μηχανή. Έφυγα τρέχοντας από τον χώρο του αεροδρομίου χωρίς να μπορώ αν δω πολύ καθαρά από την βροχή. Καθώς οδηγούσα άκουσα το αεροπλάνο να απογειώνεται. Ήξερα πως μέσα σε αυτό θα ήταν η Ελίνα.

Έτσι πάτησα τέρμα το γκάζι και όπου με έβγαζε. Το μυαλό μου αρκετά θυμωμένο , τα μάτια μου βουρκωμένα , τα τζάμια του αυτοκινήτου θαμπά από την υγρασία και την βροχή και ο δρόμος γλιστρούσε απίστευτα.

Αλλά δεν με ένοιαζε. Ίσως έτσι θα γλίτωνα και εγω και η Ελίνα. Το μαρτύριο της ζωής μου θα σταμάταγε εδώ.

"Αφου έχασα εκείνη δεν μου μένει τίποτα άλλο. " είπα και έκανε έναν απότομο ελιγμό πάνω στην στροφή.

Προσπάθησα να προσπεράσω με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά μου για να μην τον χτυπήσω. Και μόλις τον προσπέρασα άρχισα να χάνω τον έλεγχο. Ο δρόμος οδηγούσε το αυτοκίνητο και όχι εγώ. Δεν μπορούσα να το σταματήσω ακόμα και με τα φρένα. Ο δρόμος με πέταξε έξω από τις διαχωριστικές γραμμές και έτσι το αυτοκίνητο σταμάτησε.

Αυτό κατάλαβα πριν κλείσω τα μάτια μου και το μόνο που είπα πριν συγκρουστώ ήταν τον όνομα της Ελίνας.

Αδύνατον να αντισταθείς!Where stories live. Discover now