~ 5. Ψέματα και αλήθεια! ~

2.6K 183 19
                                    

Ελίνα!

Κράτησα το χέρι του Στέλιου όσο περπατούσα για να μπω στην αίθουσα που είχα το μάθημα.

Η Αντιγόνη ήρθε και έκατσε δίπλα μου σαν να μην τρέχει τίποτα και μόλις είδε τον Στέλιο να φεύγει για τουαλέτα, μου μίλησε.

"Εσύ γιατί δεν μας μιλάς σήμερα;"

"Εσύ έχεις πολύ μεγάλο θράσος."

"Είσαι θυμωμένη που εγώ κατάφερα να του πάρω ένα φιλί πιο γρήγορο από εσένα; η αλήθεια είναι πως τα κατάφερα μέσα σε ένα μήνα ενώ εσύ το περιμένεις ένα χρόνο."

"Μην με προκαλείς. Μόνο αυτό σου λέω." Της είπα εγώ αρκετά θυμωμένη και μετέφερα τα πράγματά μου μια θέση πίσω."

"Τρέχει κάτι με την Αντιγόνη; από το μπαρ και μετά φέρεσαι παράξενα. Βγήκες για λίγο έξω και μετά επέστρεψες λες και συνέβη ότι πιο χειρότερο θα μπορούσε να είχε συμβεί."

"Μέντιουμ είσαι. Δεν μιλάω πλέον μαζί της γιατί με πρόδωσε."

"Ξέρω πως είσαι ερωτευμένη με τον άντρα που χόρευες εχθές στο μπαρ. Μην το αρνηθείς." Μου είπε όταν πήγα να δικαιολογηθώ.

"Ναι είμαι ερωτευμένη μαζί του, αλλά εκείνος δεν ενδιαφέρεται για εμένα. Έχει μάτια για άλλη γυναίκα και αυτό δεν έχει να κάνει με την σχέση μας. Στέλιο ήμουν ξεκάθαρη απέναντί σου από την αρχή. Δεν σου έκρυψα τίποτα."

"Δεν σε κατηγορώ. Εγώ τον διάλεξα αυτόν τον δρόμο για να είμαι μαζι σου. Κοίτα εγώ άλλα είδα εχθές το βράδυ. Δεν σε άφηνε από τα μάτια του και ζητούσε συνέχεια την προσοχή σου."

"Πάντα έτσι κάνει όταν βγαίνουμε μαζί. Είμαστε όμως φίλοι και μόνο."

"Εσύ το βλέπεις έτσι. Αυτός καίγεται για σένα και είναι ολοφάνερο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του και σίγουρα δεν τον γνωρίζω σαν άνθρωπο, αλλά για να επιστρέψει εχθές το βράδυ να σε δει στο κλάμπ κάτι σημαίνει."

"Πότε έγινε αυτό;"

"Αμέσως μόλις έφυγες με την Γωγώ." Μου είπε και δεν ήξερα τι να σκεφτώ.

Από την μία φιλιόταν με την Αντιγόνη και από την άλλη έψαχνε εμένα. Και σήμερα ήρθε να την δει εδώ. Θα τρελαθώ.

Σηκώθηκα και έφυγα από το μάθημα λίγα λεπτά πριν τελειώσει το μάθημα για να πάρω λίγο νερό. Στο κυλικείο συνάντησα την Γωγώ που μάλλον είχε έρθει νωρίτερα για το μάθημά της.

"Είσαι καλά Ελίνα;"

"Όχι. Νομίζω πως κοντεύω να τρελαθώ."

"Έλα κάθισε μαζί μου και πες μου τι έγινε." Μου είπε και καθίσαμε στο τραπέζι της.

"Σήμερα το πρωί ήρθε από εδώ ο Πέτρος μάλλον για να συναντήσει την Αντιγόνη και ύστερα εκείνη ήρθε με ένα λαμπερό χαμόγελο να μου πει το πόσο καλά περάσανε εχθές το βράδυ."

"Τι καλά περάσανε. Αυτός εχθές το βράδυ ήταν έξω από το σπίτι σου και χτύπαγε τα κουδούνια. Αυτό ήθελα να σου πω το πρωί που δεν σήκωνες κουβέντα."

"Ο Στέλιος μου είπε πως μόλις φύγαμε ο Πέτρος επέστρεψε στο μπαρ και με έψαχνε."

"Εγώ ξέρεις τι λέω; ότι ο Πέτρος σε θέλει και μάλιστα πολύ. Μου είπε πως είναι ερωτευμένος μαζί σου και η αλήθεια είναι πως τον πιστεύω. Η Αντιγόνη του την έπεσε και εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν μεθυσμένος. Αυτός δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς εσένα. Σε παίρνει τηλέφωνα συνέχεια και ειμαι σίγουρη πως για σένα ήρθε. Απλά πετάγεται η άλλη εκεί που δεν την σπέρνουν."

"Τι θα κάνω; το κεφάλι μου πάει να σπάσει. Έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα. Αν όπως λέει με θέλει γιατί δεν έκανε κάτι ποτέ; Και εγώ τον αγαπάω, αλλά δεν θέλω να πληγώσω και τον Στέλιο."

"Πήγαινε σπίτι να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις. Άδειασε το μυαλό σου από τις σκέψεις που σε βασανίζουν και κοιμήσου. Θα σου κάνει πολύ καλό." Μου είπε και εγώ άκουσα την συμβουλή της. "Σήμα." Μου είπε για να μου δείξει πως η Αντιγόνη πλησιάζει.

"Μα γιατί έφυγες από το μάθημα;" με ρώτησε και η Γωγώ μου έκανε νόημα να της μιλήσω χαλαρά και ήρεμα.

"Έφυγα γιατί σήμερα δεν είχα και πολυ όρεξη για μάθημα."

"Αν είναι για αυτό...γιατί εγώ νόμιζα πως σε ενοχλεί το καυτό βράδυ που έζησα με τον Πέτρο και τώρα δεν θες να με βλέπεις." Της είπα και αμέσως κοιτάχτηκα με την Γωγώ και γέλασα. "Δεν καταλαβαίνω γιατί γελάς; είχες δίκιο που είσαι ερωτευμένη μαζί του."

"Αντιγόνη αλλού αυτά. Δεν περνάνε σε εμάς." Της απαπάντησε η Γωγώ μα εγώ την σταμάτησα.

"Γωγώ δεν χρειάζεται να της απαντήσεις, θα το κάνω εγώ." Είπα και στράφηκα προς την Αντιγόνη. "Μπορείς να μου λύσεις μια απορία γιατί κάτι δεν μπορώ να καταλάβω; Πώς γίνεται να περνάς εσύ ένα καυτό βράδυ μαζί του ενώ αυτός ήταν έξω από την πόρτα του σπιτιού μου και χτύπαγε τα κουδούνια για να του ανοίξω;" της είπα με ένα ειρωνικό ύφος και ύστερα σηκώθηκα για να φύγω αρκετά ικανοποιημένη.

"Ο Πέτρος ξέρει πως τον έχεις ερωτευτεί." Μου φώναξε εκείνη και εγώ κοντοστάθηκα για λίγο, αλλά ύστερα συνέχισα τον δρόμο μου.

{...}

Το βράδυ έπεσα πολύ νωρίς για ύπνο για να ηρεμήσει ο πονοκέφαλος που είχα. Λίγη ώρα αργότερα κάποιος χτυπούσε τα κουδούνια επίμονα. Πίστευα πως θα είναι η Γωγώ  για αυτό και άνοιξα με τα ρούχα που κοιμόμουν. Φορούσα μια μάλλινη ροζ μπλούζα και μάλλινες γκρι κάλτσες ως το γόνατο.

"Ανοίγω τώρα Γωγώ." Φώναξα καθώς άνοιγα την πόρτα.

"Ουάου!" Ήταν η πρώτη έκφραση του Πέτρου μόλις του άνοιξα έτσι ντυμένη.

Αδύνατον να αντισταθείς!Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang