Kapitel 14- Pilen

8 0 0
                                    

Jag som, ja vad kan man kalla det, inte var så lydig i skolan. Får nu nästan vara läraren och lära saker till andra. Fast först var det ju den biten med att få alla att sitta stilla och det tyckte jag Amelia sköte bättre än vad jag hade väntat mig. Eller ja, alla blev nästan tysta när Amelia kom in i rummet. Själv ställde jag mig vid dörren och såg ut över dem alla. Det var fler barn än vad jag hade väntat mig inne i rummet.
Det var Jonathans fem små syskon och jag är glad över att de har namnskyltar på sina bord. Annars hade jag aldrig vetat vem som var vem. Visst det är kunna familjen, men jag har aldrig brytt mig om att lära mig något om dem eftersom den informationen aldrig verkat vara användbar. Steven och Samuel, de två är tvillingar på runt sju år tror jag det var. Samma ansiktsdrag som deras storebror, fast de har ljusbrunt hår och ljus bruna ögon. Om det inte hade varit för att den ena hade en tygbit knutit runt ena armen hade man inte sätt skillnad på dem. Oliver på 15 år, man kunde ha trott att Jonathan och han hade varit tvillingar för de var identiska. Förutom att Oliver är yngre, kortare och har även längre hår. Han har även ett ärr som går genom ena ögonbrynet. Sedan har vi Jonathans småsystrar, Maya och Madison. Maya är fem och har nyss börjat att studera och lära sig saker. Hon är så söt när hon har sitt korta tunna blanksvarta hår i två små flätor. Fast det ser ut som om hon kommer att somna efter att Amelia fortfarande står och pratar. Madison, tja vad ska man säga om henne. Hon verkar vara den som försvinner in i skuggorna. Ärligt hon ser nästan ut som ett spöka, hennes trassliga tunna ljusbruna hår och nästan bleka hud och de svarta ögonen. Men det är inte hennes fel, för sju år sedan när hon var fyra så var hon med om någon olycka som kunde ha gjort henne blind, men som tur var blev hon inte det. Men istället blev hon ett av familjens svarta får. Det är en av sakerna jag har tagit till mig om nyheterna gällande kungafamiljen. De viste inte om hon skulle överleva eller få ha sina ögon kvar. Det stod överallt i flera veckor.
Då kan man ju undra vem som är deras första svarta får. Ingen säger det högt i slottet men alla vet att de kungliga paret inte är så glada över vilken väg Jonathan har valt i livet. Att vara kapten över ett skepp och riskera livet för något sådant är inte riktigt populärt. Särskilt inte när man är kronprins och förväntas göra massa annat som tillhör den rollen. 

Men det är inte bara de sex kung barnen som sitter där. Det är även deras kusiner och några andra som verkar ha väldigt högt uppsatta föräldrar som har tillgång till slottets skola. Ärligt talet är det lite konstigt att se alla dessa barn med en säker framtid när man själv aldrig visste hur länge man själv fick gå i skolan. När jag granskar alla barn märker jag hur en av Jonathans syskon kollar på mig med stora ögon. Det är nästan som om Maya skiner upp med ett leende när hon ser mig stå där i dörröppningen.

"Vem är det?" säger hennes ljusa röst och pekar mot mig.

Amelia blir tyst och vänder sig mot mig.

"Det barn är eran extra lärare, kan man säga. Hon ska hjälpa mig här i klassrummet och även hjälpa er med era lektioner i trädgården. Hennes namn är Valentina Jackson " säger Amelia och gör en gest mot mig.

Jag ser hur Jonathan sträcker på sig, men jag vet inte om det är ett leende som växer i hans ansikte eller ett frågetecken. Ja, det är ett annorlunda namn jämfört med Lane och jag föredrar hellre mitt smeknamn faktiskt. Inte för att mitt riktiga namn är ful, nej tvärtom det är ett väldigt fint namn, men det passar liksom inte in när man har varit en tjuv på gatan. Så då är det lättare att säga Lane. Jag ler mot alla de nyfikna barnen och så fortsätter Amelia med sin lektion om, ja vem helskotta vet vad det handlar om egentligen.
Amelia kommer fram till mig när nästan alla har gått ut ur klassrummet. Det är bara några kvar av pojkarna som håller på att skriva något som är kvar, de andra har gått till sin lunch.

"Du vet hur man försvara sig va? Du har ju trots allt vuxit upp bland farliga saker. Kan du självförsvar? För i sådana fall  kommer du att hjälpa kronprinsen med att lära ut det till de pojkarna som fortfarande är kvar här" viskar Amelia.

Mitt namn är FoxWhere stories live. Discover now