Fiftheen: No Way Back

289 14 3
                                    

1x09

Pov Luna

'Ze laat Meliorn komen, pakt hem op en doet dan alsof ze er niks aan kan doen!' Roept Izzy gefrustreerd tegen mij en Alec die aan het trainen is ondanks de wond op zijn bovenarm. 'Je doet jezelf pijn.' Zeg ik fronzend. Alec grijpt zuchtend naar zijn arm: 'Ik ben in orde. Izzy, het beval kwam van de Kloof, niet van Lydia.' Izzy's ogen kruisen die van mij: 'Weet je dat zeker?' Vraagt ze. Ons gesprek wordt onderbroken door Jace die erbij komt staan: 'Gaat het?' Vraagt hij bezorgd aan Alec. 'Ik heb Robert en Maryse gesproken, ze moeten weer naar Idris.' Verbaasd kijken we hem aan: 'Ook Lydia's werk?' Snauwt Izzy naar haar broer. 'Wie is...' begint Jace.
'Ze runt het Instituut nu.' Onderbreek ik hem.
'Heeft ze de Kloof verteld dat pa en ma hun werk niet doen?' Gaat Izzy boos verder en ze kijkt naar Alec alsof het zijn schuld is. 'Misschien klopt het ook. Zij hadden de leiding toen de Verlorene aanviel.' Alec kijkt emotieloos onze kant op.
'Waar heb je het over?' Vraagt Jace gefrustreerd.
'Mam en pap waren Cirkelleden.' Zucht Alec. Izzy haar bruine ogen worden groter en mijn mond zakt een stukje open van verbazing: 'Ze hebben geen Cirkelrunen.' Zeg ik half vragend. 'Omdat ze voor de opstand een deal sloten met de Kloof. Vrijspraak in ruil voor samenwerking.' Legt Alec uit.
'Twijfel je aan hun loyaliteit?' Vraagt Izzy boos aan haar broer. 'Valentine is terug, de Cirkel staat op, ze worden verdacht.' Alec lijkt wel een heel ander persoon geworden hoe hij over zijn ouders praat.
'Robert en Maryse hebben me opgevoed als hun eigen kind. Ik weet hoe ze zijn.' Zegt Jace vol ongeloof. 'Zeker weten? Ze hebben gelogen, ons altijd hun waarden opgelegd. We moesten de Lightwood-naam hooghouden maar zij hebben die besmeurd! Ze zijn hypocrieten.' Zegt Alec boos tegen Jace. Achter me hoor ik hakken tikken over de vloer en een strenge stem: 'Jij bent vast Jace Wayland.'

Lydia komt aangelopen en gaat dicht naast Alec staan: 'Ik ben Lydia Branwell. Je bent nogal een legende in Idris.' Ze steekt haar hand uit en Jace doet negeert hem: 'Geloof die verhalen maar niet.' Dan kijkt Lydia omhoog naar Alec: 'Heb je ze het al verteld?' Alsof ze zijn moeder is, Alec schuifelt met zijn voeten en kijkt naar de grond: 'We zijn verloofd.' Hij kijkt weer van de vloer weg en zijn ogen schieten heen en weer. Als je verloofd bent moet je er toch blij mee zijn? Het laatste wat ik zie is een blije Alec. 'We gaan trouwen.' Doet een wel blije Lydia er een schepje boven op.
'Dat meen je niet Alec!' Roep ik uit. 'Je zou ze weigeren!' Zegt Izzy verbaasd, daarna wordt ze boos: 'Het is jouw leven. Verpest het maar.' Ze loopt weg, ik gun Alec nog een boze blik en loop dan achter Izzy aan. Samen lopen we naar de camerabeelden van Meliorn zijn overhoring en niet veel later staat Jace en Alec er ook bij.

'Dit is krankzinnig, het moet ophouden!' Zegt Izzy boos na een tijdje. Alec zucht diep: 'Fijne reis terug naar Idris met ma en pa.'
'Meliorn zit hier door mij.' Izzy haar ogen stralen woede uit en gefrustreerd staat ze toe te kijken hoe Meliorn wordt verhoord. 'Alec heeft gelijk. We kunnen niets doen.' Hoor ik Jace achter me zeggen, ik draai me om en trek m'n wenkbrauwen op: 'Sta je nou aan zijn kant?'
'We hebben een eed afgelegd, tuurlijk staat hij aan mijn kant.' Zegt Alec droog. 'Ik kies geen kanten, Jace Wayland is Zwitserland.' Ik rol mijn ogen en draai me naar Izzy: 'We moeten Valentine vinden. Laat dit anders op z'n beloop.'
'Als Shadowhunters een betere relatie hadden met de Benedenwerelders wisten jullie al dat Valentines dochter de Beker heeft?' Horen we Meliorn op de camera's zeggen.
'Moeten we het nog op zijn beloop laten?' Zegt Izzy zuchtend.
Clary's kamer wordt overhoop gehaald door Lydia haar 'slaafjes' en als ze de Beker daar niet vinden gaan ze verder met hun zoektocht. Dan hoor ik Alec tegen Jace praten in haar kamer: 'Of ze geeft de Beker aan Lydia of ik doe het zelf.'

Izzy, Jace en ik lopen door het Instituut als we Lydia en Alec zien lopen met bewakers die Meliorn vast hebben: 'Waar gaat hij heen?' Roept Izzy in paniek. 'Een cel in. Een bewaker brengt hem naar de Stille Broeders. Het bevel komt van de Kloof.' Zegt Lydia bitter.
'Dat kan zijn dood worden. Willen jullie een oorlog beginnen? Meliorn heeft jullie alles verteld.' Zegt Izzy boos. 'Misschien hebben we niet de juiste vragen gesteld. Seelies draaien vaak om de waarheid heen. Als hij iets over een andere aanval weet, moeten wij dat weten.' Zegt Lydia tegen Izzy. 'Dit gaat te ver!' Probeer ik nog. Maar ze negeren ons en lopen verder.

Bad Dreams  - Shadowhunters/Jace Herondale FanfictionWhere stories live. Discover now