Five: Bitten

373 18 9
                                    

1x03

Pov Luna:

In het lekkere warme busje doe ik mijn best niet in slaap te vallen. Jace, Alec, Izzy en Clary lopen richting het graf van Mary Milligan, waar een wapenvoorraad ligt. Als Izzy belt en weg loopt spring ik uit het busje en loop naar haar toe: 'Waar ga je heen?' Ze grijnst en draait zich weer om en loopt weg terwijl haar zwarte haren heen en weer dansen: 'Uitzoeken hoe we bij de vampiers binnenkomen.' 'Meliorn?' Grijns ik, maar ik krijg geen antwoord meer. Snel spring ik terug ik het busje. Elke keer als ik naar buiten kijk zie ik Jace en Clary samen staan en knijp ik mezelf telkens als ik me jaloers, als hij geen interesse in mij heeft maar in haar moet je hun dat gunnen. Get over it. Als ik na een tijdje naar mijn arm kijk zie ik een blauwe plek waar ik mezelf heb geknepen.

Izzy was vertrokken, Alec blijkbaar ook en Jace wilde naar Hardtail, een vampierbar. 'Gaat het wel Lun?' Vraagt hij onderweg bezorgt, ik plak een glimlach op mijn gezicht en knik. Het lelijke busje van Simon stopt en we stappen uit en lopen richting Hardtail. 'We moeten Simon redden, niet bij een stel bikers hangen.' Zeurt Clary. Jace en ik grinniken even als onze ogen elkaar ontmoeten, 'Het is niet grappig jongens!'
'Een beetje wel.' Knik ik grijnzend. 'Moeten jullie me niet leren om tegen vampiers te vechten?' Ik haak af en loop snel naar de bar, Jace laat Clary zien dat hier allemaal vampiers zien maar het duurt even voordat het allemaal lukt. Mijn blonde haar hangt droevig aan de zijkanten van mijn gezicht terwijl ik drink, maar plots sluit een hand zich om mijn arm. Ik schrik op en zie geen Jace of Clary, maar een man van mijn leeftijd. 'Wat?' Snauw ik, snel trek ik mijn pols los. Als hij de Encanto spreuk op me wilt uitvoeren rol ik mijn ogen en loop weg: 'Ik heb daar een rune voor!' Lach ik even, daarna zoek ik naar blond haar wat ik al snel genoeg zie zitten aan een tafel. Clary staat een einsje verderop met een man te flirten, of iets.

'Ik dacht dat ze zo graag Simon wilde vinden, blijkbaar heeft ze het te druk met andere dingen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Ik dacht dat ze zo graag Simon wilde vinden, blijkbaar heeft ze het te druk met andere dingen.' Grinnik ik, Jace blijft gefocust kijken naar Clary en ik zucht diep. 'Weet je wat? Blijf jij maar lekker naar haar kijken, ik ga alvast naar DuMort.' Ik pak de auto sleutels uit Jace zijn handen en loop weg.

Ik loop naar de afgesproken plek waar we heen zouden gaan, ongeduldig wacht ik daar. Als Jace en Clary aankomen, op een vliegende motor, tekent hij een rune tegen Encanto. Clary begint te huilen van de pijn en ik loop alvast vooruit. 'De normalo's zijn dol op vampiers. Ik snap het niet. Ze zien iedereen als een levende homp vlees.' Zegt Jace tegen Clary terwijl ze mij bijhouden. 'Ik ie de romantiek er niet in.' Zegt de oranje-harige zuchtend. 'Omdat je nu weet dat het echt is. Maar je moet het hun nageven. Ze doen er hun voordeel mee.' Haalt Jace zijn schouders op. 'Hoe vinden we Simon?' Vraagt Clary zacht. 'Hij zit sowieso in de veiligste ruimte van het gebouw. Geloof maar, die herkennen we meteen.' Beantwoord ik haar vraag. 'Wat als ze een Encanto op hem doen? Wordt hij dan een vampier?' Ik lach even: 'Nee. Daar moet je vampierenbloed voor drinken. En zelfs dan is er nog meer, het is een lang en onnodig proces.' We lopen snel een trap af, 'Maar wat als een vampier hem bijt?' Vraagt Clary door. 'Ze zuigen hem niet gelijk leeg. Vampieren nemen graag de tijd. Ze zijn fijnproevers.' Glimlach ik even achterom. 'Hij is vast doodsbang.' Zucht Clary. Nu is het Jace zijn beurt vragen te beantwoorden: 'Hij zal zich high voelen, alsof hij verliefd is.'
Op wie hem heeft gebeten?' Zegt Clary verbaast. Jace knikt: 'Dat is vreselijk.' Zegt ze met grote ogen. 'Hoezo?' Vragen Jace en ik tegelijkertijd. 'Ik zou 't niet weten.' Jace draait zich een beetje ongemakkelijk om en weer terug. 'Ben je nooit gebeten?' Vraagt Clary zachtjes aan hem. Als Jace haar een duidelijke blik geeft met zijn blauwe ogen valt het kwartje: 'Je bent nooit verliefd geweest...'

'Hoe zit het eigenlijk tussen jou en Simon?' Vraag ik, deels om de ongemakkelijke stilte te verbreken

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Hoe zit het eigenlijk tussen jou en Simon?' Vraag ik, deels om de ongemakkelijke stilte te verbreken. 'Pas op. Je begrijpt vriendschap niet eens.' Ik trek mijn wenkbrauwen op en doe een stapje dichter haar kant op: 'Echt waar? Dan zijn Izzy, Alec en Jace blijkbaar geen vrienden van me. We zouden voor elkaar sterven als het nodig was.' Zeg ik.
'Nu snap je mij en Simon.' Clary kijkt een klein stukje omhoog omdat ik net wat langer ben en haar groene ogen staren in de blauwe van mij.
'De zon komt zo op.' Merkt Jace op, 'Lets go.'

We lopen in alle stile door stukjes verlaten gebouw als Clary, Jace zijn arm vastpakt: 'Wacht, ik hoorde iets!' Als we langs een muur kijken zien we vampieren allemaal in een richting rennen. 'Kom op, we gaan verder.' Fluister ik. Op een gegeven moment komen we een mooie kamer binnen: standbeelden, schilderijen, luxe banken en een mini bar. Één vampier komt boos op Clary af: 'Jij!' Roept hij boos, Jace duwt haar naar achter en wij proberen hem aan te vallen als er plots vampieren op mij en Jace duiken. Mijn dolk valt uit mijn handen en glijdt een eind weg, ik heb alleen nog maar een mes in mijn laars zitten. Als ik me los probeer te wurmen voel ik opeens een enorme pijnscheut door mijn pols gaan, een gil ontsnapt uit mijn mond en herinneringen van vroeger schieten voorbij; hoe mijn vader mij mishandelde, hoe ik mezelf sneed, hoe mijn vader me een keer op mijn rug een litteken heeft achtergelaten. Alles duizelt voor mijn ogen en met mijn vrije hand probeer ik nog steeds naar mijn laars te grijpen. In de verte hoor ik Jace mijn naam roepen en Clary gilt ook. Ik buig mijn been omhoog over de grond en voel het mes langzaam tegen mijn handoppervlak aankomen. Ik pak het en met alle moeite steek ik het in het hoofd van de vampier die in as oplost. Alec en Izzy komen binnen gerend en vermoorden de overige vampiers die er zijn.

Langzaam valt het mes uit mijn hand en ik probeer met alle kracht bij bewustzijn te blijven

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Langzaam valt het mes uit mijn hand en ik probeer met alle kracht bij bewustzijn te blijven. Jace komt bij me zitten, zijn blonde haar hangt voor zijn gezicht en ik glimlach even zwak: 'Ik ben niet dood hoor. Ga Simon redden.' Alle stemmen in de kamer worden vager. Ik kijk naar mijn bebloedde pols als twee sterke armen zich onder mij plaatsen en me optillen. Alles wordt steeds vager en op een gegeven moment stop ik met strijden en laat de duisternis over me heen komen.

~~

Question: Hoe vinden jullie het boek tot nu toe?

~~

17-06-17

Bad Dreams  - Shadowhunters/Jace Herondale FanfictionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu