And yet so different - CHAPTER #50

6K 385 64
                                    

2. OBLEČENÍ

Dnes jsme měli předposlední zkoušku s divadlem, ale ještě před tím jsem se měla sejít se Shawnem, abychom probrali další bod naší dohody. Tedy... Oblečení. Přísahám, že se vyhnu všemu s krajkou, výstřihem nebo s červenou barvou.

,,Jdeš?'' houkla Maya z našeho pokoje a já zavřela tubu od řasenky.

Seděla jsem před zrcadlem v koupelně, namalovaná, a cítila jsem se jinak. Řasy jsem měla další, rty výraznější a líce růžovější. Slušelo mi to, ale necítila jsem se jako Liv...

Vyšla jsem z koupelny a Maya při pohledu na mě hvízdla. Netušila jsem, že to bude tak viditelné.

,,Teda, Liv. Vypadáš dost dobře!'' zhodnotí a usměje se. Úsměv jí oplatím a cítím se o něco lépe. ,,Ale teď už pojď, tak trochu nestíháme,'' popožene mě.

Olivia Sparksová nestíhá, to snad ani není možné.

Šla jsem na historii společně s Mayou a sedla si do první řady jako vždy. Vzpomněla jsem si na Edwarda. Jak se mnou pokaždé nakráčel do třídy a sedl si ke mně do lavice.
Teď jsem mu úplně volná... Po tom všem, co jsme zatím prožili. Po dopise a vyznáních. Možná jsem to vážně všechno pokazila.

Studenti se shromáždili v cele velké třídě a Picta fiver usedla dozadu. Po boku pár koketujících blondýnek a na rtech vulgární narážky.
Harry má ve tváři neutrální výraz a ihned mě vyhledá pohledem. Jen jemně na mě kývne, ale víc nic. Nevím, co se to s ním děje, co se to s námi děje, ale doufám, že už to brzy bude zase jako dříve.

,,Princezno? Sluší ti to!'' zavolá na mě Shawn a já zčervenám. Zahlédnu Harryho, jak zatne čelist a probodne Shawna nepřátelským pohledem. Ten si z toho hlavu nedělá, a jen se s úsměvem posadí vedle něho.

Za chvíli už vejde pan Wooley a začne normální hodina, při které poslouchá jen minimum lidí. Picta fiver vzadu neustále pokřikuje a chová se jako dobytek. Pan Wooley to zvládá statečně ignorovat a já s ním soucítím. Proč musím chodit s takovým grobiánem?

Po historii jsem doufala, že si odchytnu Harryho a zkusím si s ním promluvit. Potřebovala jsem od něj slyšet, že se včera s Lisou potkal náhodou, že ho otravovala, nebo něco podobného. Prostě bych si přála, aby byl ke mně upřímný.

Ale ihned po hodině vypálil ze třídy a ani se za sebou neohlédl. Zklamaně jsem se došourala do další učebny a snažila se na to raději nemyslet.

*

Po vyučování jsem napsala Shawnovi, kde se máme sejít, a on mi odpověděl, že mě vyzvedne za pár minut před kampusem.

Šla jsem se proto ještě převléci do pohodlnějšího oblečení, jako do světlých džín a svetru s límečkem.

Čekala jsem venku jen chvíli, než Shawn dorazil. Sjel mě pohledem, zavrtěl hlavou, ale nic neřekl. Pozvedla jsem obočí a dožadovala se vysvětlení.

,,Tohle se musí změnit!'' řekl rezolutně a otevřel mi dveře od auta. Sedla jsem si za něj a zatvářila se ublíženě. Všiml si toho ve zpětném zrcátku a povzdechl si. ,,Princezno, já to nemyslím zle, ale oblíkáš se tak, že je evidentní, že se Stylesovi nezvedne!''

,,Shawne!'' syknu celá rudá.

,,Mluvím pravdu. Ty chceš, aby si ho vzrušovala. Nechceš, aby čuměl na holky jako je Lisa a Glorie, proto ti dneska předvedu, jak se budeš správně oblíkat.'' Nastartuje auto a já po zbytek cesty mlčím.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat