2🐾

3.7K 309 44
                                    

Uslyšela jsem kroky. Někdo scházel schody. A nebyl sám. Povzdechla jsem asi a podle instrukcí se postavila. Ještě jsem si nějak upravila vlasy, abych nevypadala jako nějaká největší špína. No, i když to stejně nemá moc smysl. Jestli chtěli, abych před tím novým 'pánem' vypadala aspoň trochu jako člověk, měli mě aspoň na chvilku pustit do sprchy. Bože, vždyť jsem se nemyla od Vánoc. Na ten jediný den mi dovolí vlézt do sprchy. Sice pouze se studenou vodou, ale tak můžu mít nějaký ten pocit, že jsem aspoň trochu čistá.

,,Pojďte, už na vás čeká," otevřely se dveře a pokojem se rozneslo ohromující světlo. Zamrkala jsem, abych si mohla trochu zvyknout a prohlédnout si mého nového vlastníka.

,,To má být ona?" Promluvil snad ten nejpříjemnější hlas, který jsem kdy slyšela. Přiblížila se ke mně tmavá silueta svalnatého muže. Zrak se mi po chvilce přizpůsobil a já si ho konečně mohla prohlédnout. Vystouplé lícní kosti, dlouhé plné rty a... No bože. Má tak nepopsatelně temné oči. Zmrzlá jsem na místě a vpila se do nich. On mi však pohled neopětoval a začal mě obcházet.

,,No, nic moc. Měl jsem za to, že bude trošku vyšší a hlavně na sobě bude mít aspoň nějaké to maso," zkonstatoval po chvíli. ,,A umýt by se taky čas od času mohla."

Pche. Tak si je zkus požádat sám, aby tě pustili do sprchy.

,,Podívejte, řeknu vám to takhle," povzdechl si strýc. ,,Buď si ji vezmete a nebo ne. Pak vás ale musím varovat, že nikdo další vám zřejmě bez jakýchkoliv dokladů člověka neprodá."

Marcus

Bylo mi z něho celkem na zvracení. Jo, nějakou tu pokojskou jsem potřeboval, ale nikdy mě nenapadlo, že s ní bude chtít zacházet jako s nějakou majetnickou věcí. Prostě jsem si jen myslel, že mi nabízí slušně pravéhozápěstí služku.

,,Tak, jaké je vaše rozhodnutí?" Pozvedl obočí a prohlížel si mě.

Otočil jsem se zpátky na tu dívku a vyhledal její oči. Byly plné prosíku, ať ji dostanu z tohoto příšerného místa bez lásky a citu. Něco se ve mně zlomilo. Ten její pohled byl plný bolesti. Ani nechci vědět, co všechno si tu musela prožít.

,,Dobrá, beru," povzdechl jsem si. Měl jsem pocit, jako by se jí v očích mihla úleva. No co, tak pro mě bude pracovat a já ji za to budu aspoň platit a poskytovat jídlo a střechu nad hlavou. Tak aspoň budu mít dobrý pocit z toho, že jsem pro někoho něco udělal.

,, Výborně," zasmál se ten chlap a přistoupil k dívce. Pevně ji sevřel zápěstí, které jí následně stočil za záda a svázal provazem.

,,Je tohle nutný?!" Docela mě to namíchlo. Chová se k ní jak k nějakému zvířeti.

,,Věř tě mi. Utekla by vám nebo dokonce i ublížila," pokrčil rameny a vedl ji ven k mému autu. Nevěřím, že by se takové malé bezbranné stvoření, které sotva stojí na nohou k něčemu takovému zmohlo. Ale radši jsem mu neodporoval. Jen jsem vyplatil slíbenou částku, nastoupil do svého auta a nastartoval.

Když jsem si byl jistý, že už jsem dostatečně daleko na to, aby mě viděl, zastavil jsem při kraji silnice a vystoupil. Otevřel jsem zadní dveře auta přesně tam, kde seděla. Sklonil jsem se k ní a provaz jí odvázal. Dlaně už měla celé odkrvené, jak pevně jí to ten magor sevřel. Pak jsem se vrátil zpátky na svoje místo řidiče a opět se rozjel.

Po chvilce mi to nedalo a musel jsem se na ni podívat do zpětného zrcátka. Dívala se z okna a sledovala ubíhající krajinu. Je celkem roztomilá. Zavrtěl jsem hlavou. Na co zas myslím. Docela by mě i zajímalo, kolik jí je. Víc jak sedmnáct ale určitě ne.

Pak, jakoby vycítila, že se na ni dívám, se na mě otočila. Trhl jsem sebou, ale pohledem jsem jí v zrcátku stále sledoval.

,,Ehm, jak je ti?" Odvážil jsem se zeptat a své soustředění opět věnoval vozovce.

,,Jak by bylo vám, kdyby s vámi zacházeli jako s kusem hadru?! Prodali vás jako nějakou cetku na trhu?!" Vyštěkla.

,,Tímhle tónem se mnou nemluv!" Okřikl jsem ji, možná trochu víc, než jsem chtěl. Trhla sebou a zabořila se víc do sedačky.

,,P-pardon," zašeptala. Má celkem sladký hlas. Bože vzpamatuj se! A soustřeďuje se na cestu!

~🍍 Love pineapples 🍍~
Tak druhou kapitolku máte tu... Já ani moc nwm, co vám k ní dodat 😅
Tak Hope you like it ❤💕
💘Love you💘

Try to start a new life [Marcus&Martinus CZ] ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat