60. Bölüm, Final

899 69 149
                                    

Ghoul çıplak ayaklarında bir pençe gibi duran tırnaklarını toprağa geçirdi. Bacaklarını hafifçe büktükten sonra bulunduğumuz mezarlık alanda bulunan üç büyük beyaz mezar taşının oraya doğru zıpladı. Onun yere inmesiyle birlikte ekranım hafifçe kararmaya başladı ve ekranım tamamen karardığında devreye sinematik girdi.

Boss büyük beyaz taşların bana göre solunda olanın üzerinde duruyor ve kocaman ağzıyla gülümser gibi bize doğru bakıyordu. "Nihhihihi" diye sırıttıktan sonra beyaz taşın altından ortasında dört ucuda onu saran çembere değecek büyüklükte '+''li olan yeşil bir sembol belirdi. Sembol ışıltılar içerisinde kaybolurken bosun etrafında çoğarak kaybolan çemberden yukarı doğru süzülen küçük yeşil '+' işaretleri mobun canını hızla doldurmaya başladı. Ghoul'un sırıtışlarıyla ekranımız tekrar karardı ve sinematik sonlandı.

Oyuna tekrar döndüğümüzde dördümüz yan yana durarak bossun tüm çabalarımızla indirdiğimiz CPsi tekrar yüzde atmışlara kadar çıkmasını izledik."Şu lanet son dakika yetenekleri hiç bitmez." Elenia'nın bu haklı sitemini onaylıyordum. Bu tarz bossları öldürmek diğerlerine göre çok daha zordu ve son dakikalarda yapılabilen ufacık hatalar avcıyken ava dönüşmemize neden oluyordu.

Sağımda duran Age "Oğlum her şey başa sarmış gibi. Baksana canını neredeyse tamamen geri doldurdu." derken bossla tekrar çarpışma fırsatı ayağımıza geldiği için mutllu gibiydi.

Tüm dikkatini bossa adamış şekilde karşıya bakan Stray "Keşke şuan bende onun gibi yetenek puanımı yenilebilseydim." dedi. Haklıydı Ghoul ile onu öldürene kadar yorulmadan savaşa bilirdik. Yalnız kullandığımız her yetenekle azalan yetenek puanlarımız bittiğinde sadece basit saldırılar kullanarak böyle bir bossu alt edemezdik.

Halen mezar taşının üzerinde duran Ghoul konuşmamızın bitmesi beklermiş gibi sustuğumuz anda üzerimize doğru zıpladı. Boss bu hamlesiyle çarpışmamızı tekrar başlattığında ve yere indiğinde aktif olacağı yeteneğinin ne olduğunu bildiğimizden dolayı sersemletme yeteneğinin önceki menziline göre geriye doğru sıçrayarak alanından çıktık. Boss yere değdiğinde etrafımızda oluşan çemberin genişliğini fark ettiğimde hesaba katmadığımız bir durum içinde olduğunu fark etmem uzun sürmedi. "Aura" dediğimde anda yeteneğim aktif oldu. Mobun kullandığı sersemletme yeteneğinin menzili daha önce kullandığına göre daha büyüktü. Age, Elenia ve Stray de bunu fark etmiş olmalarına rağmen yetenek menzilinin dışına çıkmayı başaramadılar.

Yetenek aktif olup üçünü de sersemlettiği anda gülümseyerek "Kahramanlık sırası sanırım bende." Dedim. Yine de endişeliydim. Bossun kullandığı yetenek menzili değiştiğine göre yeteneğin sersemletme süresi de artmış olabilir ve saldırı ile savunma düzeni de değişmiş olabilirdi. Ayrıca tek başına olduğum için bende saldırı yapmaktan çok savunma ve mobu üzerimde tutmaya çalışmalıydım. İçimden savaşçı sınıfının, suikastçı sınıfı kadar çevik olmadığı için ağır bir küfür ederek saldırıya geçtim.

Çarpışmaya basit yeteneklerimle başladım. Tahmin ettiğim gibi mob öncekine göre biraz daha çeviklik kazanmıştı. Yeteneğim olan 'aura'nın bitmesi ile Ghoul ona karşı tek başıma saldırıyor olmamın da dezavantajıyla saniyeler içinde yaptığım basit saldırıların neredeyse tamamını karşılamakla kalmayıp, bana dört defa hasar vermeyi bile başardı. Doğrusu kalan can puanlarımla bu saldırı düzenimde devam edersem ne kadar süre dayanabileceğimi tahmin edemiyordum.

Sahip olduğum yetenekleri şuanda kullansam bossla fazla zorlanmadan çarpışabilir ve onu üzerimde rahatlıkla tutabilirdim. Tabi bu durum yetenek puanımın tükenmesine ve diğerlerinin sersemliği geçene kadar bitmesine bile neden olabilirdi. Buda asıl savaşta doğru düzgün yetenek kullanmayacağım anlamına geliyordu. Zaten karanlığı Elenia olmadan kullanma gibi bir hataya düşersem sonumu kendi ellerimle hazırlamış olurdum. Basit saldırılarıma devam ederken içinde bulunduğum durumun değerlendirmesini yapıyordum.

Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin