14. Bölüm, Ganimet Kutusu

1.3K 159 11
                                    


Nidra defanslarımız (Def) yükseldikten sonra "Tulpar sen tank olacaksın. Canavarları üzerinde elinden geldiğince tutmaya çalış. Bu sırada Silhourer de destek saldırılarını yapacak."

Topluca bir kahkaha patlattık. Nidra'nın yüzü kızardı. Silhoutte bana dönerek "Bugüne kadar hiç doğru söylemedi." Dedi.

"Hep böyle misin?"

"Şey, genelde." Yüzünde hala utangaç bir ifade vardı. Stratejistlerin genelde kendilerine uygun telaffuzu oluyordu. O kadar çok düşünen ve konuşan kişilerin isimleri yanlış söylemesi komik anlar yaşatabiliyordu. Eğer parti üyeleri birbirlerini iyi derece tanıyorsa çarpışmada bu tür telaffuz hataları yapan stratejistin ne demek istediğini anlayabiliyordu.

"Hadi şu taş yığınlarını parçalarına ayıralım." Dedim. Nidra ve Starie yerlerini aldı. Sil benim arkamda bende en ön saftaydım. Rindarfı kaldırıp savaş pozisyonu aldım ve Alev goleme doğru saldırı yaptım. Bu sırada Buz golemi kalkanıyla araya girdi ve saldırımı geri püskürttü. Sil sağımdan koşarak geldi ve buz goleme bir hasar verdi. Golemin 12.000 olan CPsi 10.500e düştü. Sil hızlıca geri çıktı. Bu sırada buz golemi çekiciyle yere vurarak kuru toprakta çatlarlar oluşturdu. Karakterim bu saldırı ile sersemledi, hareket edemiyordum. Alev golemi de arkadan gelerek saldırı yaptı ve 2.500 CP mi kaybettim. Onun verdiği hasar sersemliğimi bozduğu için hareket edebiliyordum. Şamanlara doğru geri çekildim. Starie CP mi 'heal' yeteneği ile yükseltmeye çalışıyordu. Buz golemi iki elini havaya kaldırıp bağırdı ve yeşil bir ışınım ortaya çıktı. Yeteneği olan bu ışınım kaybettiği CPsini 1.000 yükseltti. Nidra "Saldırıya devam edin. Biraz daha zaman kazandırın." Dedi.

Bu sırada alev golemi baltasını iki eliyle tutup bize doğru uzattı ve kendi etrafında dönerek bulunduğumuz noktaya saldırı yaptı. Yaptığı alan saldırı ile hepimiz 2.000 CPmizi kaybettik. Nidra 'grup heal' dedi ve partide bulunan herkesin CPsini 2.500 yükseltti. "Bu yeteneğin kullanması süresi 2 dakika. Bir daha böyle bir saldırı yaparsa dağılarak kaçmaya çalışın. Sileteas önce alev golemine saldıracağız sen 'sessizliği' buz goleme at indirebildiğimiz kadar CP indirmeliyiz" dedi.

Sil ile hemen harekete geçtik. Hedefimiz olan alev goleme saldırı yapmaya çalıştığım sırada buz golemi kalkanıyla yine önüne atıldı. Nidra "Tulpar etrafında dön." Dedi. Saldırıyı kesip hızlıca soluna yaptığım bir hamle ile savunma yapan golemi atlattım. Ben golemi geçer geçmez, Sil de sağ taraftan alev goleme doğru saldırı yaptı. Hemen arkasında bende saldırı yaptım ve etrafında 'slide' atmaya başladım. Golemin canı basit yeteneğimin ile aldığı hasarlarla 400-500 iniyordu. Buz golemi Ayağa kalktı ve iki elini havaya kaldırdığı sırada Sil 'sessizlik' dedi. Böylece buz golemi sersemledi. Alev golemi tekrar etrafında dönmeye başladı. Bu sırada Sil geriye hamle yaparak hasar almaktan kurtuldu. Ben saldırı yapmaya devam ediyordum. Aldığı hasarlarla golemin CPsi 5.000'e kadar düştü. Yaptığım bir son saldırı sonrası golem havaya sıçradı ve baltası ile yere şiddetli bir şekilde vurdu. Golemin iki eliyle tuttuğu balta çatlamış toprakta ve başı yere doğru eğilmiş bir şekilde duruyordu. Bu sırada buz golemin sersemlik süresi doldu ve tekrar hareket etmeye başladı. Kafasını duruş şeklini bozmadan yerden kaldıran alev golemin gözleri cehennem ateşi gibi parlıyordu. Nidra 'Yeteneğini uyandırdı. Dikkatli olun' dediği sırada alev golem baltasını kaldırıp Starie fırlattı. Parti ekranına baktığımda Starie'nin 6.400 CPsinden geriye 1.000 CPsi kaldığını gördüm. Yere saplanmış baltaya bakan Nidra'nın dehşete düşmüş yüz ifadesi "Starie ölse ne yapardım? Nasıl açıklardım?" der gibiydi. Baltasız kalan golem de kıpırdamıyordu.

"Nidra düşünmenin sırası değil. Saldırı yaparak üzerime alevi çekicem. Sen Starie'nin CPsini yenile." Diye bağırdım. Afallayan Nidra bu cümlem ile kendine geldi. İki golemin arasına girerek yaptığım hızlı saldılar ile dikkatlerini üzerime çektim. İkisinin arasında hasar vermeye devam ediyordum. Golemin attığı baltası hala yerde duruyordu. Buz golemi de elindeki çekiçle bana hasar vererek CPmi düşürüyordu. Sil yaptığım saldırıya destek verdi. Sabit duran golemin gözleri bir anda daha fazla parlamaya başladı ve yere saplamış baltası titremeye başladı. Golem sağ elini uzatarak bağırdı ve baltası yerden fırlayıp ona doğru gelmeye başladı. Yaptığımız saldırılarla golemin CPsi 3.000'nin altına düşer düşmez Sil 'Taft' dedi. Kullandığı yeteneği ile Alev golemin CPsi hızla sıfıra kadar indi ve baltası geldiği yolda tekrar yere çakıldı.

Golem bağırdı ve onu oluşturan bütün taş parçaları şiddetle titreyerek birbirinden ayrılmaya başladı. Bu sırada buz golemi çekicini kalkanına vurarak kulakları sağır eden bir yankı çıkarttı ve CPmiz 500 düştü. Nidra "Hemen geri çekilin." Dedi.

Sil ile dona kaldık. Taşları titreyen golem patladı. Öldüğünde gerçekleşen bu patlamanın verdiği hasar CPmizi 5.000 düşürdü. Bende 2.500 CP, Sil'de 500 CP kaldı. Bu saldırının menzili kısa olduğu için Starie ve Nidra etkilenmedi. Nidra 'grup heal' yeteneğini kullanarak partinin CPsini tekrar yükseltti. Starie çok korkmuş gibi duruyordu. İkimiz atak yapmaya devam ettik. Bu sırada arkamızda başka bir oyuncu bağırarak geldi. Arkamı dönüp baktığımda Trien ile Ultron'u gördüm. Trien havada, saldırı yapmak için buz golemine doğru adeta uçarak geliyordu. Çölün kırmızıya çalan toprağı ve buz mavisi gökyüzünde onu elindeki yeni itemi olan siyah baltası 'Rore' ile bu şekilde görmek, oyun hayatı beni tekrar muhteşemliğinin içine çektiğinde içimden 'ekran görüntüsü' dedim. Böylece bu harika sahneyi oyunun veri tabanına kaydederek sonsuzlaştırdım. Trien havada 'şiddetli darbe' dedi. İlk defa karşılaştığım bir yetenekti.

Baltası ile ona doğru savunma yapmak için duran kalkana sert bir şekilde çarptı. Golem kalkanı ile Trien'i geri ittirdi. Bu sırada Nidra ikisini partiye aldı. Golemin savunma itemi aldığı darbe noktasından çatlamaya başladı. Yeteneğin verdiği darbe ile buz golemin CPsi 3.000 düştü. Yerde duran Trien başını kaldırdı. Yüzündeki gülümseme ile ayağa kalktığında elindeki saks mavisi saldırı itemi 'Finger' ile Ultron yanımıza kadar gelerek "Karartı" dedi. İtemin etrafında bir anda beyaz elektrik ışıkları yanıp sönmeye başladı. Kılıcını iki eliyle tutarak başının arkasına doğru kaldırdı ve bossa doğru savurdu.

Aradan birkaç saniye geçti ve hiçbir şey olmadı dediğimiz sırada bossun etrafını kılıcı saran elektrik ışıkları sardı. Buz golemini saran ışıklar yanıp söndükçe boss acı içerisinde bağırıyorken yarısından fazlası kalmış olan CPsi hızla sıfıra kadar düştü. Bu seviyede, bu kadar CPsi kalmış bir bossa tek attığı için gözlerimize inanamıyorduk. Trien ve Ultron birbirlerine doğru yürüdüler ve ikisi ellerini havaya kaldırarak tokuşturdular.

Partide herkesin yüzü gülüyordu. Trien, Starie'ye doğru yürürken "Ganimetleri toplama vakti." Dedi güven verici sesiyle. Ona sarıldı ve geri dönerek bize doğru yürümeye başladılar. Hepimiz yerde duran ganimet kutularına doğru yürüdük. İlk önce alev goleminin öldüğü yerdeki ganimet kutusunu açtık. İçinden sadece Şİ çıktı. Trien gidip buz golemin ganimet kutusunu açtı "Bu sefer pek şansımız yokmuş" dedi. Onca çabamız sonucunda item çıkmayan ganimet kutularını elde etmek hepimiz için üzücü olmuştu ki bu yüzlerinden okunuyordu.

Tam bu sırada oyunda üst bilgi yazısı geçti 'Nidra isimli karakter efsanevi item olan Reaf elde etti.' Efsanevi itemlerin arasında da nadir elde edilenleri oluyordu. Eğer nadir bir item elde edilirse tüm oyunculara bu şekilde bilgi yazısı geçiyordu. Reaf hançer türü bir itemdi. Sil "Müsaade ederseniz denemek istiyorum." Dedi.

Trien bana döndü "Senin için uygun mu?"

Başımla onaylayıp "Deneyebilirsin tabi." Dedim.

İtem alış-verişi, partiye isteği, arkadaş olarak ekleme gibi birçok şeyi yapmak için bir oyuncuya hayali dokunuş yapıyorsunuz ve bu bilgilerin ekranı önünüze geldiğinde buradan yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Trien Sil'e hayali bir dokunuş yaptı. Birkaç dokunuş daha yaptıktan sonra item Sil'in elinde parlamaya başladı. Reaf, mat kırmızı renge sahip olan sadece kabzasının altı ve keskin ucuna bağlantı noktası beyaz elmas gibi bir mineralden oluşan, iki tarafı keskin ve şeffaf kırmızı parlayan bir silahtı. Kabzasından hemen sonra başlayan kesici ucunun sağı ve solunda iki tane aslan tırnağı gibi kıvrık çıkıntıları silaha harika bir görünüm katıyordu. Sil "Acaba" dediği anda cümlesini kestim.

"Benim için sorun değil. Zaten tanıdığım bir suikastçı da yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin." Diyerek itemden alabileceğim payı istemediğimi ifade ettim.

Sarı gözleri daha parlak bir hal almıştı. Trien elini başının arkasına götürüp gülümseyerek "Hayırlısı olsun dostum." Dedi. Herkesin gözlerinin içi gülüyordu. Bosslar öldüğüme göre artık golem görevime devam edebilirdik.

Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin