45. Bölüm, Evendor'un Laneti

921 101 25
                                    

Ekranımız sinematik için karardıktan sonra tekrar beliren alanda siyah meleğin konuşması başladı. Tamamen karanlık vücutta hayat bulmuş bir ruhun taşıdığı donuk bakışlarına rağmen dinmemiş öfkesi buz mavisi parlayan gözlerinden okunan Evendor tahttan indikten sonra bulunduğumuz alana doğru birkaç adım attı. Evendor'un ellerinde kendisi gibi karanlık, kabzalarından siyah zincir sarkan ve ince keskin ucunda üçgenimsi çıkıntılar bulunan uzun iki kılıca sahipti.

Boss kılıç kuşandığı ellerini bazen yere doğru tutup bazen yanına doğru paralel bir şekilde tutup vücut dilini harika bir şekilde kullanırken kalın çıkan ses tonuyla konuşmasını destekleyerek "Tanrı'yı en çok ben severdim. Dualarımızı cevapsız bıraktıktan sonra, onu kardeşlerimin verdiği tepkilere karşı onu ilk ben savunurdum. Dualarımda bizi yalnızlıktan kurtarmasını, tekrar onun ışığı huzurunda yaşamaya devam etmemizi dilemediğim günüm olmazdı." buz mavisi gözleri daha fazla parlamaya başladığında hırıltılı derin bir nefes aldı. "Titanlar" diye devam etti konuşmasına "O, gidip iğrenç ölümlü titanların duasına kulak verdiğinde kardeşlerim O'nu savunduğum için benimle alay ettiler." Tekrar öfke dolu nefes alıp verişini izledikten sonra siyah melek konuşmaya devam etti. "Tanrı her şeyi görüp ve bilen O. Kardeşlerimin ben O'nu savunduğum için benimle alay etmesine hiç tepki vermeyip beni yalnız bırakan Tanrı, bizden üstündür." Dedi ve ayaktayken kılıçlarının keskin ucunu yere dayadıktan sonra başını öne eğdi. Tüm öfkesine ve sırt çevirmesine rağmen içinde hala onu yaratana karşı bir saygı taşıyordu.

Evendor başını yerden kaldırdıktan sonra buz mavisi gözleri biraz daha parlamaya başladı "Şahidim ki günler boyunca dayanmama rağmen kardeşlerimin benimle alay etmesine daha fazla dayanamadım. Sonunda pes ettiğimde Elysium'da ilk kardeşimin ruhunu aldım." Dediğinde siyah kılıçları mavi ışınımla parlaya başladı. Sağ elindeki kılıcı sinematiği izlediğim alana doğru yere paralel şekilde uzattığında "Onlar ölümsüzdü bende ruhlarını kılıcıma hapsettim. Sizleri de öldürmek için sabırsızlık çekiyorum." Dediğinde sinematik bitti ve oyuna döndüğümüzde Evendor saldırı yapmak için harekete geçmişti.

Angel ve Elenia aynı anda bağırmaya başlayıp "Defansif sava-" dediğinde Evendor iki kılıcını çapraz şekilde birleştirip büyük bir hızla sağa ve sola doğru açtığında sağ elindeki kılıcın ışınımı söndü ve daha önce NPC Kulandri de bir benzerini yaşadığım beyaz dalgalanma hepimizin donmasına neden oldu. Vücudumu hareket ettiremiyor sadece gözlerim oynatarak etrafı izleyebiliyordum. Donmamızı sağlayan ışınımın alanın belirli bir bölümünü fark ettim.

Evendor hiç durmadan büyük hızla savaşçı MrX'in bulunduğu alana doğru saldırı yapmak için ilerledi. Hiçbirimiz kıpırdayamıyorduk ve yapacağı bu saldırıdan kaçma olasılığımız da yoktu. Evendor ilk önce sol elindeki ışınımı sönmüş kılıcı ile oyuncuya HP (Hasar Puanı) verdiğinde refleks olarak ekranımda bulunan raid parti listesine baktım. MrX'ın canının yüzde 15 kadar düştüğünü görünüyordu. Derin bir oh çekme düşüncem gördüğüm ikinci saldırı ile son buldu. Evendor ilk saldırıdan sonra MrX'in arkasına doğru geçip bu sefer soluna doğru dönerek sağ elinde tuttuğu hala parlayan kılıcını oyuncunun sırtından sokarken gördüğümde gözlerimi birkaç saniyeliğine kapattım.

Bağlayıcılarla oyuna bağlıyken ölümlerimize kadar olan saldırılar bizi sanki koruyan şeffaf bir kalkan varmışcasına sadece HP ve geneli ufak olan acılar veriyorken ölümlerimiz sırasında yapılan saldırılarda gerçekten can yakan anlarla baş başa kalabiliyorduk.

Eminim ki şuan da partiden olan kimse MrX'in yerinde olmak istemezdi. Evendor sağ elinde tuttuğu mavi ışınımla kaplı siyah kılıcını çaresiz bakışlarımız arasında MrX'ın sırtından hızla sapladığında oyuncunun parti listesinden gördüğüm canı kılıcın zırhını delerek göğüs kafesinden çıkmasıyla bir anda sıfıra düştü. Ağzından kanlar fışkıran MrX yere düşüp pikselleşmeye başladığında bizde hareket etmeye başladık. Evendor'un artık iki kılıcı da sönüktü.

Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin