29.Bölüm, Kraliyet Seçimleri

1.1K 117 22
                                    

Kraliyet Sarayı oyunculara seçim sonuçlarını açıklamak için tüm ihtişamıyla hazırlanmıştı. NPClerin sırayla vurdukları davul sesleri sarayı etrafında yankılanıyorken ben, Elenia ve Age saraya varmıştık. Sistem tarafından biz maceracılara verilen süre içerisine önümüzde otomatik beliren seçim panosundan oy verdiğimiz Beş kral adayı onlar için hazırlanan ve üzerinde lonca bayraklarının dalgalandığı tahttaki yerlerini almıştı.  Merdivenleri sohbet etmeden yavaşça çıkarken soldan sağa doğru sırayla hepsini incelemiştim. Kendimiz için sakin sayılabilecek bir yer bulduktan sonra etrafı izlemeye koyulduk.

İlk tahtta beyaz takım zırhı ile tahta oturan Eternal lonca lideri Lion tüm ciddiyetiyle oturuyorken sağı ve solunda duran siyah takım zırhları olan şaman sınıfı Shimen ve savaşçı sınıfı Foris isimli iki yardımcısı etraflarına gülücükler saçarken ellerindeki itemleri ile gösteriler yapmışlardı. Foris sağ elinde tuttuğu bana Kriptor'u hatırlatan itemini oval bir şekilde çeviriyordu. Shimen de topuz ve kalkanını birbirine vuruyor gibi yapıyordu.

Hemen yanında 'VictoriouS' loncasından kırmızı ve belirli noktalarında siyah işlemeler olan takım zırhıyla IronLord isimli aday oturmuştu. Yanında IronLady ve IronSlayer isimli yardımcılarıyla beraber durmuşlardı. Bu üçünü diğerlerinden ayıran tek fark hepsinin ciddi duruyor olmasıydı. Şaman sınıfı IronLady bir dizinin üzerine çöküp savunma pozisyonu almış şekilde duran oyuncunun yere koyduğu ucu sivri armayı andıran kırmızı renkli, önünde bir pençesini ileri doğru atmış, sivri dişleri görünen turuncu kaplan figürlü kalkanının arkasından sadece ciddiyetle bakan yüzünü görebilmiştim. Suikastçı sınıfı IronSlayer ise bir ayağını geriye doğru atıp hafifçe öne eğilmiş ve her an saldırı yapabilecekmiş gibi elindeki hançer türü itemleri ile kıpırdamadan durmuştu.

Beş oyuncunun ortasında ise beyaz ve kırmızı karışımı bir takım zırhıyla oturan TheFraternity lonca lideri VoiceOfAngeL isimli şaman sınıfı karakter oturuyordu. Miğferi arasından sarkan uzun sarı saçlarıyla oynarken ona hayranlıkla bakan oyuncuları selamlıyordu. Yanında iki savaşçı sınıfı yardımcısı kılıçlarını çapraz yapmış şekilde kıpırdamadan durmuşlardı. Bu süreçte dikkatimi çekmelerinin bir sebebi de tek kadın kral adayının bu loncadan olmasıydı. Dördüncü sırada TheVers loncasından Tertarus isimli savaşçı bir aday ve beşinci lonca olarak ThePurple loncasından Ewreas isimli bir şaman sınıfı aday tahtlarından oturmuşlardı.

Age "Şu kız seçilse kraliçem mi desek acaba." dediğinde aslında doğru gibi görünen bir cümle kurmuş olsa da oyuncular sistemde cinsiyete göre ayrılmadığı için her karaktere kral diye hitap ediliyordu.

Elenia "Bakarsın seni yanına kral diye alır he? Age aşkım benim" diye taklit yaptıktan sonra gülümsemiştik.

Ekranımızın solunda duran geri sayım sayacında ki süre neredeyse dolmak üzeriydi. Buna rağmen aday loncadaki oyuncular karınca gibi çalışarak oyuncalara adayları hakkında bilgi vermekle uğraşmışlardı. Süre dolduğunda Shangri-La'da bulunan bütün çanlar çalmaya başlamıştı. Hepimiz için geriye bir süre daha beklemek kalmıştı. Bu süreçte adaylar yardımcılarıyla sohbet etmişler, onlarla beraber ekran görüntüsü almak için istekte bulunan bazı oyuncularla yan yana gelmişlerdi. Oyların açıklanacağı boşluğu değerlendirirken bayan kral adayını hayranları arasında görmek neredeyse imkansız gibi bir şey olmuştu.

Oturduğum yerden tüm izlediğim tüm bu karmaşa kendimi mutlu hissetmeme yaramıştı. Yine uzun süre oyuna bağlı kalmıştım. Irk Online'de hayat bana farklı lezzetler sunuyordu. Burada arkadaş olabildiğim insanlar bulmuştum. Dostluklar kurmuş ve maceramı yaşamaya devam etmiştim. Şimdi beta sürecinde yaşadığımız şeylerden çok farklı duygular yaşamaya başlamıştım. Sonunda beklediğimiz zaman gelmişti. Bunu NPClerin çalmaya başladığı savaş borularıyla beraber gök yüzünden beyaz kanatlarını narince çırparak, sarı takım zırhıyla sarayın etrafında ona özel hazırlanan noktaya yavaşça inmeye başlayan GMden anlamıştık.

GM tamamen indikten sonra elinde tuttuğu kapalı parşömeni yavaşça açtıktan tok sesiyle sonra "Maceracılar! Sonunda beklediğiniz an geldi. Sonuçlar için töreni başlatıyorum. Adaylar lütfen yerlerinizden ayrılın" demişti. GM cümlesine alkış sesleriyle beraber devam ettirmişti "Rinqe Fin De Gelderash." dediğinde parşömenin görüntüsü gökyüzünde beliren bir ekrana yansımaya başlamıştı. Listede beş loncanın ismi sırasıyla.

1. ThePurple

2. VictoriouS

3.Eternal

4. TheFraternity

5. TheVers  parşömende siyah italik bir yazı stilinde belirmişti. Gürültü kirliliği yerine ölüm sessizliğindeki bir bekleyişe bırakmıştı. İlk Önce TheVers ismi listede kaybolduğunda az oyuncu topluluğu "aaaa" demişti. Hemen ardından Eternal ismi ve ThePurple isimleri parşömenden silinmişti. Kalan iki lonca liderleri heyecanla bekliyorken yanlarındaki lonca üyeleriyle kulaktan kulağa konuşuyorlardı. Son olarak listeden VictoriouS ismi silindiğinde TheFraternity ismi ekranın tam ortasına gelmiş ve sarayın üzerinde rengarenk patlayan havai fişeklere davul sesleri eşlik etmişti. 

Kazanan loncaya bağlı oyuncular çılgınlar gibi bu anı kutlamaya başlamışlardı. GM yerinden ışınlanarak boş tahtların bulunduğu alana gitmişti. Elini havaya kaldırdıktan sonra "Retörne Fin Gırekas." demiş bütün tahtlar pikselleşip kaybolduktan sonra daha büyük ve gösterişli bir taht alanda belirmişti. 

"VoiceOfAngel, buraya gelebilirsin." dedikten sonra lonca lideri alkışlar ve kendi ile lonca adının haykırıldığı sesler arasında arkadaşlarını bırakıp merdivenlerden çıkarak GMin yanına gitmişti. GM önce beyaz kraliyet pelerini yeni krala takmış hemen ardından etrafa sarı tozların yayıldığı büyüsü ile getirdiği sarı ucunda açık mavi bir elmas bulunan kraliyet asasını ona vermişti. Asayı aldıktan sonra havaya kaldırarak Irkını selamlayan VoiceOfAngel "Herkes için en doğru kararları vermek için TheFraternity olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bütün oyuncular karşılaştıkları sorunları bana ve loncama bağlı olan dostlarıma bildirebilirler. Tören kapatıldıktan hemen sonra bir etkinlik siz oyuncuları bekliyor olacak. İnsanlar adına." asasını biraz daha yukarı kaldırarak bunları söylemişti.

Birçok oyuncuyu gaza getiren son kelimeleri "Hua" diye algılandığım sesler ile birkaç saniye sürmüştü. GM kral ile kraliyet odasına giderek bir süre sohbet etmiş ardından  töreni kapatarak alandan ayrılmıştı. Angel konuşma yaptığı yere gelerek "Evet yoldaşlar ilk etkinliğimiz bir düello savaşı olacak." cümlesini bitirir bitirmez oyuncular bu anı bekliyormuş gibi sevinmişlerdi özellikle Age çılgınlar gibi davranmıştı. El hareketleriyle oyunculara sessiz kalmalarını işaret eden kral anı kolladıktan sonra sesini yükselterek "GM ile görüşmemizde kısa süreliğine düello yapabilmemiz için arena hazırlayıp hazırlamayacaklarını söyledim. Admin ile yaptıkları görüşmede bu kabul edildi. Hepiniz hazırlıklarınızı yapın. Düello 3vs3 şeklinde olacaktır. Ödülü ise büyük miktarda Şİ olacak. İnsanlar için." diye cümlesini bitirmişti. 

"Oğlum hadisene kullanma zamanın geldi artık." 

Age'in sesi anlık dalgınlığımdan çıkmamı sağladı. Kum arenada Rindarf ile tüm gücümle rakibimi ittirdiğim zaman üç rakibimizde yan yana geldi ve art arda düello yapmaktan tükenmiş vücudumdan o kelime döküldü "Karanlık."  




Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Where stories live. Discover now