3.fejezet

43 7 0
                                    

Egész éjjel forgolódtam. Miután Hotch elment, a nyomozók felhívtak, hogy a fantomképnek hála, be azonosították és el is kapták a fosztogatót, aki szinte azonnal beismerte a tettét. Átküldték nekem a papírmunkát, ami körülbelül három órát vett igénybe. A babához kétszer is felkeltem ,aki csak sírt, de nem volt éhes. Lehet, el kéne vinnem orvoshoz. Mindegy, azért várok egy napot vele. Annak ellenére pedig, hogy nagyon fáradt voltam, nem tudtam aludni. Hotch miatt. Aggódtam érte. Nem tudtam, hogy miért rohant el. Hogy mit mondtam vagy tettem. Lehet, hogy az ölelés? De, hiszen ismer engem. Én mindenkit ölelgetek. Egyszerűen ilyen vagyok. Vagy Haley a probléma? Hogy szóba hoztam? Istenem, de hülye vagyok.
- Ez Aaron Hotchner üzenetrögzitője. Kérem a sípszó után hagyjon üzenetet.-vacilláltam. Végül aztán, erőt vettem magamon és beleszóltam a telefonba.
- Szia Hotch, öhm..Lív vagyok.-mutatkoztam be, elég bénán. Jézusom. De gáz vagyok.- Öhm, szeretnék bocsánatot kérni, a ma este miatt. Bár még mindig nem tudom, hogy mi rosszat tettem, de...-itt elhallgattam, egyszerűen nem tudtam mit is mondjak neki. Zavartan felnevettem, majd folytattam.-Beszéltem a nyomozókkal ,el kapták a fosztogatót. Dylan Jacobsnak hívták, be is ismerte a tettét. Majd még beszélünk.-köszöntem el tőle.-Öhm...jóéjt.-rögtön bontottam a vonalat. Letettem a mobilt, majd belevertem a fejemet a falba, méghozzá hatszor egymás után. Végül lezuhantam a kanapére és bealudtam.
Másnap reggel egy éles hang keltett. Nagy nehézségek árán feltornáztam magam ülő helyzetbe, miközben keresni kezdtem a csörgő telefonomat. A képernyőn Garcia nevét véltem felfedezni ,így ásítva egyet , de felvettem a készüléket.
- Szia Garcia.-motyogtam ,még félálmomba.
- Ejha.-rögtön levágta a szitut.-Most keltünk Johnson?-éreztem hogy, a vonal mögül kajánul vonogatja a szemöldökét.
- Olyasmi.-értettem vele egyet.-Miért hívtál?
- Egy erőszakoló miatt, fantomképet kéne csinálnod, kamerafelvétel van, de gyorsabb lenne, ha bejönnél a központba. Meg amúgy is látni akarom a csini kis pofidat.-tette hozzá.
- Hát a csini pofimról lemondhatsz.-húztam el a számat.-Fél órán belül ott leszek.-tettem le ,majd átugrottam a szomszédba. A bébiszitterem után, szegénykém imád engem. Miután elmagyaráztam a dolgokat, elköszöntem Aarontól, akit előtte bőségesen megetettem, majd megindultam a viselkedéselemzők központja felé.
- Sziasztok.-léptem be a nagyterembe, miközben a kivetitőt bámultam, ugyanis nem mertem másra nézni. Pláne nem Hotchra.- Ő a mi emberünk?-mutattam egy huszonévesre aki épp bemutatott egyet a kamerának.
- Ejha Lív.-füttyentett Derek.-Hogy hívják?
- Kit?-értetlenkedtem.
- Morgan!-szólalt fel erélyesen Hotch.
- Igaza van a csokihuszáromnak, ugyanabba a ruhában vagy és a pofid is kialvatlan.
- Rád aztán bármikor számíthat az ember Peny.-biztosítottam Garcíát.-Az a felvétel másolata?-böktem a kivettető melletti CD-re.
- Aha, bár elég homályos.-húzta el a száját Khal.
- 1 óra múlva meg lesz a fantomkép.-kaptam el a CD-t és kisétáltam a perverz megjegyzésekkel együtt. Leültem az szabad asztalhoz, ami pont felvolt szerelve egy számitógéppel.
- A kölyöké volt. -állt meg mellettem Derek.
- Tényleg?-ámultam el.- Fel sem tűnt. -mosolyogtam rá, majd tovább bámultam a huszonéves erőszaktevőt.
Húsz és harminc év közötti, fekete, raszta haja van. Nagyjából 165, esetleg 172 centiméter magas. Arcvonásai beesettek és csontosak.
- Nem gáz, egyébként. -szólalt meg Morgan.
- Hogy?-pillantottam rá meglepetten.
- Hát hogy ismerkedsz, a kölyök után.
- Derek, könyörgőm ne idegesíts fel.-kértem és tovább kezdtem rajzolni. A halántékján egy körülbelül 4 centis heg húzódik végig. Biztos valami verekedésből származik. A testalkata alapján erős, olyan 60-85 kg között van. Próbáltam kizárni Morgant ,aki egyébként közelebb húzta hozzám a székét.
- Nagyon kedvelheted...-húzta az agyamat.-Ne már, csak a nevét mondd meg.-komolyan mondom rosszabb mint, egy gyerek.
- Hm...-húztam el a számat.-Rendben.-vettem egy mély levegőt és bevallottam neki mindent. -Tegnap este mint, mindig most is Aaronnal töltöttem az estét, aki egyébként nagyon durván belázasodott, én pedig egész éjjel mellette virrasztottam. Kétszer is felkelt és alig tudtam megnyugtatni. Szóval elnézést kérek Morgan ügynök, ha nem tudtam átöltözni, de jobban érdekelt a fiam egészségügyi állapota, mint a kinézetem. -fújtattam felé, majd ismételten belevetettem magam a munkába.
- Lív.-sütötte le a szemeit zavartan.-Ne haragudj, én ezt nem tudtam.
- Nincs gáz. -vontam vállat.-Te, figyelj csak...-mutattam rá a felvételre.-Olyan mintha biccegne, nem?-kérdeztem.
- Ted Bundy is így csinálta, bár ő a karjára panaszkodott.-mesélte.-Szólok is Hotchnak.-állt fel a székéről.
- Hé.-kaptam el a karját.-Ezt odaadnád neki?-böktem a vázlatra.-Haza kell mennem.
- Rendben.-bólintott, én pedig kisétáltam az irodából.

In love with my ex doctorDonde viven las historias. Descúbrelo ahora