Hoofdstuk 3 school

15K 543 195
                                    

Laura POV

Ik hoor een deur open gaan maar dat is vast Molly, ik draai me nog een keer om en trek de dekens verder over me heen.

'Laura ben je wakker.' fluistert een stem. Ik negeer hem omdat ik verder wil slapen. 'Laura wordt is wakker.' zegt Harry nu wat harder.'Dan maar op een andere manier.' hoor ik hem grinniken.

Harry springt het bed op en ik veer de lucht in.Ik val weer neer op de matras, maar ik houd nog steeds mijn ogen dicht, 'Laura ben je nu wakker?' 'Nee ik ben aan het barbecuen nou goed?!' zeg ik sarcastisch. 'Leg er voor mij een worstje op.' 'Pap, je hebt er al één' en meteen sla mijn handen voor mijn mond en ik durf de reactie van Harry niet te zien maar toch doe ik langzaam mijn ogen open.

Harry kijkt me met open mond aan.'Sorry.' zeg ik als ik mijn handen voor mijn mond heb weg gehaald. 'Nou aankleden jij we gaan vandaag een school uitzoeken voor je.' Ik stap uit bed en zie dat Harry al kleren heeft klaar gelegd.

'Als je klaar bent kom je beneden ontbijten.' zegt Harry. 'Ja is goed.' zucht ik. Harry maakt het bed op en verlaat daarna mijn kamer. Ik pak de kleren en loop naar de badkamer waar ik me ga douchen.

~○~

Ik loop de keuken in en zie dat Harry pannenkoeken met spek heeft gemaakt. 'Lekker.' Harry knikt  'Ga zitten en eet snel je pannenkoeken op.' Ik ga zitten en begin aan mijn ontbijt.

Daarna loop ik naar boven en poets mijn tanden en ik doe mijn roze all-stars aan en borstel nog snel mijn blonde lokken en loop daarna naar beneden. 'Kom.' Hij opent de deur en samen lopen we naar zijn auto waar we beide instappen. Hij start de auto en rijdt het terrein af.

Uiteindelijk stoppen we voor een groot school gebouw.'Ik heb nog een verrassing voor je.' 'Oh is dat zo.' Grinnik ik. Harry haalt een knal roze schooltas onder zijn stoel vandaan 'Je schooltas.' Zegt hij als hij de tas aan me overhandigd. Ik bedank Harry en  we stappen uit, we lopen het grote school gebouw binnen en we melden ons bij de balie.

Een vrouw met een getinte huid zit achter haar computer, haar zwarte haren vallen over haar schouders heen, haar lippen zijn perfect gestift met rode lippenstift en haar mascara zit ook perfect. 'Hallo,' begint Harry. De vrouw kijkt en haalt haar vingers waarvan de nagels ook al perfect in rood gelakt zijn van het toetsenbord af. 'Kan ik u misschien helpen?' Vraagt ze. 'We hebben een afspraak met meneer Zakmes,' 'Meneer Messaik.' Verbeterd de vrouw Harry. 'Ja dat bedoel ik,' zegt Harry zacht met een lichte blos op zijn wangen. 'Ik zal hem bellen. U kunt daar plaats nemen.' De vrouw wijst met haar wijsvinger richting een hoekje waar een tafel met een paar stoelen omheen staan. We kniken beide en lopen richting het hoekje.

Ik kijk de aula rond en zie een paar meiden naar ons kijken, ze kijken me met hun arrogantste blik aan. 'Wat is er?' vraagt Harry. 'Niks,' Harry kijkt de kant op van de meiden en de meiden beginnen te gillen waarvan er zelfs een paar beginnen te hyperventileren. 'Dat is Harry Styles!' zegt het meisje heel hysterisch die me net nog geen vijf seconden geleden heel erg arrogant aan keek.

'No shit Sherlock, ben jij het echt?' Grap ik tegen Harry. 'Ja,' probeert hij zo serieus mogelijk te zeggen. 'Nee maar, jij bent het echt, je bent dé Harry Styles van One Direction. Wat doe jij nou hier?' 'Ik zoek een school voor mijn geadopteerde dochter.' 'Juist ja,' 'Lau, hou op met die onzin. We zitten hier op een school. Ik zit niet in een interview.' Ik rol met mijn ogen en Harry grinnikt.

Langzaam zie ik hoe er een schaduw over ons heen komt. Ik kijk omhoog en een dikke, kale man met een grote zwarte snor kijkt me vriendelijk aan met zijn bruine ogen. Harry en ik staan beide op en Harry schud zijn hand. 'Harry,'  'Paul Messaik.' zegt de man. nu ben ik degene die de hand van de directeur schud.  'Laura Styles,'

'Komen jullie mee?' Harry en ik knikken beide en lopen achter de man aan zijn, kantoor binnen. 'Nou Laura welkom op Lariks, ik begreep dat jij het niveau Atheneum doet.' Begint de man. Zachtjes knik. De man stelt Harry en mij allemaal vragen en de man schrijft alles op op een formulier. Harry en de man hebben een gesprek over de school en over mijn toekomst en ik staar voor wat me uit.

Als het gesprek zijn einde bereikt schud de man allebei onze hand. 'Nou Laura welkom op Lariks, je bent nu een officiële leerling. Zouden jullie beide hier even willen tekenen.' Hij schuift het formulier eerst naar Harry toe die zijn bekende handtekening zet, een handtekening waar veel geld aan verdient kan worden,  maar deze handtekening kost hem geld, het geld wat hij moet betalen voor mijn onderwijs. Ik zet ook nog snel een krabbel en dan is het officieel. Ik ben weer student.

'Hier is je lesrooster en je boeken.' zegt meneer Messaik die me een grote tas overhandigt met mijn boeken. Ik bekijk het rooster en stop de boeken die ik vandaag nodig heb in mijn tas. 'Pap, kan je deze boeken weer meenemen, ik heb ze niet nodig.' Harry knikt en pakt de tas waar de overige boeken inzitten.

De directeur legt me de schoolregels nog even kort uit, hoe de pauzes werken, de lestijden, wat je moet dan als je eruit word gestuurd, wat je moet doen als je ziek bent. Dat soort zaken. Ik knik en dan mag ik naar het leslokaal.

We geven de directeur een hand en we lopen het kantoor uit. 'Veel plezier ik haal je om 14:15 op.' zegt Harry. 'Is goed.' ik geef hem een knuffel en  loop naar boven, naar het lokaal waar ik les heb.

Lokaal 114, dat is hier. Ik klop op de houten deur en meteen wordt ee 'binnen.' Geroepen door een zware mannenstem. Ik haal diep adem en doe de deur open. Zevenentwintig paar ogen staren me aan inclusief de leraar. 'Hallo, ik ben meneer Wüst en ik geef het geweldige vak Duits.' Begint de wat gezette man. 'Ik ben Laura en ik ben nieuw.' 'Nou Laura nieuw.' Lacht een jongen met rossig krullend haar. 'Ga maar zitten naast Darcy.' zegt hij wijzend naar een plek.

Ik knik en loop naar de lege tafel en stoel en zet mijn tas neer en pak mijn boeken. Het meisje met lang rossig haar kijkt me aan en glimlacht naar me. 'Hoi, ik ben Darcy. 'Laura,' stel ik me voor. 'Heb je ook een achternaam of heet je Laura zonder achternaam?' 'Tuurlijk heb ik een achternaam. ' 'En wat is die achternaam?'

Moet ik dit nu wel vertellen? voor hetzelfde is ze geen fan gaat ze me pesten of ze is juist fan en wil mijn beste vriendin worden om bij mijn vader en de jongens in de buurt te komen.

***

Wat moet Laura doen haar achternaam vertellen of niet?

Xxx

Vote/Comment/Follow?

Adopted by Harry Styles #1Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu