31. fejezet

1.9K 191 12
                                    

Evelyn

– Ki maga? Miért nem válaszol?

Nem jöttél még rá?

– Nem.

Ahol most vagy, az a te lelked, vagyis... – A hangja elhal, de már egyértelművé vált, hogy az a nő én vagyok.

Fel kell ébrednem, hiszen nem haltam meg. S mivel én irányítom a dolgokat, így a lelkem visszaszáll a porhüvelyembe, majd magamhoz térek. Melzenor és Germ, vagyis Chris, aggódva guggolnak mellettem, és hajolnak fölém. Rángatják a vállamat, ébresztgetnek, de már fent vagyok. Az időt tényleg megállítottam, nekik egy pillanat volt az egész. Remegő szemmel nézek Chrisre.

– Chris... – suttogom, majd a nyakába kapaszkodom. Mindkét férfi sokkoltan néz rám, nem értik, hogy mi történt velem az előbb. Végre ő is átkarol és szorosan ölel. Melzenor elkapja a vállam, és próbál lehúzni róla, és mivel még mindig megvannak a láncaim, így kénytelen vagyok tenni, amit mond. Ha ő nem akarja, akkor nem lehetek vele. De az emlékeim többé nem veheti el.

Elengedem, s Melzenor mellé állok, mint egy kiskutya. Nem tehetek mást, csak a földet bámulom.

– Mi történt? – faggatózik az Isten felvont szemöldökkel.

– Visszakaptam az összes emlékem – mesélem, s ők csak döbbenten állnak, mert fogalmuk sincs, hogy ez miként történt meg. – Saját magam, egy belső énem rántott ki a testemből, és állította meg az időt. Megmutatta az összes emlékem.

– Hogy érzed magad? – kérdezi Chris aggódva. Nyújtaná felém a kezét, de Melzenor szúrós tekintetére visszahúzza.

– Elfogadtam a történteket, így képes vagyok megbirkózni velük – mondom nyugodt hangnemben. Boldog vagyok, hogy végre rájöttem erre és emlékezhetek mindenre. Nem vagyok egy üres valami. – Chris, valamit tudnod kell!

– Micsodát? – néz rám furcsán.

– Hogy miért haltam meg, vagy tudod?

– Utolsó emlékem, hogy összeestél, és megállt a szíved, nem tudom leírni azt az érzést, amit akkor éreztem. – Szegénykém. Annyira sajnálom, hogy magára hagytam őt, de érte tettem.

Úgy megölelném, de nem tehetem, hiszen ő itt az ellenségem. Jelenlegi feladatom is az, hogy öljem meg, azokért a dolgokért, amiket azóta tett, mióta lélekfaló lett. Képtelen lennék elvenni az életét. Milyen ironikus... akkor a lelkem adtam, hogy ő élhessen, most pedig meg kellene ölnöm őt.

– Azt hittem, sosem fogom elmondani neked, hiszen meg volt tiltva. – Elindul egy könnycsepp az arcomon.

– Ne sírj, kedvesem! – Ismét elindulna felém, de Melzenor útját állja. – Mi történt? Mondd el! – kérlel.

– Emlékszel, hogy autó baleseted volt?

– Igen.

– A halálodon voltál, ha nem teszem meg, amit tettem, akkor meg is haltál volna. – Egy nagyot nyelek, a szívem annyira fáj, mint eddig sosem. Erős vagyok. Tudom, hogy nem szabad hagynom az érzéseimnek. – Egy Isten segítségét kértem, hogy mentse meg az életed – remeg az ajkam, és a könnyeim csak folynak végig az arcomon. Sorban potyognak le a földre. – Azt mondta, hogy ha eladom neki a lelkem, akkor megmenti az életed.

– Mit csináltál? – kérdezi ingerülten, talán nem számított erre. Akkor még nem álltunk közel egymáshoz, de az évek alatt erős kötelék alakult ki köztünk, éppen ezért nem akarta volna, hogy ezt tegyem.

Érted adtam a lelkemWhere stories live. Discover now