5.Pohřeb

4.8K 236 26
                                    

Stálá jsem ma balkoně a pozorovala jsem probouzející se NY. Slunce pomalu vycházelo a jeho paprsky se odráželi do všech stran.

"Není ti zima?" ozvalo se za mnou.

"Pepper! Ty žiješ." vyjekla jsem.

"Přece bych tě nenechala samotnou s Tonym." vykouzlila ten její úsměv.

Chtěla jsem něco říct, ale v tom na balkón přilétla raketa. Výbuch mě odhodil pryč, stejně jako Pepper. Ta se ale stihne chytit okraje. Než jsem se k ní ale dostala, došli jí síly a začala padat dolů. Zase jsem jí ztrácela. Zase jsem nemohla nic udělat.

Probudila jsem se s pláčem. Pepper pro mě byla jako moje máma, kterou jsem nikdy neměla. A teď jsem o ní přišla. Strašně to bolelo. Sedla jsem si, rozhlídla se po pokoji a zjistila, že už tu Tony není. Vyhrabala jsem se z postele a vydala jsem se k sobě. Popadla jsem jen čisté spodní prádlo a zalezla jsem do koupelny. Dlouhá sprcha a utřídění myšlenek. To bylo jediné, co jsem teď potřebovala. Vylezla jsem ze sprchy a oblíkla si spodní prádlo. Jen v něm jsem vyšla z koupelny a zamířila jsem si to ke skříni. Vytáhla jsem z ní šedivé tepláky a volné strarorůžové tričko a oblékla se. Na nohy jsem si ještě nasadila válenky a šla jsem do obýváku. Tam už seděli Nat, Bucky a Steve.

„Dobré ráno.“ popřáli sborově.

„Moc dobré není. Kde je Tony?“ zeptala jsem se bez emocí.

„V kuchyni.“ pousmála se na mě Nat.

Úsměv jsem jí vrátila a zašla jsem rovnou do kuchyně. Tam jsem spatřila Tonyho, sedící ho u stolu a v ruce svíral sklenku s whisky.

„To není moc dobrá snídaně.“ poukázala jsem na skleničku.

„Potřeboval jsem to.“ odpověděl mi a pohled zabodl do skleničky.

„Chápu tě. Ale pitím to nevyřešíš. Akorát se tím postupně ničíš.  A já nemůžu přijít i o tebe. To už bych nezvládla vůbec.“ rozhodila jsem bezmocně rukama.

Pár neposedných slz se skutálelo po tváři. Zavřela jsem oči a snažila jsem se znovu nerozbrečet. V tu chvíli jsem se ocitla v Tonyho objetí.

„Nepřijdeš o mě, neboj.“ zašeptal.

Nepatrně jsem přikývla a oplatila mu objetí.

„Pojď. Půjdeme vedle.“ pustil mě.

Pousmála jsem se a i s Tonym jsme se vrátili do obýváku. Sedla jsem si na gauč mezi Nat a Buckyho. Ten mě hned vtáhl do jeho objetí.

„Je mi to líto. Ale nezapomeň, jsem tu pro tebe.“ zašeptal.

„Já vím.“ zesílila jsem stisk.

„Pohřby spojíme. Nechtějí se mi dělat dva. Za hodinu budou připravené dvě auta, protože do jednoho se nenaskládáme.“ oznámil nám Tony a zmizel.

Pustila jsem Buckyho, který se jak zbytek, šel připravit. Já zůstala ještě sedět s pohledem zabodlím na svých rukou. K čemu mám schopnosti, když jsem nebyla schopná díky nim Pepper zachránit. Nechala jsem přemýšlení a šla jsem se taky připravit.  Došla jsem do pokoje a hned jsem vklouzla do koupelny. Rozčesela jsem si vlasy a nechala je rozpuštěné. Konektorem a pudrem jsem zakryla kruhy pod očima. Řasenku jsem pro tentokrát vynechala. Stejně by to dnes nemělo cenu. Vyšla jsem z koupelny a mé kroky směřovali ke skříni. Z té jsem vytáhla černé šaty s tříčtvrtečním rukávem a oblélka si je. Do menší kabelky jsem dala kapesníky, mobil a sluchátka. Poté jsem si obula černé lodičky a vyšla jsem z pokoje. Došla jsem do obýváku, kde už čekali Clint, Natasha, Wanda a Bucky.

Stark's Princess《Avengers》✔[Probíhá korekce]Kde žijí příběhy. Začni objevovat