Categoria A- EL SECRET DEL BOSC

106 1 0
                                    


Era un dia de primavera i Marc estava a casa avorrit i de sobte li van entrar ganes d'anar al bosc a agafar flors i portar-li un ram a la seva mare, ja que era el seu aniversari.

Se'n va anar al bosc de les afores del poble per un camí que mai havia anat abans. Quan portava vint minuts caminant, es va endinsar en el bosc, va trobar un llac molt gran ple d'aigua i, al voltant, hi havia unes pedres gegants que li van servir per creuar el llac sense caure a l'aigua.

Tot d'una, a la llunyania, va veure una silueta d'un animal corrent cap a ell. Marc va sortir corrent espantat, perquè l'animal cada vegada estava més a prop seu. Es va posar tan nerviós que es va llançar a l'aigua perquè no l'agafés i l'animal, en comptes de atacar-lo, va anar a buscar-los per treure'l de l'aigua perquè no s'ofegués.

Quan Marc es va despertar es va adonar que era una guineu. Va acariciar la guineu donant les gràcies per haver-lo salvat de l'aigua i junts van marxar a un bosc secret on els arbres tenien cara i podien parlar.

Els arbres van preguntar a Marc si s'havia perdut i ell va dir que sí una mica espantat per tot el que li estava passant. Llavors, ells li van dir que podien ajudar-lo a sortir d'allí si els feia cas i trobar el camí de tornada a casa. Marc estava molt content i va escoltar atentament les indicacions dels arbres que eren seguir el camí recte fins que s'acabessin els arbres que tenien cara d'humans, és a dir, amb una boca, un nas i dos ulls.

Finalment, Marc va donar les gràcies als arbres i va seguir el camí en companyia de la guineu.

Quan ja eren a prop del poble, va haver d'acomiadar-se de la guineu, perquè la gent no li tingués por i s'amagués tota a casa seva.

Al cap d'una estona caminant i de recollir les flors més boniques que va trobar per la seva mare va arribar a casa i va explicar tota la seva aventura al seu pare i a la seva mare que estaven molt contents que no li hagués passat res i poder celebrar l'aniversari tots junts.

PREMI LLIBRESEBRENCS 2017On viuen les histories. Descobreix ara