30.-Rodina je základ

1.8K 211 14
                                    

Když jsem překročila práh mého domu, kde jsme sedmnáct let žila a v předsíni odložila svůj kufr, ulevilo se mi. Z nádraží mě přivezl táta, který si vzal volno. Z Bradavic přijela i Sophie, která byla ze své nové školy nadšená.

V kuchyni byla máma a vařila. Já se převlékla do pohodlných tepláků, volného trička, vlněných ponožek a papučí, které byly jen na Vánoce.

,,Ahoj mami!" vykřikla jsem a objala ji. ,,S čím můžu pomoct?"

,,Už jsem skoro hotová," usmála se na mě. ,,Běž si vybalit, zlatíčko, a prosím přilož do krbu."

Sedla jsem si do křesla, které se nacházelo u krbu, kam jsem přihodila pár polínek dřeva.

Zkoušela jsem si představit, jak dokážu být tak dobrá matka jako ta moje. Zařekla jsem se, že z něj nebo z ní vychovám skvělého člověka, ale uvědomovala jsem si, že to nebude sranda.

Vzala jsem si do ruky kufr a táhla jsem ho po schodech do svého pokoje. Milovala jsem tu místnost. Naproti dveřím bylo okno, pod kterým se vyjímal psací stůl. Byl zaplněn knihami, pastelkami a dalším nepořádkem.

Po nějaké půl hodině se ve dveřích objevila moje máma a usmívala se od ucha k uchu. Já jí ten úsměv oplatila, ale ona poznala, že není pravý.

,,Děje se něco, Scar?" starala se a já věděla, že jí nemůžu dál lhát.

,,Musím ti něco říct," začala jsem a moje blonďatá matka si sedla na židli ke stolu, zatím, co já jsem seděla na své posteli. ,,Existuje člověk, do kterého jsem se zamilovala, ale on miloval někoho jiného. Ten někdo ji ale odmítal a on to jednoho dne na Hallowen vzdal a oba jsme se hodně opili. Přesně nevím, co všechno jsem dělala, ale ráno jsem se probudila u něj v posteli, nahá. A před dvěma týdny jsem zjistila, že čekám dítě."

Moje máma na mě překvapeně hleděla a když viděla, že mě to vyprávění rozbrečelo, objala mě. Potřebovala jsem aby mi někdo řekl, že to bude v pořádku.

,,To bude v pořádku," zašeptala mi do ucha a já si povzdechla.

,,To je lež," zavřela jsem oči. Ona mě pustila a zakroutila hlavou.

,,Ne, není," domlouvala mi a já se pousmála. ,,Ať se rozhodneš jakkoliv, já se podpořím. Jsi dospělá žena a ačkoliv se to dítě může zdát jako chyba, ty budeš dobrá matka."

,,Jak si myslíš, že bude reagovat táta," zvedla jsem pohled a ona se uchechtla.

,,Jistě, že bude toho idiota chtít zničit," zasmála se. ,,Ale neboj, před námi nemusíš nic tajit. Na prázdniny přijede babička Letta, až se to dozví.. bude nadšená."

,,Já chci, aby to byla Isabelle nebo Matthew," vydechla jsem pohledu do jejích očí. 

,,Asi sis to už spočítala, ale já tě čekala taky v sedmém ročníku."

,,Mám tě hrozně ráda."  

Some faulting girl I. ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat