3

516 38 12
                                    

Danas je prvi dan škole. Ustala sam ranije nego inače. Nisam mogla spavati. Osjećala sam se punom energije. Imam osjećaj da me ove godine nitko ne može poljuljati i uništiti mi samopouzdanje. Briga me za Krešu. Preboljet ću ga. Ova nova Matea ga ne treba. On ostaje u prošlosti s onom sramežljivom Mateom.

Otključala sam svoj ormar i počela birati odjeću za današnji dan. Nisam znala što obući. Otvorila sam prozor i naslonila se na njega. Vratila sam se do ormara i počela birati odjeću. Odjenula sam bijele traperice, prozirniju košulju military uzorka i najdražu crnu kožnu jaknu. U crni Converse ruksak sam ubacila nekoliko bilježnica i kemijsku.

Ivana i Lea su ustale malo kasnije pa sam ih sačekala da se spreme. Lea izgleda tako slatko sa svojim pjegicama po obrazima i velikim smeđim očima. Ona je naša slatkica. Ivana je šminkom naglasila svoje plave oči. Tipično za nju. Izađemo iz sobe i krenemo u školu.

Lorena je hodala ispred nas niz stube, ali nas nije primjetila. Kao i inače, kosa joj je bila raspuštena. Nosila je svoju prepoznatljivu kožnu jaknu i sive starke.

Odlučim je pozdraviti. „Ej Lolo.“, kažem uz osmijeh.

Pomalo iznenađeno se okrene prema nama. „Oj. Oćemo danas na kavu s Elenom?“

„Logično. Razapet ću je nasred trga ako kaže da neće.“, šaljivo kažem.
Bila je to još jedna od naših pomalo glupavih šala. Javimo se odgajateljima i uputimo se prema našoj školi. S obzirom da u domu nismo išle na doručak, stanemo u oblžnju pekaru kako bismo kupile krafnu. Ispred škole snimimo fotografiju i stavimo je na Instagram uz opis „We go down together“.

Pozdravim se s njih dvije i uputim se prema svojoj učionici. Pozdravim se s ekipom i sjednem u zadnju klupu. Vrijeme prije počeka sata iskoristim kako bih pročitala pristigle poruke i pročitala obavjesti na društvenim mrežama. Na Instagramu spazim komentar od Lukasa, odnosno mog bivšeg švalera koji je upućen meni: „Ljepotice...“, i odlučim mu ne odgovoriti na njega. Barem ne još.

Luki: Ej ljepotice
Luki: Sretno u novoj školskoj godini
Što kažeš da se nađemo na kavi?

Glase dvije poruke koje su mi pristigle od Lukasa svega nekoliko trenutaka nakon što sam pročitala komentar. Napravim screenshot i pošaljem to Bejbi uz poruku: „Vid mi švalera što se ponovo zaljubio.

Bejbi: Opaa rode! Pa nađite se. Što fali? Aaa micicaaaa

Nasmijem se na njezin odgovor. Tako ona i inače odgovara. Nisam sigurna u vezi toga trebam li se naći s njim. Danas idem na kavu s Elenom i Lorenom. Mogli bismo se naći neki drugi dan. Lukas nije tako loš. Zabavn je. Da, možda je malo ozbiljan nekada i voli me zezati i govoriti mi da sam sramežljiva, ali dobar je. Odlučim poslati odgovore Bejbi i Lukasu.
To Bejbi: A vidjet ću. Šta ja znam. Danas ionako idem na kavu s Lolo i Elenom

Prije nego što stignem  Luaksu napisati odgovor stigu mi poruke u grupnom od mene, Lorene i Elene.

Lorena: Runjaaa
Lorena: Aloo
Elena: MATEA DANAS IDEMO NA KAVU
Lorena: Mi imamo skraćeno nastavu
Elena: Imaš i ti elde
Matea: Pa logično
Lorena: Oćemo onda odma nakon škole
Elena: Može
Matea: Aj nađemo se u Straži. Do kad imate nastavu, ja do podne
Elena: Isto

S obzirom da smo očito dogovorili naš odlazak na kavu, odlučim odgovoriti Lukasu na poruku.

To Luki: Možemo večeras

Spremim mobitel u džep traperica i odem se zezati s ekipom. Zapravo nam je cijeli dan prošao u zafrkanciji. Nismo ništa pisali pod nastavom. Žali Bože bilježnica koje sam ponesla taj dan. Kada nastava završi, odmah krenem prema Straži. Spazim Elenu i Lorenu kako sjede na terasi. Elena me spazila istog trena i mahnula mi.

Let me love youWhere stories live. Discover now